Over mij


Ga naar de Money Mind Academy

Hoi, leuk dat je hier even een kijkje komt nemen!

Ik ben Adine, geboren in 1984 in een prachtig dorpje in Zuid-Holland (in 2009 geëmigreerd naar Fryslân), freelancer/ondernemer, dol op de Verenigde Staten van Amerika, introverte en eigenwijze huismus met een voorliefde voor vanillekaarsjes. Eigenlijk gewoon iemand die altijd op zoek is naar manieren om haar eigen plekje en dat van anderen op de wereld een klein beetje mooier te maken. En wat mij betreft speelt geld daar óók een belangrijke rol in.

Daarom help ik jou via LekkerLevenMetMinder.nl graag om slim en bewust met je geld om te gaan, met als resultaat: meer geluk, rijkdom en vrijheid. (Financiële) onafhankelijkheid!

Het idee van LekkerLevenMetMinder.nl is niet gebaseerd op krapte, maar op overvloed. Op de juiste mindset creëren die je helpt om het leven van jouw dromen te realiseren. En de praktische stappen die je daarbij kunnen helpen.

Omdat ik merkte dat de blogvorm hiervoor soms niet de meest ideale vorm is, lanceerde ik in 2019 de Money Mind Academy. Dit interactieve platform helpt je je belemmerende overtuigingen over geld in een nieuw licht te zien, zodat niets jouw rijke leven in de weg staat. Voor meer informatie en je aanmelden voor de Money Mind Academy kun je hier terecht.

Mijn verhaal

Ik ben niet altijd zo slim en bewust met mijn geld om gegaan. Op mijn 24e kocht ik een grote woonboerderij op het Friese platteland. Met een hypotheekrente van (toen nog) 6% en hele hoge verbouwingskosten, dreigde dit droomhuis heel snel een nachtmerrie te worden. Tot de knop omging.

Ik weet niet eens meer wat me er precies toe zette om die hypotheekpapieren eens goed te bekijken. Misschien was het het feit dat de crisis inmiddels behoorlijk had toegeslagen en de inkomsten aanzienlijk gedaald waren. Of het feit dat de verbouwing alle overige cashflow compleet opslokte. Geen idee.

De conclusie was echter helder: als er niets aan die hypotheek gedaan werd, zou dit huis van ruim 4 ton uiteindelijk ongeveer een miljoen euro kosten. Mits ik over 30 jaar het laatste hypotheekdeel van 200.000 contant kon afrekenen. Anders werd het nóg veel meer.

Ik zag het licht, het kwartje viel of hoe je het ook wilt noemen: dat moest anders. Dat kón anders.

Vanaf dat moment ben ik gaan sparen, aflossen, minimaliseren, bezuinigen en nog veel meer. Eerst vanuit praktisch oogpunt, daarna merkte ik ook dat het mentaal veel goeds kan brengen als je niet gericht bent op materiële zaken. Om nieuwe inzichten op te doen, mijn inzichten te delen en gemotiveerd te blijven, begon ik bovendien een blog: LekkerLevenMetMinder. Voor die keuze ben ik nog steeds dankbaar; hierdoor heb ik al ontzettend veel leuke en inspirerende mensen leren kennen én ontzettend veel geleerd.

In 2016 verkocht ik het huis; de liefde trok me naar een ander deel van de provincie en het werd tijd om keuzes te maken. Maar… de zoektocht naar een lekker leven met minder is nog niet ten einde en daar neem ik je graag in mee.

Nu

Inmiddels woon ik met mijn man in een klein dorpje in Friesland. Samen zijn we vast een klein beetje op zoek naar een mooi, toekomstbestendig huis én een prettige manier om te leven. Met zoveel mogelijk vrijheid, kansen en mogelijkheden.

Op LekkerLevenMetMinder.nl deel ik wat ik ‘onderweg’ al geleerd heb én neem ik je mee verder in mijn zoektocht.

Soms kan het zijn dat er in een artikel verwezen wordt naar een aanbieder van een specifiek product of een bepaalde dienst. Soms word ik hiervoor betaald, soms niet. Je kunt er in ieder geval op rekenen dat hier niets verschijnt waar ik niet achter sta én dat het bestellen/kopen/lezen via de link jou niets meer kost dan het anders zou doen. Soms is het zelfs nog voordeliger!

Heb je vragen of zou je iets graag een keer op dit blog terug zien? Stuur even een berichtje via het contactformulier:

    Ik ga uiteraard zorgvuldig om met je gegevens, speel ze niet door aan derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven! Meer informatie vind je in het privacybeleid.

    Gerelateerd leesvoer:

    Hoe ik van mijn torenhoge hypotheek af kwam

    Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!