IN DE MEDIA

LekkerLevenMetMinder.nl, de Money Mind Academy én ik zijn regelmatig terug te vinden in de nationale én internationale media. Supergaaf natuurlijk, dus een selectie uit deze berichten deel ik graag met jullie!

Money Mind Podcast genomineerd voor een Dutch Podcast Award

De Money Mind Podcast - de podcast van LekkerLeveneMetMinder en Money Mind Academy.nl - is genomineerd voor een Dutch Podcast Award.

Gun jij de podcast deze prijs ook? Je kunt nog tot en met 16 oktober 2020 stemmen!

Klik op de afbeelding om naar het stemformulier te gaan. Je vindt de Money Mind Podcast in de categorie Brand Story Award.

Denken over geld: 'Het is niet inhalig om veel te willen verdienen'

"In mijn branche is geen geld", "geld maakt niet gelukkig" of "rijk worden is niet voor mij weggelegd". Stuk voor stuk gedachtes die jouw financiële groei als ondernemer remmen. Zonde, want een gezonde houding over geld zorgt voor meer financiële voorspoed. "Hoeveel geld je als ondernemer verdient, heeft grotendeels te maken met hoe jij over geld denkt", zegt oprichter van de Money Mind Academy, Adine Faber-Versluis. Met haar bedrijf helpt ze ondernemers bij het veranderen van hun zogenoemde money mindset.

Geslaagd voor de thuis stresstest?

‘Ik zag het niet als “niets mogen”, maar keek naar de mogelijkheden. Ik heb er zoveel van geleerd en ben Lek- kerLevenMetMinder.nl begon- nen. Nu, met alle ervaring, bekijk ik rustig wat de komende crisis gaat brengen. Niet alleen omdat ik er beter voor sta, maar vooral ook omdat ik weet hoe zo’n crisis werkt.’

Adine Faber-Versluis is founder van Money Mind Academy en lekkerlevenmetminder.nl, websites om slimmer met je geld om te gaan met als doel financiële onafhankelijkheid. We stellen haar drie vragen over het opbouwen van een zogeheten fuck-off-fonds.

5 Uur Live - RTL 4: Armoede in Nederland

In 5 Uur Live (RTL 4) praten we naar aanleiding van het nieuwe seizoen van ‘De Andere Kant van Nederland’ over armoede in Nederland. Ik schuif aan als financieel expert om meer te vertellen over wie er in de problemen komen en wat hieraan te doen is (vanaf 11 minuut 24).

FD: "Hoe regelen deze ondernemers hun pensioen?"

"Ik heb een pensioenplan met sparen via de FOR, pensioenbeleggen, gewoon beleggen, de hypotheek aflossen en passief inkomen [...]."

"Sparen is het nieuwe spenden"

"Wil je financieel onafhankelijk worden? Ga erover lezen, bedenk wat jij wilt en waarom, en maak een plan. Als je niet goed weet waar je naartoe gaat en wat het je kan opleveren, kun je snel ontmoedigd raken," zegt Adine Versluis. Ze geeft geldtrainingen op moneymindacademy.nl

"Maaltijden voorbereiden: zo doe je het veilig"

"Steeds meer mensen lijken het te doen: ‘meal preppen’ oftewel van tevoren maaltijden klaarmaken. Handig als je een drukke week voor de boeg hebt." Je vindt LekkerLevenMetMinder.nl terug in de verwijzingen voor meer inspiratie!

Nibud.nl: Budget-tips van bloggers

Het Nibud vroeg vijf bloggers, die dagelijks over geldzaken schrijven, om hun persoonlijk budget-tip te delen.Blogger Adine helpt mensen slimmer en bewuster met hun geld om te gaan, voor meer geluk, rijkdom en vrijheid. Dat doet ze via LekkerLevenMetMinder.nl en het online cursusplatform Money Mind Academy.

"Onderschat niet de vrijheid die je met geld kunt krijgen"

"Negen jaar geleden begon Adine Faber-Versluis (35) het blog Lekker Leven Met Minder. Eerst schreef ze vooral over haar eigen huishoudboekje. Inmiddels is ze een heuse bespaardeskundige geworden en lezen elke maand zo'n tachtigduizend mensen haar geldtips."

Do you have a Scarcity or an Abundance mindset? How to transform your Money Mindset with Adine

Adine is from The Netherlands and we met last September at Fincon. Although we met at a Money/Finance conference, one of her favorite topics is Money Mindset. A topic I really enjoy because, in my opinion, that is where it is all starts....

"Crowdfunding uit idealisme? Je kunt er ook goed mee verdienen."

"Adine Versluis is zo'n crowdfunder die zoekt naar het beste rendement. In een periode waarin ze weinig te besteden had, stak ze kleine bedragen in crowdfundprojecten. Het rendement is veel hoger dan de spaarrente, redeneerde zij." Lees verder >>

Goed met Geld-podcast

Adine van Lekker leven met Minder is vandaag bij ons te gast in de studio. Zij blogt al sinds 2010 op Lekkerlevenmetminder.nl. Haar persoonlijke blog heeft allemaal tips over besparen, bewust leven en vooral lekker(der) leven met minder. Waar er ooit de noodzaak was om te besparen, is dit nu een levensstijl waar Adine erg blij mee is. Vandaag hebben we het samen met Adine over gigantische hypotheekschulden, klanten die failliet gaan, een fijne levensstijl, versneld aflossen en ga zo maar verder. Van ‘moeten’ naar ‘willen’ besparen en van zuinig leven naar een fijne levensstijl.

Vriendin: "Heb jij last van financiële FOFO?"

Stop je je bankafschriften het liefst ongelezen weg? Schuif je pensioenzaken voor je uit? Dan is de kans groot dat je lijdt aan financiële Fear of Finding Out. En daar kun je iets aan doen! [...] Adine Versluis geeft tips om bewuster met geldzaken om te gaan.

"Léven, niet werken voor de vaste lasten."

Het kopen van haar droomhuis dreigde in een financiële nachtmerrie te veranderen. Sindsdien heeft Adine Versluis een fascinatie voor bewust en slim omgaan met geld. In drie jaar tijd loste ze 70.000 euro extra aan hypotheekschuld af. Nu wil ze genoeg vermogen opbouwen om zich financieel vrij te voelen. Versluis deelt haar ervaringen op haar eigen website lekkerlevenmetminder.nl.

"Laat geld voor jou werken, in plaats van andersom"

Nederlanders gaan steeds meer beleggen, dat blijkt uit recent onderzoek. Zelf of via de bank, het kan allemaal. Vooral jongeren zien het belang van beleggen steeds beter in. In Metro's dossier Beleggen vertellen vijf beleggers van verschillende leeftijden over hoe en waarom zij hun geld op deze manier investeren.

FD Persoonlijk

... beheert de websites lekkerlevenmetminder.nl en moneymindacademy.nl, waarop ze praktische tips en psychologische inzichten geeft voor bewust omgaan met geld.

Interview met Dutch Girlboss Adine Versluis ”Probeer niet het wiel opnieuw uit te vinden, maar leer van mensen die doen wat jij graag wilt doen."

Adine Versluis is 32 jaar en is al ruim tien jaar ondernemer. Na haar studie is ze direct gestart met haar onderneming, ze heeft meer klanten in het buitenland dan in haar eigen provincie. Wil je weten hoe ze dit voor elkaar heeft gekregen? Lees dan snel verder.

"Weg met de verspilling"

De weerzin tegen het gedachteloze consumeren is niet langer een holle frase van een stelletje alternatievelingen, maar een serieuze levensstijl geworden voor mensen zoals jij en ik. Ze noemen het consuminderen en komen er vrolijk voor uit. 'Als ik vertel waar ik mee bezig ben krijg ik heel veel positieve respons, mensen willen vaak weten hoe ik het doe,' zegt Adine Versluis die een communicatiebureau heeft en sinds de bankencrisis van 2008 serieus begon met consuminderen.​

"Zijn singles een ramp voor het milieu?"

Leuk al die singles, maar ze stoken wel in hun eentje een huis warm en stappen vaak in hun eentje in een auto. Voor het milieu kunnen we beter blijven hokken. Toch? Is er een causaal verband tussen stijgende welvaart en het aantal eenpersoonshuishoudens? Dat ligt voor de hand. Al wordt de grootste toename van alleenstaanden verklaard door de vergrijzing, ook de toegenomen arbeidsparticipatie speelt een rol. Daardoor zijn mensen - in de praktijk vooral vrouwen - voor het voeren van een huishouding niet meer afhankelijk van een huwelijk. Ze kunnen zich een leven in hun eentje permitteren.