Wow! 9000 euro sparen in 100 dagen!

9000 euro bij elkaar sparen in 100 dagen. Ik kom deze challenge overal tegen en dacht: dat is interessant! Doe je mee?

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, de TikTok-hack die ik onlangs tegen kwam. Een hack om maar liefst 9.000 euro te sparen in 100 dagen. Oftewel: als je meteen begint, heb jij je 9.000 euro voor het einde van september binnen. Klinkt goed? Ik vertel je hoe!

9000 euro in 100 dagen sparen doe je zo

Je begrijpt: toen ik dit las, en ook nog eens zag dat het een trend was, wilde ik er meer van weten. Want 9000 euro in 100 dagen, dáár word ik ook wel blij van.

Ik vond wat filmpjes en bekeek die, maar meende steeds maar de helft te zien.

Ik zag namelijk steeds het volgende stappenplan:

 1. Ga naar de Action (of insert andere winkel)
 2. Koop 100 enveloppen
 3. Schrijf op elke envelop een even getal tussen de 2 en de 200 (alle getallen komen dan een keer voorbij)
 4. Trek elke dag een envelop en stop het bedrag in die envelop

Je ziet waarschijnlijk al waar het voor mij mis ging.

Hoe kom je aan die 9000 euro om in die enveloppen te steken?

Ik snap wel dat als ik 100 enveloppen heb en die nummer ik en ik doe daar geld in, dat ik dan aan het einde van de rit 100 volle enveloppen heb. En dat dat dan een bepaald bedrag oplevert (even eerlijk: ik heb niet nagerekend of alle even getallen tussen 2 en 200 inderdaad totaal op 9000 euro uitkomen).

Maar ik mis wel een redelijk essentieel onderdeel in dit verhaal. Namelijk: hoe kom ik aan de 9000 euro om in de tussentijd in die enveloppen te steken?

Ik zat zo eens even te googlen op het modale inkomen. Dat is netto ongeveer 3.000 euro per maand. 100 dagen is ongeveer 3 maanden.

Als je modaal verdient (en dat is al een grote ‘als’), dan red je het dus als je drie maanden verder niet leeft. Niet eet, niet woont, niet verzekerd bent.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Pak het even door

Ik vind het ontzettend mooi als dit soort challenges de ronde doen, als je bewust wordt gemaakt van spaarmethoden, van manieren om grote bedragen bij elkaar te krijgen, misschien zelfs een beetje ongemerkt.

En tegelijkertijd denk ik: pak het even door.

Geef andere tips, échte mogelijkheden. Houd er rekening mee dat veel mensen niet 3.000 euro per maand kunnen missen, om binnen 100 dagen die 9.000 euro bij elkaar te sparen.

Dus weet je, dan doe ik dat wel.

Ik denk dat zo’n enveloppensysteem enorm krachtig kan werken. Sterker nog; ik gebruik dit soort spelvormen ook in de financiële strategieplanner.

Maar hoe vul je ze?

Allereerst is het natuurlijk zinvol om eens kritisch naar je uitgaven te kijken. Hoe kun je deze periode meer uit je geld halen? Zodat je voor die enveloppen niet speciaal extra moeite hoeft te doen? Grote kans dat je er dan toch al een aantal kunt vullen.

Daarnaast heb je dus blijkbaar maximaal 200 euro per dag nodig. Die envelop met 200 erop zit er immers maar één keer bij.

Hoe zou je 200 euro extra kunnen verdienen? Mijn ‘makkelijkste’ manier daarvoor zou zijn om iets te verkopen. Een alternatief is ervoor werken. Mysteryshop-opdrachten, of iets anders. Ik kwam laatst zelfs een app tegen, waarmee je freelance klussen op kunt pakken. Wel meer gericht op jongeren (inclusief het tarief: tot zo’n 17 euro per uur), maar je kunt wel snel aan de slag. Ouderwetser kan natuurlijk ook; via het uitzendbureau. Kost allemaal wel tijd, maar als je dat meepakt bovenop je normale inkomen, kan het toch leuk meetellen.

Heb je wat minder nodig? Dan lukt het je misschien wel met wat enquêtes invullen. Dat gaat niet heel hard, maar er zijn tegenwoordig zoveel opties, dat je alles tot zo’n 20 euro nog wel op die manier kunt hosselen. Of je pakt gewoon nog wat beter betaalde dagen mee, zodat je sneller je enveloppen kunt vullen.

Daarnaast kan ik nog wel talloze dingen bedenken (letterlijk, want ik heb een hele gids vol met manieren om geld te verdienen), van huizen- en hondenoppasser tot krantenwijk, van affiliate marketing tot verkopen via Etsy, van je eigen e-Book maken tot je foto’s verkopen.

Het is alleen jammer dat die tips er dus in de challenge niet bij worden gegeven 😉

Ongemerkt 1000 euro bij elkaar sparen

Vind je die 9000 euro in 100 dagen toch wel heel optimistisch en merk je dat het je ieder demotiveert dan motiveert? Dan kun je natuurlijk ook mijn methodes gebruiken om ongemerkt 1000 euro bij elkaar te sparen.

Even nieuwsgierig: was jij deze challenge (of een variant erop) al tegengekomen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
 1. Nee, ik lees er nu voor het eerst over. En bedacht meteen: ik wilde dat ik €9.000 per drie maanden verdiende (daar kom ik lang niet aan…)

 2. Nog niet tegengekomen deze challenge.
  Ik heb zelf wel eens alle bedragen tussen 1 en 50 opgeschreven en dan iedere week iets gespaard. Als er veel over was een wat hoger bedrag en als er minder was een wat lager bedrag. Aan het einde van het jaar heb je dan een leuk bedrag bij elkaar.

 3. En de 9000 euro klopt volgens mij niet. 😬
  Als je het gemiddelde neemt van het laagste en hoogste bedrag is dat €2+€200 gedeeld door 2 is €101.
  Als je het gemiddelde neemt van het tweede bedrag en het op één na hoogste bedrag is dat ook €101. (€4+€198 gedeeld door 2)
  Zo kan je doorgaan tot de twee middelste bedragen. Ook daar is het gemiddelde €101 (€100+€102 gedeeld door 2).
  Dus het gemiddelde bedrag is €101.
  Als je 100 enveloppen hebt met gemiddeld €101 is dat in totaal €10100. Ruim €9000 dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.