10.000 euro (extra!) met je blog verdienen? Nicole doet het.

Nicole verdient 10.000 euro met haar blog

Lezen over wat andere mensen met hun geld doen blijft interessant. Daarom kun je hier bijvoorbeeld terecht voor aflosverhalen, geldgeheimen en verhalen over geld en relaties. Maar soms zijn die geldverhalen wat lastig in perspectief te plaatsen. Daarom leek het me interessant om deze series aan te vullen met een kijkje in het huishoudboekje van lezers. Vandaag kijken we mee in het huishoudboekje van freelance online marketeer Nicole (25). Naast haar freelance klussen heeft ze ook een blog, waarmee ze jaarlijks zo’n 10.000 euro (bij)verdient.

Leuk dat je meedoet! Wil je wat meer over jezelf vertellen?

“Mijn naam is Nicole, ik ben 25 jaar en ben freelance online marketeer. Naast mijn onderneming Campaigns & Concepts heb ik ook een blog: The Budget Life waar ik al ruim 9 jaar lang blog over financiën en besparen.

De afgelopen vijf jaar heb ik in loondienst gewerkt als online marketeer en deed ik mijn blog en wat freelance marketingklussen ernaast.

Eind vorig jaar hakte ik de knoop door om per 1 januari dit jaar volledig voor mezelf verder te gaan en ben ik sinds dat moment fulltime ondernemer.

Ik woon in Veenendaal, waar ik eind 2018 een eigen appartement kocht.”

Ik gooi ‘m er meteen in: hoe zit het met de centen?

“Ik werk met de Profit First*-methode, waardoor mijn netto-inkomen nooit hetzelfde is. De ene maand kan ik mezelf daardoor meer salaris uitkeren dan de andere maand. Ik heb als doel om mezelf maandelijks minimaal 2.000 euro uit te keren. Sinds januari is me dat ook steeds gelukt. Afgelopen maand kon ik mezelf zelfs 4.000 euro uitkeren.

Daarvan heb ik wél 2.000 euro apart gezet, om te sparen en om mee te beleggen.”

* De Profit First-methode gaat uit van potjes, die je op basis van percentages vult

Verdien je ook wel eens wat bij?

“Mijn inkomen komt voornamelijk uit mijn werk als freelance online marketeer, maar ik verdien ook geld met mijn blog: zo’n 10.000 euro per jaar. De meeste inkomsten komen via advertorials die bedrijven bij me inkopen.

Daarnaast doe ik sinds een klein jaar ook aan affiliate marketing; dat levert me nu zo’n 80 euro per maand op. Afgelopen maand was dat zelfs 200 euro. Bruto, dus daar moet ik nog wel belasting over betalen.”

Wat gaat er bij jou per maand eigenlijk uit?

“Aan vaste lasten ben ik zo’n 1.180 euro kwijt:

Hypotheek: 550,14 euro (bruto)

Servicekosten VVE: 160 euro

Gas en elektra: 66 euro

Water: 10 euro

Tv en internet: 52 euro

Autoverzekering: 43,10 euro

Wegenbelasting: 20 euro

Gemeentelijke belastingen: 43,71 euro

Goede doelen: 88,50 euro

Zorgverzekering: 87 euro

Reisverzekering: 4,45 euro

Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering: 9,96 euro

Netflix: 3,50 euro

Spotify: 9,99 euro

Rabobank: 2,90 euro

Schoonmaakster: 50 euro

Daar komt nog ongeveer 600 euro bij aan variabele lasten:

Boodschappen: 200 euro

Buiten de deur: 150 euro

Interieur: 50 euro

Verzorging: 35 euro

Cadeaus: 30 euro

Benzine en parkeren: 150 euro (maar… hiervan kan ik ook zeker zo’n 100 euro aftrekken, omdat ik veel zakelijke kilometers maak). De rest gaat naar mijn spaarrekening of gebruik ik om mee te beleggen.”

Ben je tevreden met je inkomen en je uitgaven?

“Ja, ik besef dat ik het als 25-jarige vrouw financieel heel goed voor elkaar heb. Ik smijt het ook niet over de balk. Mijn ouders hebben me echt ingeprent hoe belangrijk het is om te sparen. Al vanaf het moment dat ik op mijn 12e mijn eerste krantenwijk liep, lieten ze me tweederde van mijn inkomen sparen.

Verschrikkelijk vond ik dat. Maar ik pluk er nu de vruchten van. Ik heb altijd geleerd om te sparen, ik weet hoe je met relatief weinig geld leuke dingen kunt doen én ik heb geleerd dat ik geld dat ik niet heb, niet kan uitgeven.

Die opvoeding heeft er mede voor gezorgd dat ik nu geen studieschuld heb én op mijn 24e al mijn eerste appartement kon kopen.

Qua uitgaven ben ik ook tevreden. Ik deel al ruim drie jaar lang elke maand mijn uitgaven op mijn blog, in de rubriek Last Month’s Budget. Dat geeft me echt een stok achter de deur om het bij te houden én er kritisch naar te blijven kijken.

Soms vind ik wel dat ik veel uitgeef aan boodschappen en aan leuke dingen buiten de deur. Maar: over het geheel genomen denk ik dat ik naast mijn vaste lasten juist relatief weinig uitgeef en ben ik blij met het bedrag dat ik maandelijks kan sparen en beleggen.”

Geef je geld eigenlijk makkelijk uit?

“Nee! Ik zou mezelf bijna omschrijven als ‘gierig’. Als ik iets wil kopen, dan dwing ik mezelf om daar eerst minimaal een week over na te denken. Als ik na die tijd nog steeds aan dat item denk, mag ik het kopen van mezelf.

Er zijn trouwens ook zeker dingen waar ik niet op bespaar. Zo heb ik voor bepaalde boodschappen écht bepaalde (merk)voorkeuren, voor frisdrank en brood bijvoorbeeld. En van uit eten gaan kan ik ook ontzettend genieten, dus dat is ook iets waar ik niet per se op hoef te besparen.”

We hebben het al even gehad over sparen, maar hoeveel spaar jij eigenlijk per maand?

“Dat ligt dus ook weer een beetje aan mijn inkomsten van die maand. Het lukt me in ieder geval wel om elke maand 300 euro opzij te zetten. De komende tijd verwacht ik dat dat zelfs nog wel wat meer wordt.

Ik spaar voor de korte én voor de lange termijn. Ik zou bijvoorbeeld op korte termijn wel een mooi kunstwerk voor boven de bank willen kopen, en een nieuw vloerkleed voor in de woonkamer.

Voor de langere termijn staat een vakantiehuisje met mijn zusje hoog op het lijstje. Daarvoor ben ik nu aan het beleggen.

Dit soort concrete doelen houden mij extra gemotiveerd om te blijven sparen.”

Ontzettend bedankt voor dit leuke inkijkje! Heb je misschien nog een gouden tip voor de lezers?

“Ontdek hoe je meer met minder geld kunt doen. Dat is mijn motto! Ik maak bijvoorbeeld veel gebruik van Too Good To Go. Voor 4,99 euro kun je bij een supermarkt een pakket boodschappen ophalen die een minimale waarde van 15 euro hebben (maar vaak gaat het wel richting de 30 euro).

Er zitten vaak veel bruikbare producten tussen, die anders zouden weggegooid worden omdat ze op de datum zijn. Budget én duurzaam in één klap, dus!

Verder ben ik ook fan van Social Deal: hier staan veel leuke aanbiedingen op waardoor je gerust twee keer per maand uit eten kunt gaan, zonder dat het je een vermogen kost. Vaak ben je 15 tot 20 euro p.p. kwijt.

En ik er ook altijd een uitdaging van om per jaar meerdere keren op vakantie te kunnen met een klein budget. Ik ben al meerdere keren een week lang op een all-inclusive vakantie in Turkije geweest voor nog geen 300 euro p.p. Ook een tripje naar twee steden in Bulgarije kostte me maar iets meer dan 200 euro (vlucht en verblijf).”

Bedankt voor het delen van je verhaal!

Wil jij ook meedoen met deze serie? Meld je dan hier aan en vul de vragen zo uitgebreid mogelijk in. Vast bedankt!

Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
 1. Wow, wat veel geld, 10.000 euro per jaar verdienen met een budget-blog! Dat doe ik je niet na! Je hebt goede adverteerders en bedrijven voor affiliate marketing!
  Je woonlasten zijn mooi laag! Nog even een vraag: ik zie dat je een inboedelverzekering hebt, maar geen opstalverzekering voor je koophuis. Zit die misschien in de maandelijkse kosten voor de VVE?

 2. Bedankt voor je reactie Aaf! De opstalverzekering zit inderdaad inbegrepen bij de VVE-kosten, dat is dan weer het voordeel van het wonen in een flat 😉 Groetjes, Nicole

 3. Zeer interessant om te lezen.

  En nu ga even een hele flauwe opmerking maken (sorry voor off-topic, maar ik kan dit nu echt even niet laten). Ik lees hierboven: “Ik besef me dat…” En ik lees dit sinds ongeveer een jaar (?) voortdurend, ook in andere blogs, ook in kranten, op websites van grote bedrijven…

  Geldt dit tegenwoordig als correct? Dat lijkt onvoorstelbaar. Ik heb echt altijd geleerd dat het weliswaar ‘zich realiseren’ is, maar gewoon ‘beseffen’ (zonder ‘zich’). Dus niet “Ik besef me dat…”, maar echt “Ik besef dat…”

  En de vorm “Ik besef me…” verbaast me vanaf het begin grenze(n)loos. Wie verzint zoiets? Eerst dacht ik dat het een grapje van schrijvers was, maar nu lees ik overal “Ik besef me…” en bijna nooit meer de volgens mij correcte vorm “Ik besef…”.

  Of ben ik aan het aftakelen?

  Nou goed, ik heb het dan toch maar eens opgezocht. En inderdaad had ik me niet vergist:
  https://taaladvies.net/taal/advies/vraag/1394/zich_beseffen_beseffen/

  Nogmaals: excuses dat ik even van het eigenlijke onderwerp afwijk, en het is niet omdat ik het artikel zelf niet ook interessant vind, want dat is het zeker wel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Chat openen
1
Hallo 👋
Kan ik je ergens mee helpen?