Aanbevelingen

bespaartips adine

Deze pagina geeft een mooi overzicht van aanbevolen diensten, producten en bedrijven waar ik zelf gebruik van maak en/of waarvan ik weet dat ze goed zijn. Zo vind je alles handig bij elkaar en kun je duizenden euro’s besparen op slechts één pagina!

Deze lijst kan affiliate-links bevatten. Ik ben geen financieel specialist en deel alleen mijn ervaringen met bepaalde diensten, producten of bedrijven. Je vindt hier dan ook geen advertenties; deze lijst bestaat alleen uit producten en diensten die ik ook echt fijn vind werken/veel gebruik.

Geldtips

Spaarrekeningen: hier heeft jaren MoneYou gestaan. Maar: MoneYou stopt met het aanbieden van spaarrekeningen. Ik heb een voorlopige selectie gemaakt van opties die ik nu uitprobeer, die vind je hier.

degiro aanmelden beleggenDEGIRO: Sinds ik vorig jaar begon te beleggen, doe ik dat via een beleggingsrekening bij DEGIRO. Lage kosten en je hebt altijd inzicht in je portefeuille. Bovendien kun je per product precies zien wat de koersontwikkeling is. Dit kun je zien per dag, maar ook bijvoorbeeld over een periode van een jaar. Zo krijg je beter inzicht in wat de mogelijkheden zijn.

Bekijk hier mijn maandelijkse beleggingsupdates voor een kijkje in mijn portefeuille.

Pensioensparen bij BrandnewdayBrandNewDay: Eind mei opende ik eindelijk een pensioenrekening. Ik koos hiervoor voor BrandNewDay, vanwege de lage kosten en vele mogelijkheden.

Je kunt hier daarvoor overigens gratis een brochure aanvragen, mocht dat ook iets voor jou zijn.

BinckBank – zelf beleggen: BinckBank biedt tegenwoordig ook mogelijkheden aan om zelf te beleggen en combineert die met 200 euro transactietegoed en de eerste drie maanden geen service fee. Mooi om even te kijken of het iets voor je is. Je kunt vrijblijvend een informatiepakket aanvragen.

ardantaArdanta: Ik krijg regelmatig vragen over een uitvaartverzekering. Veel verzekeraars vinden dat je niet zonder kunt. Zelf ben ik van mening dat je niet hoeft te verzekeren, wat je zelf kunt betalen.

Ardanta vindt dat ook en heeft een handige tool om te berekenen wat zo’n uitvaart ongeveer kost. Zodat je voor jezelf kunt bepalen of je dat wel of niet wilt verzekeren.

Blogtips

Goede en goedkope webhostingTransip: Ik heb jarenlang een blog bij Blogspot gehad. Op zich fijn, maar het heeft ook nadelen. Een van de belangrijkste nadelen: je kunt zomaar ineens alles kwijt zijn! Daarom stapte ik in mei 2017 eindelijk over naar WordPress.

Qua blog was dat zeker mijn beste beslissing ooit! Ik heb nu veel meer mogelijkheden en controle over mijn eigen content. De domeinnaam en hosting heb ik geregeld via Transip. Ik ‘gebruikte’ hen al jaren voor mijn zakelijke website en was (en ben!) erg tevreden over de lage tarieven, het gemak van alles online kunnen regelen en de snelle reactie op vragen.

Lezen en entertainment

Bol.comBol.com: Boeken lezen is wat mij betreft een mooie manier om te groeien. Nederlandse boeken koop ik vooral bij Bol; die leveren snel en vanaf 20 euro is dat gratis.

Omdat je hier ook veel andere dingen kunt kopen, zit je eigenlijk zo aan die 20 euro. Ik gebruik Bol.com trouwens ook graag voor verjaardagscadeautjes, vooral omdat ik er ook kan betalen met bonnen die ik verdien via verschillende enquêteprogramma’s.

Coolblue: voor elektronica (werkmateriaal, zoals laptop/computer, camera e.d.) shop ik de laatste tijd ook steeds vaker bij Coolblue. Het valt me op dat zij regelmatig nét even wat meer (en met de ‘Tweedekansjes‘ soms ook flink goedkoper) hebben dan Bol.com. Logisch natuurlijk, je kunt niet alles hebben.

Andere voordelen: Coolblue biedt minstens zo snelle levering en een nét even iets uitgebreider assortiment als het gaat om elektronica.

Overig

Twee van mijn favoriete boeken zijn gewoon gratis verkrijgbaar als download. Ik heb de links hier voor je toegevoegd:

Gratis download ‘Rich Dad, Poor Dad’ van Robert Kiyosaki (Engels)

Gratis download ‘Je Geld of je Leven’ van Rob van Eeden en Hanneke van Veen (het Vrekkenpaar)