Vergelijk voor de goedkoopste zorgverzekering

Elk jaar worden in november weer de premies van de zorgverzekering vastgesteld. Dan heb je bijna drie maanden de tijd om je keuze te maken; voor eind januari van het volgende jaar moet je aangemeld zijn bij een zorgverzekeraar. Je kunt natuurlijk gewoon de zorgverzekering houden die je altijd hebt gehad, maar als je liever voor de goedkoopste zorgverzekering gaat, dan loont vergelijken zeker de moeite.

Zelf zat ik altijd bij CZ, tot het eigen risico verplicht werd. Ik dacht: als ik dan toch moet betalen voor een verplicht eigen risico, dan wil ik ook het voordeel van kiezen voor het maximale eigen risico. De dingen die ik gebruik (lenzen bijvoorbeeld) vallen namelijk nooit onder de basisdekking en de aanvullende dekking is veel duurder dan gewoon los kopen. Toen ben ik overgestapt naar Anderzorg. Daar heb ik wederom jaren gezeten: lage premie (vaak de laagste!) en prima als je toch nooit wat hebt. Bovendien krijg je korting als je in één keer betaalt. Sinds 2017 zit ik bij De Friesland, omdat die toch wat meer aansluitingen hebben in Friesland. Dit jaar ga ik mogelijk tóch weer overstappen. Hoewel ik De Friesland prima vind (en ook korting krijg bij betaling in één keer), vind ik hun aanvullende pakketten wel extreem duur. Als ik die nodig heb, zit ik nu wel aan hen vast.

Kies de goedkoopste zorgverzekering

Gelukkig hebben we nog even om de keuze te maken. Als jij nog wilt overstappen en je gaat voor de goedkoopste zorgverzekering, dan heb ik nog een aantal overstaptips voor je:

🤕 Kijk of je in één keer kunt betalen, dat scheelt vaak een paar procent en dat is meer dan je aan rente krijgt. Zelf betaal ik in één keer. Vervolgens maak ik elke maand automatisch €100 over naar mijn spaarrekening. Zo krijg ik én het potje voor de volgende keer weer bij elkaar én spaar ik voor mijn eigen risico

🤕 Kijk altijd goed naar de dekking. Dat kan soms veel werk zijn, maar het is een dure grap als je onverwacht bepaalde dingen wél zelf moet betalen

🤕 Bedenk of een (hoger) eigen risico voor jou een optie is. Dit scheelt vaak zo’n €20 euro in de maand

🤕 Wees vooral niet bang voor overstappen. Net als bij een energiemaatschappij is dit behoorlijk eenvoudig!

Vergelijken voor de goedkoopste zorgverzekering

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback