Voordelig (of gratis) de lente in huis halen

Voordelige manieren om de lente in huis te halen

Ik loop al een paar dagen rond met een soort arsenaal aan keeltabletten, zakdoeken, hoofdpijntabletten en hoestsiroop, maar ondanks dat was het er opeens: een lentegevoel. Gisteren ‘schoot’ het erin. Ik denk dat het komt door het licht, dat valt dan iets anders (langer? geler?) het huis binnen, waardoor het ineens lijkt of ik op een tropisch eiland zit. Zolang ik binnen blijf dan. En daarmee kwam ook het idee op: ik wil de lente in huis halen! En een beetje voordelig ook, als dat kan 😉

Bloemen

Vorige lente en zomer kocht ik regelmatig een bosje bloemen. Die kosten misschien 2 euro, maar zien er zo mooi uit, dat ik gewoon elke keer als ik ernaar kijk blij wordt. Vooral tulpen vind ik mooi. Meestal gaat zo’n bosje wel minimaal een week mee en ik kan ze gewoon vinden in de supermarkt. Veel moeite hoef ik er dus ook niet voor te doen.

Maar gisteren had ik niet zoveel zin om naar de winkel te gaan én ik ben extra op de kleintjes aan het letten, dus dan is het aantrekkelijker om eerst te kijken naar alternatieven.

Andere manieren om de lente in huis te halen

• Simpel vaasje met een bloemetje uit de tuin in de gang, wat lekkere geurkaarsjes erbij voor extra kleur (en geur natuurlijk)

• Wat bloembolletjes regelen en neerzetten – die zijn vaak als de lente begint weer in de aanbieding en hoewel ik totaal geen groene vingers heb, kan ik wel de hele dag snuiven aan die witte die je hier ziet.

Opruimen! Dat winterse laagje mag overal wel vanaf! Kost niets en levert vaak – met Marktplaatsverkopen – nog geld op ook.

Buiten opruimen. De tuin ziet er na de winter altijd wat minder fris en gezellig uit, maar daar kun je natuurlijk wat aan doen. Het kost je wat inspanning (en calorieën), maar het hoeft je niet per se geld te kosten! Last van groene aanslag? Een paar keer met azijn besproeien werkt óók!

• Je werkruimte lenteklaar maken. Niets schreeuwt harder ‘lente’ dan een frisse, opgeruimde plek om je werk te kunnen doen. Voor thuiswerkers als ik natuurlijk helemaal belangrijk! Denk ook eens aan een nieuw plantje, voor wat extra schone lucht 😉

• De hangmat tevoorschijn halen. Als het écht rokjesdag wordt, kunnen mijn benen weer wat bijkleuren en anders hangt hij vast voor de volgende zonnige dag.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Hoe doe jij dat?

Als ik het zo zie, dan kan ik nog wel wat meer tips gebruiken om het voorjaar in huis te halen. Weten jullie nog wat leuks, dat ook geschikt is voor mensen die niet echt heel erg groene vingers of knutselgenen hebben, maar wel houden van (rustige) gezelligheid?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
  1. Verwarming niet meer de hele dag aan; heerlijk. En de buitendeur open vroeg in de ochtend. Alle bolletjes die uitgebloeid zijn zet ik in de tuin; volgend jaar weer plezier van. Zo wordt mijn tuin ook vanzelf weer Lenteklaar.

  2. Een paar frisse teksten printen en inlijsten van Pinterest, ramen extra open om de frisse lucht ook binnen te laten, een paar andere kussenhoesjes en felle kaarsen, op dit moment hier een groep felgekleurde pompons onder een glazen stolp; instant lente voor niets!

    1. Dat eerste wilde ik straks mooi in mijn 'nieuwe' kantoor doen! Je kunt ze ook kopen, maar waarom zou je dat doen als je toch een printer hebt 😉 Kijken of ik nog ergens gratis lijstjes kan vinden en dan is het helemaal mooi voor elkaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.