Over LLMM

Lekker Leven Met MinderDaar zit je dan. Voor je idee heb je net de grootste en belangrijkste aankoop van je leven gedaan: een prachtig huis waar je tot in lengte van dagen kunt wonen. In werkelijkheid heb je jezelf voor de rest van je leven vastgelegd aan een torenhoge schuld.

Het duurde wel even voor ik dát echt in de gaten had. Een jaar om precies te zijn. Ik weet niet eens meer wat me er precies toe zette om die hypotheekpapieren eens goed te bekijken. Misschien was het het feit dat de crisis inmiddels behoorlijk had toegeslagen en de inkomsten aanzienlijk gedaald waren. Of het feit dat de verbouwing alle overige cashflow compleet opslokte. Geen idee. De conclusie was echter helder: als er niets aan die hypotheek gedaan werd, zou dit huis van ruim 4 ton uiteindelijk ongeveer een miljoen euro kosten. Mits ik over 30 jaar het laatste hypotheekdeel van 200.000 contant kon afrekenen. Anders werd het nóg veel meer.

Ik zag het licht, het kwartje viel of hoe je het ook wilt noemen: dat moest anders. Dat kón anders.

Vanaf dat moment ben ik gaan sparen, aflossen, minimaliseren, bezuinigen en nog veel meer. Eerst vanuit praktisch oogpunt, daarna merkte ik ook dat het mentaal veel goeds kan brengen als je niet gericht bent op materiële zaken. Inmiddels is die torenhoge hypotheek weg, net als dat prachtige huis overigens. Maar de zoektocht naar een lekker leven met minder is nog niet ten einde. Dus daar schrijf ik hier over.

Inmiddels woon ik met mijn vriend in een klein dorpje in Friesland. Samen zijn we vast een klein beetje op zoek naar een mooi, toekomstbestendig huis én een prettige manier om te leven. Met zoveel mogelijk vrijheid en zo min mogelijk verplichtingen 🙂

Soms kan het zijn dat er in een artikel verwezen wordt naar een aanbieder van een specifiek product of een bepaalde dienst. Soms word ik hiervoor betaald, soms niet. Je kunt er in ieder geval op rekenen dat hier niets verschijnt waar ik niet achter sta én dat het bestellen/kopen/lezen via de link jou niets meer kost dan het anders zou doen. Soms is het zelfs nog voordeliger!

Heb je vragen of zou je iets graag een keer op dit blog terug zien? Stuur even een berichtje via het contactformulier:

 

 

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

336x280

Lekker Leven Met Minder

Online magazine over sparen, besparen, consuminderen en financiële onafhankelijkheid.

VOLG ONS OP