Ik wil 1 miljoen vrouwen helpen financieel vrij te worden

1 miljoen vrouwen financieel vrij

In de zomer van 2018 schreef ik naar aanleiding van het boek van Jelle Derckx al eens over het vinden van je persoonlijke missie. Toen schreef ik al: “Als ik hier op ‘Publiceren‘ heb geklikt, ga ik aan de slag met mijn to do-lijstje voor vandaag. Met een paar kleine taken, maar vooral: het formuleren van mijn persoonlijke missie.” Nou, ik weet niet meer wat ik heb gedaan nadat ik op die knop drukte, maar ik weet wel dat ik op dat moment zeker mijn persoonlijke missie nog niet had gevonden. Inmiddels wél: ik wil 1 miljoen vrouwen helpen financieel vrij te worden.

Voor ik daar meer over vertel…

Ik ben niet iemand die al van jongs af aan weet wat ze wil worden. Prinses heeft me altijd wel aangesproken, maar het is niet zo dat ik altijd droomde van een carrière als verpleegster, brandweervrouw of dat ik bijvoorbeeld altijd al wist dat ik heel graag moeder wilde worden.

Toen ik in 2007 mijn eigen bedrijf startte, was dat niet vanuit een diepgewortelde passie voor het geschreven woord (ik ben begonnen met een communicatiebureau), maar omdat ik:

  1. hield van ondernemen en de mogelijkheden die het bood
  2. NIET hield van solliciteren
  3. toevallig goed was met woorden

Oh, en geld verdienen vond ik ook leuk, vooral als de hoogte van het bedrag niet werd beperkt door een maandelijks salaris.

Ik had er in de eerste instantie veel plezier in, omdat het die dingen samenbracht. Ik hoefde niet te solliciteren, kon mijn eigen gang gaan, het ging me makkelijk af en er zat geen beperking op de verdiensten. Nou ja, uiteindelijk natuurlijk wel, maar als je net begint zie je dat niet zo.

Ik voelde me dan wel altijd een beetje the odd one out in journalistengroepjes, waar het dan ging over of iets wel of geen journalistiek was, dat er weer gesleuteld werd aan de tarieven en waar mensen helemaal los konden gaan op bepaalde teksten of zinsneden.

Dat had ik totaal niet.

Wat ik wél heel leuk vond, was hier schrijven. Over geld. Delen waar ik mee bezig was (ben), en anderen daarmee hopelijk ook informeren, inspireren, activeren. Mensen helpen, zonder dat je iedereen helemaal bij de hand neemt.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Omzwervingen en Marlies Dekkers

Waar ik de eerste jaren van deze website veel kon teren op mijn eigen ervaring en interesse, werd dat wat minder toen ik ‘uit de crisis’ was en m’n zaakjes eigenlijk wel allemaal wat op orde had.

Ik bedoel; geld is niet zo spannend als je er elke maand zo’n beetje hetzelfde mee doet. En sinds we die hypotheekaflossing per jaar doen, schrijf ik daar meestal ook alleen die ene keer per jaar maar over.

Dat leidde regelmatig tot een gevoel van ik weet het even niet zo goed meer.

Want ja: die missie. Die visie. Waar gaat mijn vuur nu echt van aan?

En natuurlijk: ik ben al 14 jaar ondernemer, ik heb al 100x van die lijstjes ingevuld, vragen beantwoord, maar ik kwam er steeds niet. Wel tot een maatschappelijk geaccepteerd antwoord, maar niet iets dat ik tot in mijn tenen kon voelen.

Terwijl ik inmiddels wel op het punt was dat ik dat nodig heb. Waar ik eerst mijn motivatie nog kon halen uit het aflossen, uit een schuld te zien slinken, uit een vermogen opbouwen, uit bepaalde doelen afstrepen, lukte me dat gewoon bijna niet meer. Daar moest dus iets anders voor komen.

En daar was Marlies…

Ik zit al een tijdje in de Smartgirls-mastermind met Annemarie van Gaal. Superinteressant en waardevol en daar heb ik ook al enorm veel aan gehad. Op die manier kwam ik eigenlijk min of meer toevallig (yeah right) in een dag met Marlies Dekkers terecht.

Eerlijk is eerlijk: ik had daar niet speciaal wat mee. Ik kende haar ook niet, maar ik had haar niet op een lijstje staan van vrouwen waarmee ik nog eens zou willen werken ofzo.

Nou, ben ik even blij dat ik dat toch een kans heb gegeven. Het traject met haar ging veel dieper dan wat stomme vragenlijstjes beantwoorden. Het ging echt naar de kern van wie je zelf bent, waar je vandaan komt, je eigen geschiedenis, maar ook de geschiedenis van je ouders en grootouders.

Ontzettend interessant. Mega-verwarrend (want je hoofd gaat echt álle kanten op. Bovendien denkt zij heel snel en creatief, waardoor het soms bijna niet bij te houden is). Maar uiteindelijk dus enorm waardevol, omdat ik tot mijn missie gekomen ben. Eentje die ik wél tot in m’n tenen voel.

Ik wil 1 miljoen vrouwen helpen financieel vrij te worden

Ontzettend spannend om dat uit te spreken. Om te delen dat ik zo’n groots doel heb. Want zodra je het deelt, kunnen de twijfels toeslaan. Wie ben ik, om zo’n doel neer te zetten? Wat als het niet lukt?

En je kunt natuurlijk ook vragen verwachten.

Wat is ‘financieel vrij’ bijvoorbeeld? Hoe ga ik dat doen? Hoe ga ik dat meten? En hoe zit het met mannen?

Op een deel van die vragen heb ik het antwoord al wel, op een deel ook niet. En dat is helemaal oké. Ik hoef niet alles nu al te weten. Beter van niet zelfs; ik denk dat er veel meer ruimte voor wijsheid is, als je de ‘hoe’ kunt loslaten.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik niets ga doen. Ik ga de komende tijd MIJN missie en visie hierin nog steviger (ja, én korter en bondiger) neerzetten. En ik ben ervan overtuigd dat de volgende stappen zich dan vanzelf onthullen.

Als je het leuk vindt om hier meer over te lezen; op LinkedIn deelde ik deze missie ook en vertelde ik ook een klein beetje meer over de achtergrond.

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.