Laagste hypotheekrente

Toen ik in 2009 mijn ‘monsterhypotheek‘ afsloot, was de rente gemiddeld zo’n 5,8%. Voor mensen die de jaren 80 hebben meegemaakt is dat niet zo hoog, maar voor huidige begrippen is dat best fors. Maar: je bent jong en wilt zekerheid, dus kijkt niet veel verder dan die bank waar je je hele leven al bij zit.

Nu zou ik dat zeker anders doen. Waarom zou je meer betalen dan nodig is? Op de hypotheek van vriend betalen wij momenteel 4%. Ook nog best veel. Helaas is dat voor 20 jaar afgesloten en is oversluiten op dit moment niet gunstig. De boeterente van €20.000 halen wij er écht niet uit. Zeker niet als we 1) verhuisplannen hebben en 2) versneld aflossen.

Bij een eventuele verhuizing, willen we de hypotheek van vriend dan ook in één keer aflossen en vervolgens samen iets afsluiten. Tegen de laagst mogelijke rente natuurlijk. Maar wat is dat momenteel? Hieronder vind je een handige tool waarmee je hypotheekrentes kunt vergelijken.

Vergelijken voor de laagste hypotheekrente

Bekijk hier de laagste hypotheekrente van dit moment >>

Full disclosure: de geldverstrekkers die hierin genoemd zijn, betalen mij niet voor de plaatsing. Mocht je iets via deze pagina afsluiten, dan krijg ik daarvoor wel een kleine vergoeding. Uiteraard betaal jij daar niets extra’s voor.