IN DE MEDIA

LekkerLevenMetMinder.nl, de Money Mind Academy én ik zijn regelmatig terug te vinden in de nationale én internationale media. Supergaaf natuurlijk, want dat betekent dat mijn missie om 1 miljoen vrouwen te helpen financieel vrij te worden en daarmee het financieel bewustzijn in Nederland stevig te vergroten steeds meer tractie krijgt.

Op deze pagina deel ik graag een selectie met je van de artikelen waaraan ik als financieel & money mindset expert een bijdrage heb geleverd.

Vriendin budgetspecial

De Vriendin Budgetspecial is een speciale editie waar elk jaar weer naar uitgekeken wordt. Dit jaar mocht ik er in de vorm van een interview een bijdrage aan leveren.

SAnte money mindset

Money Mindset en gezondheid zijn nauw met elkaar verbonden. Stress over geld is ook niet goed voor je gezondheid 😉 Bij Santé weten ze dat als geen ander, daarom werd ik als expert geïnterviewd voor het artikel ‘Verbeter je Money Mindset’. Het werd gepubliceerd in de zomereditie van Santé

Je kunt het magazine hier nog bestellen.

 

Voorouders deden het al: inkomsten en uitgaven opschrijven met op de laatste bladzijde wat er aan het eind van het jaar over was (of juist niet). In deze tijd van hoge kosten, stijgende inflatie en megalomane energieprijzen, wordt een kasboek wellicht weer nodig voor het financiële overzicht. Ik werkte als expert mee aan dit artikel. Het is (helaas alleen voor abonnees) te lezen in het Reformatorisch Dagblad en in de Telegraaf.

Geldflater AD

Ik heb er geen enkele moeite mee om mijn geldflaters te delen, als dat betekent dat het kan voorkomen dat een ander dezelfde onhandige dingen doet of fouten maakt. In het AD vertelde ik in 2022 over een ‘flater’ die me veel gekost heeft (maar óók veel heeft opgeleverd)!

Het hele artikel lees je hier >>

 

De prijzen van boodschappen gaan omhoog. Wil of kun je niet meer betalen, maar wil je niet inleveren op gezelligheid? Dan zijn er nog genoeg creatieve dingen die je kunt doen om daarvoor te zorgen. Met het AD-deelde ik als expert een aantal handige tips. Je leest ze hier.

 

Maaltijdboxen: handig zijn ze sowieso, maar schelen je ze ook zoveel geld? In dit artikel ontdek je wat zo’n box je op jaarbasis nu echt kost en waar je nog rekening mee moet houden. Ik leverde vanuit financieel perspectief een bijdrage. Je kunt het hele artikel hier lezen >>

Max Vandaag pers Adine Faber-Versluis

Geld besparen? Koop dan nu vast cadeaus voor de feestdagen! Het hele artikel lees je hier >>

Ook op MAX Vandaag: Deze lekkere en betaalbare hapjes kunt u op een verjaardag neerzetten. Het hele artikel lees je hier >>

Nominatie BNR Dutch Podcast Awards 2020

Money Mind Podcast genomineerd voor een Dutch Podcast Award

De Money Mind Podcast – de podcast van LekkerLeveneMetMinder en Money Mind Academy.nl – is genomineerd voor een Dutch Podcast Award en heeft het vervolgens geschopt tot een finaleplek.

money mind academy op nu.nl

Denken over geld: ‘Het is niet inhalig om veel te willen verdienen’

“In mijn branche is geen geld”, “geld maakt niet gelukkig” of “rijk worden is niet voor mij weggelegd”. Stuk voor stuk gedachtes die jouw financiële groei als ondernemer remmen. Zonde, want een gezonde houding over geld zorgt voor meer financiële voorspoed.
“Hoeveel geld je als ondernemer verdient, heeft grotendeels te maken met hoe jij over geld denkt”, zegt oprichter van de Money Mind Academy, Adine Faber-Versluis. Met haar bedrijf helpt ze ondernemers bij het veranderen van hun zogenoemde money mindset.

Geslaagd voor de thuis stresstest?

‘Ik zag het niet als “niets mogen”, maar keek naar de mogelijkheden. Ik heb er zoveel van geleerd en ben Lek- kerLevenMetMinder.nl begon- nen. Nu, met alle ervaring, bekijk ik rustig wat de komende crisis gaat brengen. Niet alleen omdat ik er beter voor sta, maar vooral ook omdat ik weet hoe zo’n crisis werkt.’

elle logo

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Like a pro: hoe bouw je een fuck-off-fonds?

Adine Faber-Versluis is founder van Money Mind Academy en lekkerlevenmetminder.nl, websites om slimmer met je geld om te gaan met als doel financiële onafhankelijkheid. We stellen haar drie vragen over het opbouwen van een zogeheten fuck-off-fonds.

adine faber versluis bij rtl 4

5 Uur Live – RTL 4: Armoede in Nederland

In 5 Uur Live (RTL 4) praten we naar aanleiding van het nieuwe seizoen van ‘De Andere Kant van Nederland’ over armoede in Nederland. Ik schuif aan als financieel expert om meer te vertellen over wie er in de problemen komen en wat hieraan te doen is (vanaf 11 minuut 24).

Adine Versluis in FD

FD: “Hoe regelen deze ondernemers hun pensioen?”

“Ik heb een pensioenplan met sparen via de FOR, pensioenbeleggen, gewoon beleggen, de hypotheek aflossen en passief inkomen […].”

Adine Faber Versluis in de media

“Sparen is het nieuwe spenden”

“Wil je financieel onafhankelijk worden? Ga erover lezen, bedenk wat jij wilt en waarom, en maak een plan. Als je niet goed weet waar je naartoe gaat en wat het je kan opleveren, kun je snel ontmoedigd raken,” zegt Adine Versluis. Ze geeft geldtrainingen op moneymindacademy.nl

lekker leven met minder in het AD

“Maaltijden voorbereiden: zo doe je het veilig”

“Steeds meer mensen lijken het te doen: ‘meal preppen’ oftewel van tevoren maaltijden klaarmaken. Handig als je een drukke week voor de boeg hebt.”
Je vindt LekkerLevenMetMinder.nl terug in de verwijzingen voor meer inspiratie!

Adine Faber Versluis Nibud

Nibud.nl: Budget-tips van bloggers

Het Nibud vroeg vijf bloggers, die dagelijks over geldzaken schrijven, om hun persoonlijk budget-tip te delen.Blogger Adine helpt mensen slimmer en bewuster met hun geld om te gaan, voor meer geluk, rijkdom en vrijheid. Dat doet ze via LekkerLevenMetMinder.nl en het online cursusplatform Money Mind Academy.

Adine Faber Versluis in magazine Genoeg

“Onderschat niet de vrijheid die je met geld kunt krijgen”

“Negen jaar geleden begon Adine Faber-Versluis (35) het blog Lekker Leven Met Minder. Eerst schreef ze vooral over haar eigen huishoudboekje. Inmiddels is ze een heuse bespaardeskundige geworden en lezen elke maand zo’n tachtigduizend mensen haar geldtips.”

Do you have a Scarcity or an Abundance mindset? How to transform your Money Mindset with Adine

Adine is from The Netherlands and we met last September at Fincon. Although we met at a Money/Finance conference, one of her favorite topics is Money Mindset. A topic I really enjoy because, in my opinion, that is where it is all starts….

“Crowdfunding uit idealisme? Je kunt er ook goed mee verdienen.”

“Adine Versluis is zo’n crowdfunder die zoekt naar het beste rendement. In een periode waarin ze weinig te besteden had, stak ze kleine bedragen in crowdfundprojecten. Het rendement is veel hoger dan de spaarrente, redeneerde zij.” Lees verder >>

Goed met Geld-podcast

Adine van Lekker leven met Minder is vandaag bij ons te gast in de studio. Zij blogt al sinds 2010 op Lekkerlevenmetminder.nl. Haar persoonlijke blog heeft allemaal tips over besparen, bewust leven en vooral lekker(der) leven met minder. Waar er ooit de noodzaak was om te besparen, is dit nu een levensstijl waar Adine erg blij mee is. Vandaag hebben we het samen met Adine over gigantische hypotheekschulden, klanten die failliet gaan, een fijne levensstijl, versneld aflossen en ga zo maar verder. Van ‘moeten’ naar ‘willen’ besparen en van zuinig leven naar een fijne levensstijl.

Vriendin: “Heb jij last van financiële FOFO?”

Stop je je bankafschriften het liefst ongelezen weg? Schuif je pensioenzaken voor je uit? Dan is de kans groot dat je lijdt aan financiële Fear of Finding Out. En daar kun je iets aan doen! […] Adine Versluis geeft tips om bewuster met geldzaken om te gaan.

Adine Versluis in NRC online

Adine Versluis in NRC

“Léven, niet werken voor de vaste lasten.”

Het kopen van haar droomhuis dreigde in een financiële nachtmerrie te veranderen. Sindsdien heeft Adine Versluis een fascinatie voor bewust en slim omgaan met geld. In drie jaar tijd loste ze 70.000 euro extra aan hypotheekschuld af. Nu wil ze genoeg vermogen opbouwen om zich financieel vrij te voelen. Versluis deelt haar ervaringen op haar eigen website lekkerlevenmetminder.nl.

“Laat geld voor jou werken, in plaats van andersom”

Nederlanders gaan steeds meer beleggen, dat blijkt uit recent onderzoek. Zelf of via de bank, het kan allemaal. Vooral jongeren zien het belang van beleggen steeds beter in. In Metro’s dossier Beleggen vertellen vijf beleggers van verschillende leeftijden over hoe en waarom zij hun geld op deze manier investeren.

Adine Versluis in FD Persoonlijk

FD Persoonlijk

… beheert de websites lekkerlevenmetminder.nl en moneymindacademy.nl, waarop ze praktische tips en psychologische inzichten geeft voor bewust omgaan met geld.

Adine Versluis op Dutch Girlboss

Interview met Dutch Girlboss Adine Versluis ”Probeer niet het wiel opnieuw uit te vinden, maar leer van mensen die doen wat jij graag wilt doen.”

Adine Versluis is 32 jaar en is al ruim tien jaar ondernemer. Na haar
studie is ze direct gestart met haar onderneming, ze heeft meer klanten
in het buitenland dan in haar eigen provincie. Wil je weten hoe ze dit
voor elkaar heeft gekregen? Lees dan snel verder.

Liebster Award gewonnen

Adine Versluis in Radar Plus

“Weg met de verspilling”

De weerzin tegen het gedachteloze consumeren is niet langer een holle frase van een stelletje alternatievelingen, maar een serieuze levensstijl geworden voor mensen zoals jij en ik. Ze noemen het consuminderen en komen er vrolijk voor uit. ‘Als ik vertel waar ik mee bezig ben krijg ik heel veel positieve respons, mensen willen vaak weten hoe ik het doe,’ zegt Adine Versluis die een communicatiebureau heeft en sinds de bankencrisis van 2008 serieus begon met consuminderen.​

LekkerLevenMetMinder in de Volkskrant

“Zijn singles een ramp voor het milieu?”

Leuk al die singles, maar ze stoken wel in hun eentje een huis warm en stappen vaak in hun eentje in een auto. Voor het milieu kunnen we beter blijven hokken. Toch?
Is er een causaal verband tussen stijgende welvaart en het aantal eenpersoonshuishoudens? Dat ligt voor de hand. Al wordt de grootste toename van alleenstaanden verklaard door de vergrijzing, ook de toegenomen arbeidsparticipatie speelt een rol. Daardoor zijn mensen – in de praktijk vooral vrouwen – voor het voeren van een huishouding niet meer afhankelijk van een huwelijk. Ze kunnen zich een leven in hun eentje permitteren.