Leuke dingen doen op regenachtige dagen

Leuke dingen doen op regenachtige dagenNa een paar weken stevige zomer, is het nu al een week of wat behoorlijk beroerd weer. Aan de ene kant heel fijn: we hebben net een nieuw grasmatje en dit scheelt ons een hoop handmatig sproeiwerk. Aan de andere kant is er natuurlijk niet zo heel veel aan. Want dat doe je eigenlijk op regenachtige dagen?

Netflix & chill

Zelf kom ik vaak niet heel veel verder dan Netflix & chill: lekker dekentje erbij, hapjes, op de bank, mooie serie: zo komen wij het weekend wel door. Maar op gegeven moment krijg je ook wel een beetje vierkante ogen van naar het scherm loeren en als je het écht het hele weekend doet, krijg je er ook niet heel veel energie van. Wat ik dan nog wel leuk vind, is een beetje koekjes bakken en dat soort dingen.

De deur uit

De deur uit op zulke dagen is weer wat minder. Vooral omdat ik gewoon niet weet wat ik dan zou willen doen. Naar een museum? Een binnenzwembad? Het dierenpark? Alles lijkt gewoon leuker te zijn als de zon schijnt. Maar aangezien we hier in Nederland wonen en de zon nu eenmaal niet altijd schijnt, lijkt het me toch een goed idee om jullie eens om tips te vragen: wat doen jullie op dit soort regenachtige dagen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!


Waarom doelen stellen noodzakelijk is (+ gratis download!)
Geld en relaties: het verhaal van Astrid


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar het 'perfecte leven'.

9 Comments
 1. Aangezien zowel teveel zon als teveel regen mij problemen kan geven (rossige haren (ooit), blanke huid) heb ik een ooit-lijstje:
  1. Museum bezoeken
  2. Naar de film of het theater of ervens naar een muziek/dansuitvoering
  3. Naar de bibliotheek
  4. Thuis netflix kijken
  5. Uitgebreid koken
  6. Boek lezen (Hebban houdt mijn lijstje bij)
  7. Huis opruimen en veranderen (niet mijn man zijn favoriet)
  8. Muziek aan, meezingen (arme buren :-)) en kleine klusjes doen
  9. Foto’s uitzoeken, wissen, sorteren, corrigeren en plaatsen op mijn website
  10. Niets, ik hobbel dan van koffie naar thee naar fruit en kijk hoe de druppels vallen

 2. -Dagje Kringloopwinkels in de (verre) omgeving afstruinen voor mijn MP-winkeltje
  -Woonaccessoires bewerken, maar dan kan niet ongelimiteerd, want waar laat ik ze als ik ze niet kan verkopen?!?!
  -(Heel) Veel lezen
  -Bakken en Koken, nadeel is dat we het dan met ons tweetjes moeten opeten, wat niet bevorderlijk is voor de lijn 🙁
  -Eindelijk eens alle familiefoto’s uitzoeken
  -Schrijven (Ik wil m’n familiegeschiedenis eens op papier proberen te zetten. Niet met de bedoeling het te publiceren.)
  -Afspreken met vrienden of familie
  -Computeren en TV kijken, maar niet te veel, want als ik dat doe dan heb ik aan het einde van de dag het idee dat het een verloren dag was. Met lezen heb ik dat gevoel minder.

  Altijd lastig als je door het weer tegengehouden wordt om je plannen uit te voeren. Ik moet wel zeggen dat wij niet veel doen als het erg warm is buiten, dus zowel regen als heel veel zon kunnen spelbrekers zijn.

 3. Naar de sportschool! (cardio, krachtsport, groepslessen, sauna, zwemmen) Doe ik ook met goed weer, maar met dit weer neem ik er extra de tijd voor.
  Verder vind ik thuis rondlummelen ook heerlijk.

 4. Vandaag regende het de hele dag hier, ik woon in de Haute Marne in Frankrijk, ik heb heerlijk zitten borduren, vervolgens zitten haken terwijl ik naar de radio luisterde en later op de dag nog gelezen en een serie gekeken. Het is wel fijn voor de tuin al die regen! Maar het moet niet te lang duren😬

 5. Ik moet zeggen dat ik het wel mee vind vallen met het weer. Gisteren was het wel bewolkt, maar op een maar drupjes na eigenlijk geen regen. Aangezien ik al mijn boodschappen enzo lopend doe, ben ik uiteindelijk toch twee uur buiten geweest en ik vond de tenperatuur heerlijk. Moet ik echt binnen blijven dan ben ik tevreden met een goed boek, leuke film of serie, lekker hapjes en de poezen om me heen. Mooi of slecht weer, ik vermaak me wel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP