Project Geldwijs Fryslân

Project Geldwijs Fryslân

Elk jaar gaat er miljoenen aan subsidies naar gemeenten toe, die heel vaak niet eens opgemaakt worden, omdat mensen niet weet dat ze er zijn. Of omdat ze worden gekoppeld aan dingen waar mensen niet eens op zitten te wachten en ook niet zoveel aan hebben. Dat is natuurlijk een beetje jammer, zeker als er genoeg dingen zijn waar mensen wél op zitten te wachten. Daarom: Project Geldwijs Fryslân. Nu misschien nog niet voor iedereen die hier leest relevant, maar ik wilde het toch met je delen.

Wat is Project Geldwijs Fryslân?

Project Geldwijs Fryslân is bedoeld om inzicht te krijgen in de financiële kennis en het financiële bewustzijn van vrouwen in de regio Noardeast-Fryslân. Dat is de regio waar ik woon en die economisch wordt aangemerkt als achterstandsregio. Om ervoor te zorgen dat dat een beetje bijtrekt, is de Versnellingsagenda in het leven geroepen: een programma dat zich richt op het economisch versterken van de regio, door middel van allerlei initiatieven.

Project Geldwijs Fryslân is één van die initiatieven. Nu eerst alleen nog in onderzoeksvorm, maar hopelijk kan er in de toekomst op basis van de informatie die uit het onderzoek komt ook concreet vorm aan worden gegeven.

Maar goed, voor het zover is… is het eerst belangrijk om te kijken waar nu eigenlijk behoefte aan is. Specifiek onder vrouwen, in alle lagen van de bevolking. Ik ben dus druk met het leggen van contacten binnen ondernemersnetwerken, maar heb het onderzoek bijvoorbeeld ook uitgezet bij Voedselbanken. Des te meer input er is, des te meer een resultaat op maat mogelijk is.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Doe jij mee?

Ik weet het, het is een long shot, maar als jij ’toevallig’ woont in Achtkarspelen, Dantumadiel, Noardeast-Fryslân of Tytsjerksteradiel, dan zou je me ontzettend helpen als je meedoet met het onderzoek.

Je vindt het onderzoek hier.

Woon je niet in deze regio, maar ken je misschien wel mensen uit deze buurt? Deel de link naar het onderzoek (of naar dit artikel) dan gerust! Het invullen kan helemaal anoniem, en het zijn voornamelijk meerkeuzevragen, dus je kunt er best snel doorheen gaan.

Om het een beetje leuk te maken, verloot ik sowieso onder alle deelnemers een aantal Bol.com-bonnen t.w.v. 20 euro. Want ik snap ook: voor niets gaat de zon op 😉

Waarom doe ik dit eigenlijk?

En dat is misschien wel een mooi bruggetje naar waarom ik dit eigenlijk doe. Het is ook niet zo dat ik niets te doen heb en me enorm verveel.

Nu moet ik zeggen: een in mijn ogen verkeerde besteding van gemeenschapsgelden is mij al een eeuwigheid een doorn in het oog. Ik geloof dat als politici het gemeenschapsgeld op dezelfde manier zouden behandelen als hun eigen geld, er heel wat andere keuzes worden gemaakt.

Dat zal vast niet allemaal onwil zijn, het zal ook te maken hebben met onkunde, met niet weten wat er leeft, een gebrek aan inlevingsvermogen, noem het maar op. En dan worden er weer allerlei initiatieven opgezet die een hoop geld kosten, maar eigenlijk helemaal niets opleveren. Dat vind ik dus zonde.

Voor mij is Project Geldwijs Fryslân een hele mooie manier om te werken aan mijn missie (1 miljoen vrouwen financieel vrij), om bij te dragen aan gerichte initiatieven rondom geld in mijn regio, en daar zelf ook nog eens interessante inzichten uit te halen. Want hoewel de steekproef in dit geval redelijk beperkt is (met de focus op vier gemeenten, terwijl ik natuurlijk zelf klanten in heel Nederland en zelfs België heb zitten), geeft het toch altijd weer interessante inzichten over wat mensen nu fijn vinden en wat niet. Win-win-win dus.

En gelukkig hoeft het niet allemaal in één keer: in totaal heb ik een jaar de tijd om dit project uit te voeren 😉 Nu dus vol in de onderzoeks- en dataverzamelfase. Best leuk, voelt bijna weer alsof ik op school zit!

Heb jij misschien nog leuke ideeën om dit onderzoek onder de aandacht te brengen? Let me know!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.