Inspiratieloos en toekomst

De ene keer heb ik echt tig onderwerpen om gewoon weken vooruit te schrijven, op andere momenten komt er maar bar weinig naar boven. Niet omdat ik dan niets heb om over te vertellen, maar meestal omdat het dan juist zó druk is, dat ik gewoon bijna blokkeer als het om ‘normale’ dingen gaat. Vandaag is zo’n dag: afgelopen weken was het steeds al ontzettend druk en vandaag/morgen ligt daarin een beetje het hoogtepunt. Ik zit dus vooral met mijn opdrachten in mijn hoofd, de rest komt later wel.

Het enige dat steeds een beetje in mijn achterhoofd ‘zeurt’ is de behoefte aan wat concretere plannen voor de lange termijn. Ondanks veel stappen en nog meer goede voornemens, merk ik dat ik toch nog vrij veel van dag tot dag ga. Soms komt dat door de drukte, waarbij ik mijn aandacht even nodig heb voor dingen van uur tot uur, op andere momenten heb ik gewoon geen zin om er mee bezig te zijn. Dan is het lekkerder om gewoon in m’n cocon te kruipen en lekker uit te rusten. Prima natuurlijk, als ik niet de behoefte zou hebben aan een bepaalde ontwikkeling. Alleen het stellen van concrete doelen, waarvan ik niet vooraf eigenlijk al min of meer weet dat ik ze ga halen, blijft toch een beetje eng, dus dat is iets waar ik stapje voor stapje doorheen aan het werken ben. Misschien nog niet zo snel als ik graag zou willen, maar liever 1 blijvende stap vooruit dan 2 vooruit en 3 terug. Dus: ook vandaag neem ik hier weer even bewust de tijd voor.

Heb jij voor jezelf een soort doel/visie voor de langere termijn? Waar je graag naar toe wilt, wie je graag wilt zijn, enzovoorts? En heel wat anders: wat vind jij leuk om te lezen? Of beter gezegd: waarover zou ik van jou wel wat meer mogen schrijven?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. Ik zou het leuk vinden om bijvoorbeeld over pensioen(opbouw) te lezen, over investeren/beleggen en over het vergroten van je inkomen. Veel Nederlandse blogs die ik tegenkom gaan vooral over minder uitgeven en allerlei huis-tuin-en-keukendingetjes. Op een gegeven moment is alles daarover wel zo'n beetje gezegd denk ik. Maar personal finance is een stuk breder dan "consuminderen", dus er zijn nog genoeg andere onderwerpen om aandacht aan te besteden denk ik zo. Misschien zou je ook eens in kunnen gaan op wat het ondernemerschap voor je financiële situatie betekent en wat er allemaal bij komt kijken.

  Je schrijfstijl is de afgelopen tijd geleidelijk best veranderd; de toon is wat vrolijker, relaxter, grappiger. Het is te merken dat het beter met je gaat. Fijn!

 2. Zit je nu ook niet in een soort tussenfase? Ik weet niet meer of je huis nu al te koop staat bijvoorbeeld. Ik merk bij mezelf altijd dat ik bijvoorbeeld bij de vraag of de koop door gaat een huis of wanneer een verhuisdatum onduidelijk is of bij de start nieuwe baan dat ik ga zitten wachten. Alles wat ik verzin denk ik wel, oh dan moet ik dat straks inpakken, of dat aanpakken heeft geen zin want… Of heb je daar helemaal geen last van en zie je juist allerlei mogelijkheden? Verder merk ik het trouwens ook dat het beter met je gaat. Er fijn om te lezen!

  1. Wel een beetje een tussenfase ja… Het staat nog niet te koop, ik ben wel 'bezig' met verkoopklaar maken. Dat gaat de ene keer soepeler dan de andere. Lees: soms vooruitgang, maar word regelmatig ook helemaal opgeslokt door dagelijkse dingetjes. En dat 'heeft geen zin' speelt denk ik ook wel mee in een stukje motivatie. Dat moet ik misschien gewoon nog wat scherper krijgen, wat het mij oplevert om tóch bepaalde dingen te doen of even door te pakken.

 3. Ik zit nu ook even in zo'n tussenfase. Ik was, omdat ik zonder werk thuis zit, veel bezig met dingen om toch inkomen te genereren, zorgen voor een zo laag mogelijke energierekening etc. en merk dat nu we, door manliefs schulden, de financiën aan een bewindvoerder over moeten gaan laten ik daar de energie niet echt meer voor heb. Over een paar weken heb ik er toch niets meer over te zeggen, dus waarom zou ik dat soort dingen uitzoeken? Ik kan er toch niets meer mee. Als het allemaal rond ik zal het wat dat betreft wel weer beter gaan, want dan kan ik me richten op rond komen van ons leefgeld 😉 Maar echt, ik had veel liever gehad dat hij eerder aan de bel had getrokken, dan had ik zélf kunnen werken aan schulden oplossen.

  Dat betekent niet dat ik geen doelen heb. Ik zit nu al zo lang thuis, dat ik zoek naar manieren om mezelf te blijven ontwikkelen. Ik wil zorgen dat ons huis schoon en opgeruimd is straks, ben bezig met mezelf weer strakker aan banden leggen dat ik dingen leer. Een doel is bij mij nu toch wel dat ik mezelf wil blijven ontwikkelen, ook nu we minder geld hebben voor boeken bijvoorbeeld, en dat is een leuke uitdaging.

 4. Goed punt, jezelf blijven ontwikkelen. Ik vind dat ik daar weinig aan toe kom.

  Terwijl ik die zin voor de derde keer probeer in te tikken (computer ligt dwars), bedenk ik me, dat ik dat wel doe.
  Ik ben eigenlijk achterstand aan het inhalen, op emotioneel en sociaal vlak, door therapie. Deze week heb ik een reuze stap gezet.
  Maar ik zou me ook weer meer willen ontwikkelen in andere dingen. Ik heb een interessant boek over verdwenen beschavingen staat en over Egyptologie, Vind het heel interessant om dat te bestuderen en mijn kennis uit te breiden. Die boeken moeten beiden binnenkort terug naar de bieb, niet aan toe gekomen. Nee, geen tijd voor gemaakt ook.
  Verder wil ik mijn planning en time management gaan verbeteren.

 5. Ik vind dat wat je schrijft leuk om te lezen. Heel herkenbaar!
  Ik heb niet veel doelen. Ik droom erover dat de lasten per maand zo laag worden dat je niet meer afhankeleijk bent van n werkgever.
  Groet,
  Eveline

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.