Doelen 2017

Doelen 2017Het is toch bijzonder; je knippert twee keer met je ogen en het is alweer bijna oud en nieuw! Al sinds het begin van dit blog werk ik met doelen. Die helpen me nu eenmaal om iets gerichter ergens naar toe te werken. En dat is dit jaar natuurlijk niet anders.

Nu had ik eerder al een aantal doelen voor mezelf opgeschreven, maar die had ik hier nog niet gedeeld. Hoog tijd om dat eens te doen!

Financiële doelen

Allereerst: de financiële doelen. Ik heb een aantal potjes die ik weer bij wil vullen, namelijk:

 • Buffer
 • Zakelijk
 • Zorgverzekering (is net een bups vanaf voor de jaarpremie van 2017)
 • Dieren
 • Vakantie
 • Nieuwe huis

Voor de time being vind ik het sparen in deze potjes handig en ik heb voor elk van de potjes een gewenst spaarsaldo genoteerd in mijn Excelletje, maar ik heb eigenlijk maar één main goal en dat is mijn nettowaarde verhogen met 50%.

Best een uitdaging, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat goed gaat komen. Zo niet: nóg beter gaat dan gepland! Het grootste deel hiervan wil ik sparen in mijn zakelijke pot. Daar heb ik nu al een mooi saldo in, maar als ik bedenk dat ik nog steeds even moet kijken naar een AOV en misschien nog wat extra qua pensioen wil doen, dan kan daar echt nog wel wat meer als buffer bij. En tegen de tijd dat ik het nodig heb voor het nieuwe huis, dan kan ik het altijd opnemen, omdat de belasting er tegen die tijd al over betaald is.

Hiermee hangt overigens samen dat ik ook in 2017 weer voor een knaljaar wil gaan. Ik heb dit jaar mijn omzetrecord gebroken en herhaal dat in 2017 graag nog eens. Dingen die daarvoor belangrijk zijn: productief werken, meer investeren (tijd/geld) in ontwikkeling,
duidelijker grenzen stellen.

Daarnaast heb ik een nieuw project op stapel staan, waar ik erg enthousiast over ben. Dat is iets waar ik al jaren over denk, maar eigenlijk nog nooit wat mee gedaan heb. 2017 wordt
het jaar dat dat wél gaat gebeuren!

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Leuke dingen doen

Mijn tweede grote doel is mezelf blij maken. Daarvoor zijn een aantal dingen belangrijk, die ik zal verwerken in (bijna) elke maandplanning:

 • Reizen/weekendjes weg (nieuwe dingen zien en herinneringen maken!)
 • Huis verder opruimen en nog gezelliger maken
 • De 10K lopen!
 • Gezonde levensstijl
 • Lezen
 • Goede dingen doen

Elke maand maak ik een lijstje met ‘subdoelen’, waarin ik dan de maand bekijk en bedenk in welke mate ik aan deze doelen aandacht wil besteden. Dat vertaal ik dan bijvoorbeeld in X keer sporten per maand, een omzet van X euro, het lezen van X boeken en het volgen van een workshop of het bekijken van een filmpje over een onderwerp dat al lang in m’n hoofd zit, maar waar ik steeds geen tijd voor neem. Een combinatie van kleine en grotere dingen. Dit doe ik al sinds net voor de vakantie en bevalt me erg goed.

Ik zal de doelen in de loop van het jaar verder uitwerken, want om ze te behalen, zal ik er ongetwijfeld behoorlijk regelmatig mee bezig zijn. Gevalletje ‘Wordt Vervolgd’ dus 🙂

Waar ga jij je in 2017 voor inzetten?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!