Vergelijk voor de goedkoopste zorgverzekering

Elk jaar worden in november weer de premies van de zorgverzekering vastgesteld. Dan heb je bijna drie maanden de tijd om je keuze te maken; voor eind januari van het volgende jaar moet je aangemeld zijn bij een zorgverzekeraar. Je kunt natuurlijk gewoon de zorgverzekering houden die je altijd hebt gehad, maar als je liever voor de goedkoopste zorgverzekering gaat, dan loont vergelijken zeker de moeite.

Zelf zat ik altijd bij CZ, tot het eigen risico verplicht werd. Ik dacht: als ik dan toch moet betalen voor een verplicht eigen risico, dan wil ik ook het voordeel van kiezen voor het maximale eigen risico. De dingen die ik gebruik (lenzen bijvoorbeeld) vallen namelijk nooit onder de basisdekking en de aanvullende dekking is veel duurder dan gewoon los kopen. Toen ben ik overgestapt naar Anderzorg. Daar heb ik wederom jaren gezeten: lage premie (vaak de laagste!) en prima als je toch nooit wat hebt. Bovendien krijg je korting als je in één keer betaalt.

In 2017 maakte ik even een uitstapje naar De Friesland, maar vanwege de dure aanvullende verzekeringen ging ik in 2018 weer terug naar Anderzorg. Die hadden inmiddels hun aanbod in Friesland ook behoorlijk uitgebreid. En dit jaar kijk ik ook weer wat het beste uitkomt. Overstappen is zo makkelijk, dat je die besparing zeker niet wilt laten liggen!

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Kies de goedkoopste zorgverzekering

Als jij nog wilt overstappen en je gaat voor de goedkoopste zorgverzekering, dan heb ik nog een aantal overstaptips voor je:

Kijk of je in één keer kunt betalen, dat scheelt vaak een paar procent en dat is meer dan je aan rente krijgt. Zelf betaal ik in één keer. Vervolgens maak ik elke maand automatisch 100 euro over naar mijn spaarrekening. Zo krijg ik én het potje voor de volgende keer weer bij elkaar én spaar ik voor mijn eigen risico. Dit is bovendien een mooie manier om meer belastingvrij te kunnen sparen.

Kijk altijd goed naar de dekking. Dat kan soms veel werk zijn, maar het is een dure grap als je onverwacht bepaalde dingen wél zelf moet betalen

Bedenk of een (hoger) eigen risico voor jou een optie is. Dit scheelt vaak zo’n 20 euro in de maand

? Wees vooral niet bang voor overstappen. Net als bij een energiemaatschappij is dit behoorlijk eenvoudig!

Lees ook: