Favorieten van LekkerLevenMetMinder

Als het een beetje lukt, dan houd ik mijn uitgaven het liefst binnen de perken. En gaat er dan toch wat uit, dan kijk ik altijd of ik ergens wel de beste deal krijg. Hieronder vind je een lijstje met mijn persoonlijke favorieten, dat ik regelmatig bijwerk.

Deze lijst kan affiliate-links bevatten. Ik ben geen financieel specialist en deel alleen mijn ervaringen met bepaalde diensten, producten of bedrijven. Je vindt hier dan ook geen advertenties; deze lijst bestaat alleen uit dingen die ik ook echt fijn vind werken/veel gebruik.

Sparen

Sparen bij MoneyouMoneyou: De spaarrentes zijn op het moment laag. Heel laag. Maar: iets is beter dan niets. Hoewel ik mijn betaalrekening nog steeds bij de Rabo heb, spaar ik al jaren bij Moneyou. Gratis, je kunt vrijwel alles online doen en eigenlijk altijd met een scherpe rente. Bovendien kun je hier handig sparen met potjes.

Beleggen

Goedkoop beleggen bij DeGiroDeGiro: Sinds ik vorig jaar begon te beleggen, doe ik dat via een beleggingsrekening bij DeGiro. Lage kosten en je hebt altijd inzicht in je portefeuille. Bovendien kun je per product precies zien wat de koersontwikkeling is. Dit kun je zien per dag, maar ook bijvoorbeeld over een periode van een jaar. Zo krijg je beter inzicht in wat de mogelijkheden zijn.

Pensioensparen bij BrandnewdayBrandNewDay: Binnenkort wil ik me bovendien even verdiepen in een pensioenrekening. Een mooie optie wat dat betreft zou voor mij Brand New Day zijn; ook lage kosten en veel mogelijkheden. Je kunt hier daarvoor overigens gratis een brochure aanvragen, mocht dat ook iets voor jou zijn.

Het beleggen zelf doe ik op het moment voornamelijk in de fondsen van Blackrock en Vanguard. Vanguard wordt over het algemeen gezien als de beste indexfondsbeheerder ter wereld, dus vind ik een mooie voor de langere termijn. Blackrock kwam ik ook op verschillende plekken tegen. Dat bleek mijn beste zet tot nu toe te zijn geweest, want daar heb ik op dit moment al een rendement van 15%. [Disclaimer: ik beleg er pas sinds begin 2017 in].

Cryptocurrency

Sinds eind november 2017 behoor ik ook tot de crypto-beleggers; een deel van mijn geld zit ook in cryptocurrency. In mijn ‘Bitcoin-bekentenis’ lees je daar meer over. Als je niet precies weet wat bijvoorbeeld ‘bitcoin’ inhoudt, dan vind je hier een eenvoudige uitleg. Mijn huidige favorieten:

Coinbase: hier kun je munten kopen, inwisselen en bewaren. Het blijft (tot nu toe) beperkt tot Bitcoin. Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash, maar dat is om te beginnen heel overzichtelijk. Het openen van een wallet is gratis, als je het via deze link doet kan het ook nog zijn dat je $10 aan bonus krijgt zodra je je eerste BTC koopt/stort (min. €100).

Binance: hier kun je ook veel kleinere munten kopen én bewaren. Ripple is een voorbeeld van een munt die je hier kunt kopen en opslaan.

Litebit: bij Litebit kun je munten kopen, die je dan vervolgens weer in een andere wallet kunt laten storten. Als je al een wallet hebt, kun je hier altijd even kijken of de koers hier gunstiger staat, zodat je meer crypto’s krijgt voor je euro’s.

Anycoin: dit is een beetje vergelijkbaar met Litebit; hier kun je munten kopen en die vervolgens in een andere wallet laten storten. Je kunt bij Anycoin gewoon betalen met iDeal (onder meer).

Lezen

Bol.comBol.com: Boeken lezen is wat mij betreft een mooie manier om te groeien. Nederlandse boeken koop ik vooral bij Bol; die leveren snel en vanaf €20 is dat gratis. Omdat je hier ook veel andere dingen kunt kopen, zit je eigenlijk zo aan die €20. Ik gebruik Bol.com trouwens ook graag voor verjaardagscadeautjes, vooral omdat ik er ook kan betalen met bonnen die ik verdien via verschillende enquêteprogramma’s.

 

The Book DepositoryBook Depository: Ik lees echter ook veel Engelse boeken en mijn favoriete stekje daarvoor is The Book Depository. Zij zijn (voor Engelse boeken dan) bijna altijd goedkoper dan Bol en verzenden alles gratis. Wel duurt het iets langer, omdat het bedrijf in Engeland gevestigd is.

In de regel heb ik mijn boeken dan binnen een week binnen. Het prijsverschil is het wachten echter zeker waard!

Boeken

Twee van mijn favoriete boeken zijn gewoon gratis verkrijgbaar als download. Ik heb de links hier voor je toegevoegd:

Gratis download ‘Rich Dad, Poor Dad’ van Robert Kiyosaki (Engels)

Gratis download ‘Je Geld of je Leven’ van Rob van Eeden en Hanneke van Veen (het Vrekkenpaar)

Bloggen

Goedkope domeinregistratie en hosting via TransipTransip: Ik heb jarenlang een blog bij Blogspot gehad. Op zich fijn, maar het heeft ook nadelen. Een van de belangrijkste nadelen: je kunt zomaar ineens alles kwijt zijn! Daarom stapte ik in mei 2017 eindelijk over naar WordPress. Qua blog was dat zeker mijn beste beslissing ooit! Ik heb nu veel meer mogelijkheden en controle over mijn eigen content. De domeinnaam en hosting heb ik geregeld via Transip. Ik ‘gebruikte’ hen al jaren voor mijn zakelijke website en was (en ben!) erg tevreden over de lage tarieven, het gemak van alles online kunnen regelen en de snelle reactie op vragen.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP