Hoogste spaarrentes

Het maakt eigenlijk niet uit of de spaarrentes hoog of laag staan; het is altijd zinvol om voor de hoogste spaarrentes te gaan. Vooral omdat je over het algemeen wel voor betaalrekeningen betaalt, maar NIET voor spaarrekeningen.

Zelf heb ik diverse spaarrekeningen bij verschillende banken, nog stammend uit de periode 2008-2009, toen de banken nog met elkaar concurreerden op (hoge!) rentes. Soms wissel ik, als de rente heel veel scheelt.

Het loont om dat altijd even in de gaten te blijven houden, want rentes variëren niet alleen; er komen ook steeds meer banken bij. Daarom houd ik hier een overzicht bij met de 10 hoogste spaarrentes van dit moment. Ik ben hier uitgegaan van de percentages bij flexibel sparen met een inleg van 2.000 euro.

Voor het laatst bijgewerkt op 27-12-2023.

RekeningRenteLandRendement bij 2.000 euro
CKV via Raisin3,50%België (AA)72 euro
Distingo via Raisin3,27%Frankrijk (AA)67 euro
Nordax Bank via Raisin3,25%Zweden (AAA)64 euro
Klarna via Raisin3,25%Zweden (AAA)67 euro
Alisa via Raisin3,25%Finland (AA+)67 euro
collector via Raisin3,20%Zweden (AAA)66 euro
inbank via Raisin3,16%Zweden (AAA)65 euro
TFBank via Raisin2,90%Zweden (AAA)59 euro
Renault Bank via Raisin2,90%Frankrijk (AA)59 euro

Waar let je bij het openen van een rekening?

Spaargeld zou je in principe geld op moeten leveren. Daarom zijn er altijd een paar dingen waar ik op let bij het openen van een spaarrekening:

  • Hij moet gratis zijn (sorry, Knab! Als je er al zit, betaal je niets extra’s, dus dan kun je dit prima doen. Is dat niet het geval, dan is de kans groot dat je per maand meer betaalt dan je aan rente krijgt)
  • Ik wil het geld op elk moment op kunnen nemen, of het voor korte tijd tegen een aantrekkelijke rente vastzetten. Ik heb bijvoorbeeld af en toe ook een (half)jaardeposito lopen. Dat doe ik echter alleen als de rente daarop hoger is dan op de gewone rekening
  • De rekening moet vallen onder het (bij voorkeur Nederlandse) depositogarantiestelsel. Dan is je spaargeld tot €100.000 ‘verzekerd’. Voor mij geen Icesave 2.0 meer! Of erger dan… met Icesave heb ik mijn geld wél netjes teruggekregen 😉

Kortom; maximaal voordeel met minimale addertjes onder het gras.