Die actie met 65 euro gratis geld, is dat wat? – verlengd!

65 euro gratis geld

Afgelopen weken heb ik zó vaak vragen gekregen over deze actie, dat het me een goed idee leek om er eens wat onderzoek naar te doen. Want: 65 euro gratis geld, wie wil dat niet? Als je op mijn maillijst staat, dan heb je de resultaten inmiddels al gehad, maar voor wie daar niet op staat, deel ik ze hier ook even. Mij werd gevraagd of die actie de moeite waard was en of ik het wel of niet zou doen. Want als je gratis iets krijgt, dan zal er toch wel een addertje onder het gras zitten? Inmiddels weet ik dat dat zeker kan, maar niet altijd het geval is. Dus als ik dit soort signalen krijg, dan gooi ik het zeker even op mijn onderzoekslijstje. Hierbij de resultaten. 

Ik ben een luie, cheap-ass belegger

Zoals je misschien inmiddels wel weet, beleg ik voornamelijk hier (want: geen beheerkosten, kan zonder transactiekosten en low-cost indexfondsen), maar ben ik niet vies van een leuke actie waarmee ik gratis geld kan verdienen (check hier en hier bijvoorbeeld).

En dat lijkt dus hier het geval te zijn. Het enige dat je hoeft te doen is hier een beleggingsrekening te openen, minimaal 500 euro in te leggen en vervolgens de bonus van 65 euro te incasseren.

Wat zijn dan de haken en ogen? Zijn die er?

Ik ben een behoorlijk luie belegger. En ook nog een cheap-ass belegger. Ik wil gewoon snel zien waar ik aan toe ben, betaal het liefst zo weinig mogelijk en krijg dan toch – met beperkt risico – het liefst een zo hoog mogelijk rendement.

Wie niet? Maar goed, dat betekent dus dat er een paar dingen zijn waar ik op let als ik wil bepalen of een rekening wel of niet bij me past. Dat zijn:

 • Kosten
 • Je eigen vrijheid/de mogelijkheden
 • Verplichtingen

Kosten moet je namelijk eerst terugverdienen, voor je rendement krijgt. En ik houd niet zo erg van beperkingen en verplichtingen. Dat is deels mijn persoonlijkheid, maar beperkingen en verplichtingen betekenen in de praktijk vaak óók dat er meerdere mensen meesnoepen van je rendement en je niet altijd de meest (voor jou!) voordelige optie kunt kiezen.

De kosten

Allereerst: de kosten. Het openen van deze rekening is gratis. Dat is vast mooi meegenomen.

Om te kijken wat je verder betaalt, moet je naar de voorwaarden. Ik moest best wel even zoeken; eerst naar de voorwaarden en toen vervolgens naar de kosten in het juiste document. Ik kwam uiteindelijk uit op het aanvullende prospectus, waarin staat dat je het volgende betaalt:

 • 0,30% van het aankoopbedrag bij het aankopen van Participaties. Voor het omzetten betaal je geen aankoopkosten, maar wel een ‘op- of afslag’. Dit is ‘onder normale marktomstandigheden’ 0,6%. Maar: volgens de actievoorwaarden geldt dat dus niet voor het bedrag van de bonus.

Wat ik niet helder vind, is of je ook een service fee/bewaarkosten betaalt, ofwel: een percentage over het geld dat op je account staat. Voor die paar maanden loopt dat niet zo’n vaart, maar als je hier de komende 30 jaar wilt beleggen, dan natuurlijk wel.

Als ik hierop Google, dan kom ik uiteindelijk een iets overzichtelijkere kostenpagina tegen, met een calculator. Als ik daarop aangeef dat ik eenmalig 500 euro wil inleggen, dan kom ik op 4,50 euro kosten in het eerste jaar. Dat is in ieder geval flink minder dan 65 euro 😉

Maar… natuurlijk wél meer dan ik hier betaal, omdat ik daar gewoon helemaal geen inlegkosten/bijdrages hoef af te rekenen. Bij mijn pensioenbeleggingsrekening betaal ik deze kosten overigens wél – lage/geen kosten is eerder uitzondering dan de regel.

Als ik hier puur van de actie uitga, is het dus aantrekkelijk. Ga je hier tonnen beleggen, dan wordt het een ander verhaal. Goed om dus voor jezelf ook even het rekensommetje te maken.

Je eigen vrijheid/de mogelijkheden

Dan: je eigen vrijheid/de mogelijkheden. Je belegt in een door hen vooraf samengesteld pakket, wel gebaseerd op jouw risicoprofiel. Je kunt dus niet zelf je losse aandelen of trackers kiezen, mocht je dat graag willen.

Het kan ook zijn dat je dit juist makkelijk vindt, zodat je niet zelf hoeft te kiezen. Het is dus maar net wat je zelf prettig vindt. Er zijn wel in totaal 7 fondsen, voor elke risicotolerantie, dus in principe zou er altijd wel wat voor je bij moeten zitten.

Voorwaarden en verplichtingen

En tot slot: de voorwaarden/verplichtingen. Allereerst moet je dus die rekening openen. Dat moet je voor 10 september doen (dit was juni: de actie is verlengd).

Dan 500 euro inleggen, dat moet uiterlijk 17 september 2021 gebeurd zijn. Dit mag in delen, maar het hele bedrag moet wél minimaal 4 maanden belegd worden. Na die 4 maanden krijg je de bonus, mits je inleg (die 500 euro) nog op je rekening staat.

Na vier maanden krijg je de bonus uitgekeerd, die wordt belegd in het fonds waarin je al belegt. Je kunt dat wel kosteloos omzetten. Of uiteindelijk alles opnemen natuurlijk.

En: als er misbruik vermoed wordt, dan kan het zijn dat je helemaal niets krijgt. Maar goed, je geld had in dat geval ook niet direct rente op je spaarrekening opgeleverd…

Even samengevat… zou ik dit doen?

Daar kan ik vrij kort over zijn: ja. Ik vind dit wel een leuke actie. Ik zag dat je via deze rekening belegt in fondsen van Ishares en BlackRock, waar ik persoonlijk hele goede ervaringen mee heb.

Bovendien: 65 euro op 500 euro krijg ik vrijwel nergens en dan vind ik het de moeite van het proberen waard. Zelfs met die 4,50 euro aan kosten.

Ga ik hier ook een uitgebreide beleggingsportefeuille opbouwen? Dat weet ik nog niet. Ik ben ontzettend verwend qua broker en merk dat ik het daardoor lastig vind om ergens wél bijvoorbeeld lopende kosten te betalen.

Voor nu kies ik dus voor account openen, die 500 euro storten, kijken hoe het werkt, die 65 euro incasseren en dan weer even bepalen of ik hier wel of niet verder mee wil gaan. Want ja, een beetje spreiding is natuurlijk ook niet erg. Ik zocht immers al langer naar een eventuele extra broker.

Al het bovenstaande is uiteraard geen advies en biedt verder ook geen garanties; met beleggen kun je altijd geld verliezen en je moet het dus vooral niet doen als je je dat niet kunt veroorloven. Maar voor al die mensen die me hebben gemaild met deze vraag: hierbij mijn antwoord 😉

Ik wacht nog even op de bevestigingsinformatie rondom de aanvraag en dan zie je ‘m straks – in ieder geval de komende 4 maanden 😉 – wel voorbij komen in mijn beleggingsupdates.

Edit: ik heb het gedaan 😉

Het openen van deze rekening bleek vrij gemakkelijk; het invulproces is een kwestie van 5 minuutjes, daarna is het nog wel 2-3 werkdagen wachten op de benodigde aanvullende informatie. Mocht je ‘t handig vinden – ik loop je even door het proces.

Eerst was het even zoeken naar de open-knop. Uiteindelijk ontdekte ik dat je hier eerst voor Fondsbeleggen of Gemaksbeleggen moet kiezen, en daarna door kunt gaan met het openen van een rekening.

Ik koos voor Fondsbeleggen, omdat daar net even iets meer mogelijkheden waren qua waar je in kon beleggen. Denk aan staatsobligaties en aandelen. Ik weet nog niet óf ik dat wil, maar vond de opties wel fijn. Bovendien vond ik de mixfondsen er ook prima uitzien.

Fijn dat hier nog even bevestigd werd dat het openen van de rekening gratis is. In het eerste veld wordt gevraagd om wat persoonlijke gegevens.

Op de tweede pagina moet je je tegenrekening invullen. Dat is de rekening vanaf welke je geld wilt gaan overmaken naar je beleggingsrekening. Als je het geld van je beleggingsrekening weer naar je bankrekening wilt halen, gaat dat ook via die rekening.

De volgende stap is het uploaden van je identiteitsbewijs. Je mag kiezen tussen paspoort, rijbewijs en identiteitskaart. Bij het paspoort mag je bepaalde gegevens ook onherkenbaar maken, zolang je foto, geboortedatum, geldigheid etc. maar te zien zijn.

Dan nog even een laatste controle van de gegevens.

En een bevestiging dat je dit voor eigen risico en eigen rekening doet. Het staat er niet meer uitgebreid bij, maar in feite komt het neer op: je kunt met beleggen geld verliezen, dus doe het vooral niet met geld dat je niet kunt missen of met geleend geld.

Dan volgt er nog een bevestiging van de tegenrekening; hiervoor moet je een cent overmaken vanaf je tegenrekening. Dit kan met iDeal, maar ook met een handmatige overboeking. Ik vind iDeal altijd het handigst, dan weet je ook dat de verwerking meteen plaatsvindt.

En voilà, geregeld! Ik ontving bovendien meteen al mijn rekeningnummer en wat informatie in de mail. Wel moet ik nog een paar dagen wachten tot mijn account is goedgekeurd en ik kan gaan storten. Althans, dat stond in de mail. Soms gaat het ook wel sneller. Ik kan niet wachten, want ik heb net weer een uitbetaling van Euroclix gehad 😉

Een paar dagen later

Ik ontving een paar dagen later inderdaad een code per post, waarmee ik via centraalbeheer.nl/activeren mijn account kon activeren. Daar kon ik vervolgens via Mijn Producten > Mijn Beleggen aan de slag met het storten en kopen!

Ik heb mijn 500 euro verdeeld over twee fondsen: Achmea Mixfonds gemiddeld A en Achmea mixfonds zeer ambitieus A.

Aanvulling: je moet dus eigenlijk iets meer overmaken dan 500 euro, anders staat er vanwege die transactiekosten niet genoeg op je account om in aanmerking te komen voor die 65 euro. Ik heb zelf toen ik dat zag nog 22 euro bijgestort in ‘Aandelen Wereldwijd’.

Trouwens niet in de stress schieten als je overgemaakte bedrag niet direct bijgeschreven is; daar gaat heel even overheen. Dát er iets gebeurt kun je overigens wél zien bij Openstaande opdrachten.

Heb jij al ervaring met deze actie? Nog belangrijke info die ik over het hoofd heb gezien?

Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments
 1. Even, hier niet helemaal on topic: een paar maanden terug gaf je de tip om een rekening bij OpenBank te openen. Ik heb er vorige week toch nog maar eens naar gekeken (had ik nog niet gedaan, teveel gedoe…) en ik hoorde bij de mensen die € 40 “gratis geld” kregen. Dus: alsnog dank voor de tip! De bank geeft ook een aardige rente – beter dan de ASN – maar ik blijft toch verknocht aan de ASN, dus ik heb het geld weer van Open Bank afgehaald, en ga binnenkort de rekening opheffen….

 2. Leuk dat je deze actie deelt. Ik ga hem ook zeker proberen.
  Ben erg benieuwd. Zeker hoe de kosten zijn op langer termijn en hoe het tegen de winst op staat.

 3. Hoi Adine, ik heb navraag gedaan bij de klantenservice over de hoogte van de inleg.
  De hoogte van de inleg wordt getoetst vóór aftrek van de kosten. 500 euro inleggen is dus voldoende voor de bonus! Ik heb een screenshot gemaakt van mijn vraag met het antwoord maar kreeg het hier niet in. ?

 4. Om er zeker van te zijn dat het lukte heb ik 550 euro er op gezet. Dat was 5 maanden geleden, en inmiddels heb ik het geld, inclusief een klein beetje rendement, EN de extra 65 euro er weer af gehaald. En de rekening weer opgezegd.

  Altijd fijn zulke acties. Als je er nog meer hebt, dan graag 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Chat openen
1
Hallo 👋
Kan ik je ergens mee helpen?