Favorieten van LekkerLevenMetMinder

Als het een beetje lukt, dan houd ik mijn uitgaven het liefst binnen de perken. En gaat er dan toch wat uit, dan kijk ik altijd of ik ergens wel de beste deal krijg. Hieronder vind je een lijstje met mijn persoonlijke favorieten, dat ik regelmatig bijwerk.

Deze lijst kan affiliate-links bevatten. Ik ben geen financieel specialist en deel alleen mijn ervaringen met bepaalde diensten, producten of bedrijven. Je vindt hier dan ook geen advertenties; deze lijst bestaat alleen uit dingen die ik ook echt fijn vind werken/veel gebruik.

Sparen

De spaarrentes zijn op het moment laag. Heel laag. Maar: iets is beter dan niets. Ik spaar al jaren bij Moneyou. Gratis, je kunt vrijwel alles online doen en eigenlijk altijd met een scherpe rente. Bovendien kun je hier handig sparen met potjes.

Beleggen

Sinds ik vorig jaar begon te beleggen, doe ik dat via een beleggingsrekening bij DeGiro. Lage kosten en je hebt altijd inzicht in je portefeuille.

Binnenkort wil ik me bovendien even verdiepen in een pensioenrekening. Een mooie optie wat dat betreft zou voor mij Brand New Day zijn; ook lage kosten en veel mogelijkheden. Je kunt hier daarvoor overigens gratis een brochure aanvragen, mocht dat ook iets voor jou zijn.

Het beleggen zelf doe ik op het moment voornamelijk in de fondsen van Blackrock en Vanguard. Vanguard wordt over het algemeen gezien als de beste indexfondsbeheerder ter wereld, dus vind ik een mooie voor de langere termijn. Blackrock kwam ik ook op verschillende plekken tegen. Dat bleek mijn beste zet tot nu toe te zijn geweest, want daar heb ik op dit moment al een rendement van 15%. [Disclaimer: ik beleg er pas sinds begin 2017 in].

Lezen

Boeken lezen is wat mij betreft een mooie manier om te groeien. Nederlandse boeken koop ik vooral bij Bol; die leveren snel en vanaf €20 is dat gratis.

Ik lees echter ook veel Engelse boeken en mijn favoriete stekje daarvoor is The Book Depository. Zij zijn (voor Engelse boeken dan) bijna altijd goedkoper dan Bol en verzenden alles gratis. Wel duurt het iets langer, omdat het bedrijf in Engeland gevestigd is.

In de regel heb ik mijn boeken dan binnen een week binnen. Het prijsverschil is het wachten echter zeker waard!

336x280

Lekker Leven Met Minder

Online magazine over sparen, besparen, consuminderen en financiële onafhankelijkheid.

VOLG ONS OP