Mijn persoonlijke favorietenAls het een beetje lukt, dan houd ik mijn uitgaven het liefst binnen de perken. En gaat er dan toch wat uit, dan kijk ik altijd of ik ergens wel de beste deal krijg. Hieronder vind je een lijstje met mijn persoonlijke favorieten, dat ik regelmatig bijwerk.

Deze lijst kan affiliate-links bevatten. Ik ben geen financieel specialist en deel alleen mijn ervaringen met bepaalde diensten, producten of bedrijven. Je vindt hier dan ook geen advertenties; deze lijst bestaat alleen uit producten en diensten die ik ook echt fijn vind werken/veel gebruik.

Het lijstje is verdeeld in verschillende onderwerpen, zodat je snel kunt vinden wat je zoekt. Heb jij nog goede tips voor dingen die ik echt eens moet uitproberen? Laat het me gerust weten!

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor de wekelijkse inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Sparen

Moneyou: De spaarrentes zijn op het moment laag. Heel laag. Maar: iets is beter dan niets. Hoewel ik mijn betaalrekening nog steeds bij de Rabo heb, spaar ik al jaren bij Moneyou. Gratis, je kunt vrijwel alles online doen en eigenlijk altijd met een scherpe rente. Bovendien kun je hier handig sparen met potjes.

Beleggen

DeGiro: Sinds ik vorig jaar begon te beleggen, doe ik dat via een beleggingsrekening bij DeGiro. Lage kosten en je hebt altijd inzicht in je portefeuille. Bovendien kun je per product precies zien wat de koersontwikkeling is. Dit kun je zien per dag, maar ook bijvoorbeeld over een periode van een jaar. Zo krijg je beter inzicht in wat de mogelijkheden zijn.

***

BrandNewDay: Eind mei opende ik eindelijk een pensioenrekening. Ik koos hiervoor voor BrandNewDay, vanwege de lage kosten en vele mogelijkheden. Je kunt hier daarvoor overigens gratis een brochure aanvragen, mocht dat ook iets voor jou zijn.

***

Het beleggen zelf doe ik op het moment voornamelijk in de fondsen van Blackrock en Vanguard. Vanguard wordt over het algemeen gezien als de beste indexfondsbeheerder ter wereld, dus vind ik een mooie voor de langere termijn. Blackrock kwam ik ook op verschillende plekken tegen. Dat bleek mijn beste zet tot nu toe te zijn geweest, want daar heb ik op dit moment al een rendement van 15%. [Disclaimer: ik beleg er pas sinds begin 2017 in].

Lezen en entertainment

Bol.com: Boeken lezen is wat mij betreft een mooie manier om te groeien. Nederlandse boeken koop ik vooral bij Bol; die leveren snel en vanaf €20 is dat gratis. Omdat je hier ook veel andere dingen kunt kopen, zit je eigenlijk zo aan die €20. Ik gebruik Bol.com trouwens ook graag voor verjaardagscadeautjes, vooral omdat ik er ook kan betalen met bonnen die ik verdien via verschillende enquêteprogramma’s.

***

Book Depository: Ik lees echter ook veel Engelse boeken en mijn favoriete stekje daarvoor is The Book Depository. Zij zijn (voor Engelse boeken dan) bijna altijd goedkoper dan Bol en verzenden alles gratis. Wel duurt het iets langer, omdat het bedrijf in Engeland gevestigd is.

In de regel heb ik mijn boeken dan binnen een week binnen. Het prijsverschil is het wachten echter zeker waard!

Coolblue: voor elektronica (werkmateriaal, zoals laptop/computer, camera e.d.) shop ik de laatste tijd ook steeds vaker bij Coolblue. Het valt me op dat zij regelmatig nét even wat meer (en met de ‘Tweedekansjes‘ soms ook flink goedkoper) hebben dan Bol.com. Logisch natuurlijk, je kunt niet alles hebben.

Boeken

Twee van mijn favoriete boeken zijn gewoon gratis verkrijgbaar als download. Ik heb de links hier voor je toegevoegd:

Gratis download ‘Rich Dad, Poor Dad’ van Robert Kiyosaki (Engels)

Gratis download ‘Je Geld of je Leven’ van Rob van Eeden en Hanneke van Veen (het Vrekkenpaar)

Bloggen

Transip: Ik heb jarenlang een blog bij Blogspot gehad. Op zich fijn, maar het heeft ook nadelen. Een van de belangrijkste nadelen: je kunt zomaar ineens alles kwijt zijn! Daarom stapte ik in mei 2017 eindelijk over naar WordPress. Qua blog was dat zeker mijn beste beslissing ooit! Ik heb nu veel meer mogelijkheden en controle over mijn eigen content. De domeinnaam en hosting heb ik geregeld via Transip. Ik ‘gebruikte’ hen al jaren voor mijn zakelijke website en was (en ben!) erg tevreden over de lage tarieven, het gemak van alles online kunnen regelen en de snelle reactie op vragen.

 

Goedkoop Engelse boeken bestellen Bol.com Goede en goedkope webhosting
Sparen bij Moneyou Pensioensparen bij Brandnewday Goedkoop beleggen bij DeGiro