Vrijgezellenfeest

Binnenkort heb ik mijn eerste vrijgezellenfeest! Volgens mij is dat tegenwoordig in Nederland steeds meer ingeburgerd, hoewel het in de verste verten meestal nog niet lijkt op de Amerikaanse varianten, waarbij het vaak gevierd wordt de dag vóór de bruiloft én met een hoop drank, strippers enzovoorts.

Omdat ik zowel de bruid als de bruidegom ken, heb ik een beetje inzicht in beide kanten van het vrijgezellenfeest. Waar bij de vrouwen (anoniem!) gestemd kan worden over het budget en overlegd wordt over de activiteiten, wordt bij de mannen een kant-en-klaar plan neergelegd: dit gaan we doen en dat kost het. En het grappige is: de vrouwen maken ook uitgebreid gebruik van de mogelijkheid om hun mening te geven, terwijl de mannen allemaal akkoord gaan met voldongen feiten. Waar de vrouwen (er zitten natuurlijk wat stelletjes bij) dan weer vreemd van op kijken.

Nu vond ik het zelf behoorlijk lastig om te bepalen wat ik eraan uit wilde geven. Als je een beetje wat leuks wilt doen, dan ben je al snel een hoop kwijt. De activiteit die gepland is, stond echter weer niet heel hoog op mijn verlanglijstje. En normaal gesproken kijk ik eerst naar de activiteit/het product dat ik koop en dan bepaal ik of ik er de vraagprijs voor over heb. Andersom vind ik best lastig. Omdat het mijn eerste vrijgezellenfeestje is, heb ik ook nog niet echt een referentiekader hiervoor.

Hebben jullie wel eens vrijgezellenfeestjes gehad? En wat vind jij daarvoor een normaal bedrag? En wat gingen jullie tijdens zo’n feestje doen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
 1. Diverse vrijgezellenfeestjes gehad met een zeer verschillend budget en programma, van kant en klaar in Amsterdam (duur!!) tot hier in de buurt en heel persoonlijk waar creativiteit werd gevraagd van de gasten maar het ook echt over de bruid (en bruidegom) ging. Ben blij dat het hier voorbij is, het is niet echt mijn ding.
  groet, Christel

 2. Ik heb diverse vrijgezellenfeesten meegemaakt en het budget verschilt enorm. Ik heb daarom wel eens met een smoes afgezegd omdat ik het geld ( net zoveel als een weekend weg met ons gezin) er niet voor over had. Maar ook heb ik wel eens afgezegd omdat ik geen zin had in het programma ( iets met blote mannen en paaldansen).Als je alle activiteiten buiten de deur doet, wordt het budget uiteraard veel hoger. De leukste vrijgezellenfeesten kostten naar verhouding weinig geld, waren creatief,origineel en ging het echt om/over het bruidspaar!

  1. Misschien wel grappig(nou ja?) om erbij te vermelden dat de stellen waarbij manlief en ik de duurste vrijgezellenfeesten hadden inmiddels allemaal gescheiden zijn…
   Maar ook dat ik via een paar vrijgezellenfeesten juist weer nieuwe vriendinnen heb overgehouden.

  2. Nu weet ik natuurlijk niet precies wat een weekend weg met jullie gezin kost, maar dat klinkt wel als héél veel geld. Ik moet toch eerlijk zeggen dat ik dan écht wel zou kijken naar voor wie het is, wie er mee gaan en wat de activiteit is. Dan moest dat bij elkaar wel een bijzonder goede combinatie zijn.

 3. Ik ben een keer bij een verschrikkelijk duur vrijgezellenfeest geweest, dat geld heb ik echt bij elkaar moet schrapen toendertijd. Hoewel ik het veel te veel geld vond, wilde ik absoluut gaan omdat diegene die ging trouwen heel belangrijk voor mij is… Maar ik vind het achteraf nog steeds veel geld, ik had er echt leukere dingen mee kunnen doen.

 4. Ik zeg zulke dingen af. Bij mijn schoonzus kwam ik er niet onderuit, maar toen zijn we iets anders gaan doen dan het geplande 150 euro kostende over-de-top gedoe. Drie jaar geleden hebben we wel het vrijgezellenfeest voor de bijna-man van een vriendin deels verzorgd. Overdag gingen ze blowcarten (heet het geloof ik) en 's avonds was er friet met snacks en bier bij ons in de tuin. Dat was best leuk.
  Het ligt eraan voor wie het is, maar geld aan zoiets uitgeven vind ik intens zonde. Doe liever iets met het gezin, als het toch op moet.

  1. Ik had beter bij de mannengroep kunnen zitten! Blowkarten lijkt me ook wel wat en friet en snacks zijn altijd goed 😀 Hier gaat de mannengroep dus ook iets doen dat ik veel leuker vind dan wat de vrouwengroep gaat doen. Maar ja…

 5. Oh herkenbaar het verschil van mannen en vrouwen. Heerlijk soms hoe makkelijk mannen kunnen beslissen. Ik heb genoeg feestjes meegemaakt en een aantal georganiseerd waarbij de budgetten varieerde van 50-150,- p.p. (voor een hele dag).
  Persoonlijk geef ik liever niet meer dan 100,- uit, omdat zeker als je een stelletje bent, de mannen dat geld ook nog uitgeven en je op de bruiloft vaak nog wat aan het bruidspaar geeft.

  Het belangrijkste van een vrijgezellenfeest is om iets te kiezen wat past bij de persoon! Houdt diegene van naar de discotheek gaan, ga je geen borrel in de kroeg drinken naar mijn idee!

  Succes en veel voorpret van het vrijgezellenfeest

 6. Hier een paar vrij gezellige feestjes meegemaakt. Voornamelijk kroegentochten, een workshop met chocolade. Mijn eigen feest vond ik heel speciaal. We zijn naar een privé sauna geweest waar we eerst gingen eten en daarna dus allemaal lekker in de sauna, massagestoel lekkere pakkingen en ik kreeg als enige een kruiden af waarbij iedereen die me lief was om me heen zat en we heel wat afgekletst hebben. Heel bijzonder want er was familie, lieve buurvrouwen en een mannelijke collega met zijn vriend. Die hoorden er echt bij voor mij en t was helemaal super. Omdat we de sauna voor ons privé hadden en sommigen nogal preuts zijn aangelegd hadden we badpakken mee. (Manlief had er alleen van mij een gevonden die ik al minimaal vijf jaar niet had aangehad dus ik ging naakt net als mijn collega met zijn vriend) het maakte het voor mij misschien nog wel specialer want je deelt iets met hele dierbare mensen om je heen

 7. Nog nooit een vrijgezellenavond meegemaakt. Gelukkig zou ik willen zeggen. Ik zie ze wel eens door de stad lopen, dronken onder het algemeen. Wat is de gedachte? Dat er iets gaat veranderen door het trouwen? Dat er nog eenmaal de bloemetjes buiten gezet kunnen worden? Dat de contacten plotseling heel anders gaan worden na het trouwen? Ik heb er niks mee.

 8. feestje kunnen heel hard aantikken ! ik heb ze gehad van 75 euro en van 200 euro. verkijk je niet vaak heb je ter plekke nog extra kosten ( extra drankje, parkeren, benzine etc) en dan het "verplichte foute fotoalbum achteraf" wat dan cadeau wordt gegeven op de bruiloft…zucht. nee ik ben ook blij dat de meeste mensen om ons heel al zijn getrouwd. ik heb zelf express geen vrijgezellenfeestje gedaan toen ik zelf geen trouwen. zo klaar was ik er mee.
  erg overschat gebeuren

 9. Vorig jaar hadden man en ik van een bevriend echtpaar een vrijgezellen feest. De dames gingen eerst iets knutselen voor de bruid, daarna een lunch, toen een chocolade workshop en een borreltje drinken. Afgesloten met een diner van Griekse hapjes. Kosten EUR 125. Man ging op van alles rijden (quad, minimotor etc) en daar zat een lunch bij. Na een biertje op het terras gingen ze eten bij Humphries en nog wat drinken bij de bruidegom. Kosten EUR 130. Kassa totaal EUR 270. Ik vind het niet ongezellig maar zelf hebben wij geen vrijgezellen feest gehad of gevraagd. We zijn stiekem getrouwd met een heel klein intiem clubje en daarna heerlijk drie weken naar Florida gegaan waar we lekker hebben genoten.
  Nic

 10. Ja, al vele vrijgezellenfeestjes gehad. Het verschil tussen de mannen en vrouwen herken ik ook. Mannen zijn hierin inderdaad een stuk makkelijker. Bij ons varieerden de kosten tussen de 80 en 150 euro per dag. Nu waren dit vriendinnen waar ik erg close mee was en had ik het er graag voor over. Ik weet niet of dit het geval zou zijn als iemand wat verder van mij af zou staan….

 11. ik vind ze meestal niet erg leuk.. 1e heb ik afgezegd.. bruid en ik waren allebei 30 weken zwanger toen.. maar ik van de 2e.. trok het gewoon niet.. en het gaf me te veel spanning omdat ik niet al haar vriendinnen ken, maakte me druk over parkeren, maar ook het tijdstip en dat t tot laat zou duren en dat mn schoonzus niet mee zou gaan, de enige met wie ik een goede band heb, de rest ken ik niet of nauwelijks en geen klik mee.. dus afgezegd.. (ik moest wel om 6.15 weer vrolijk mama zijn voor mn oudste, terwijl ik ook zonder feestjes al bekaf was door de combi zwanger en peuter van 2..) daarna een vrijgezellenfeestje gehad van iemand die ik niet eens zo goed ken, bij haar schoonmoeder thuis, achteraf wel gezellig, maar ook daar kende ik bijna niemand. en vrijgezellenfeestje gehad van mn zusje! heel bijzonder 😀 en dus meer persoonlijk omdat ik haar natuurlijk wel goed ken 😉 vriendinnen hebben het opgezet, alles in overleg, was trouwens samen met haar verloofde erbij, meer een gezellig uitstapje! 2 andere stelletjes, wij, zusje van verloofde met haar vriend, en nog een zusje van ons. erg gezellig! we gingen naar het amsterdamse bos, daar heb je een parcour hoog in de bomen, vond het doodeng, maar ook heel leuk om te doen! daarna met zn allen uit eten. hele leuke dag gehad. heeft niets met vrijgezellenfeest te maken 😉 maar hun vonden t t leukst om samen iets te doen. prima dus 😀 kost idd veel geld meestal.. lastig soms, vooral als je niet zo van t geld uitgeven bent…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.