Bonnen binnen :)

CBS Budgetonderzoek: VVV-bonnen binnen

Een poosje terug schreef ik dat ik was uitgenodigd om mee te doen aan het CBS Budgetonderzoek. Bij de uitnodiging daarvoor zat al een VVV-bon van €5 en als ik mee zou doen, dan zou ik daar €30 aan bonnen voor krijgen. Ik besloot mee te doen en kreeg gisteren inderdaad mooi nog eens een keer voor €30 aan VVV-bonnen binnen!

Voordeel van VVV-bonnen

Dat komt mooi uit, want ik kan eigenlijk nog wel een emmer latex voor het kantoor gebruiken en zag dat er net een flinke emmer-die-goed-dekt in de aanbieding was. VVV-bonnen geef ik eigenlijk vrijwel altijd uit aan ‘gewone’ dingen, omdat ze bijna overal geaccepteerd worden. Die van €5 is bijvoorbeeld op gegaan aan wat toiletboodschapjes bij het Kruidvat. Lijkt misschien wat zonde omdat het dan niet bijzonder is, maar aan de andere kant: nu scheelt het geld, anders heb ik er wat extra’s voor (waar ik niet speciaal op zit te wachten, want ik heb genoeg).

Werk…

Het werk van het invullen van het CBS Budgetonderzoek viel uiteindelijk heel erg mee. Ik was sowieso al een week van het onderzoek weg en daar hoefde ik niets voor in te vullen. Daarnaast viel het onderzoek voor mij net in een periode dat ik op mijn uitgaven wilde letten, dus toen ik de uitgaven van boven de €20 in moest vullen, was dat niet zoveel. In de week dat ik ook alle kleine dingen moest invullen, was ik juist weer een aantal keer weg, waardoor dat (normaal gesproken zijn dat bij mij dan boodschapjes) ook weer niet zo heel veel was. Makkelijk verdiend dus 🙂 Ik weet niet of ze me zo snel weer gaan vragen, maar goed, veel meer kon ik er toevallig dit keer niet van maken.

Hebben jullie wel eens van die VVV-bonnen? En waar gebruik je ze voor? Voor speciale dingen, of meer voor de ‘gewone’ dingen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
  1. Voor boeken of andere 'dure' dingen. Zodat ik geen geld terug hoef te krijgen. Je kunt er ook je benzine mee betalen. Dan zit je snel aan het bedrag.
    Soms geef ik ze weer weg. Aan verjaardagscadeaus doen we niet. Maar als kraamcadeau zijn ze prima.
    En lekker altijd geldig.
    Ik had nog dinercheques liggen. Al 6 jaar. De nieuwen zijn beperkt geldig, maar deze hadden geen einddatum. Nu bleek ineens dat een betaalbare restaurants in de buurt ook meedoen. Dus toen we uit eten gingen, koos ik het restaurant. Konden we lekker en "goedkoop" eten.

  2. Bij allerlei internet onderzoekjes verdien ik VVV bonnen. Afgelopen jaar die allemaal bij Bol.c. geparkeerd want daar hoef je dan niet alles in een keer te besteden. Restant blijft gewoon als tegoed staan.

  3. Lekker hoor 😀 Ik ben altijd wel blij met VVV bonnen. Meestal koop ik er dan weer cadeautjes voor, of ik geef ze zelf ook weg als een cadeau. 🙂

  4. ik bewaar ze voor iets speciaals, krijg ze ook met speciale gelegenheden dus dan koop ik er iets voor wat ik anders niet zo gauw koop omdat ik het te duur wil maar wel graag zou willen hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.