Kijktip: Planet Finance

Planet Finance

Een tijdje terug zag ik een enorm interessant filmpje van Carlijn Kingma, over hoe het nu eigenlijk ‘zit’ met ons geld. Want dat geldsysteem dat wij hebben, is best heel ingewikkeld. Geen wonder dat veel mensen vaak denken: laat maar zitten. Gelukkig zijn er tegenwoordig – naast dat interessante filmpje 😉 – ook steeds meer leerzame docu’s over hoe dat ingewikkelde systeem nu werkt. Een daarvan is Planet Finance, waarvan vanavond (16 januari) de eerste aflevering wordt uitgezonden.

Geen beleggingstips en ook niet tegen bankiers

Planet Finance is de zesdelige docuserie van Marije Meerman. In deze serie neemt ze de kijker mee naar een planeet waarvoor we tot nu toe misschien nog niet zoveel aandacht hebben gehad: Planet Finance. Veel ‘krachten’ op die planeet werken tegenovergesteld aan die op Planeet Aarde. Hebben we hier een ramp, dan betekent dat op Planet Finance vaak: KASSA. Als je tenminste weet wat je doet. Anders ben je waarschijnlijk degene die de payday van iemand anders financiert.

De serie geeft een kijkje in verschillende onderwerpen, van hoe ‘de markt’ (als in: de beleggingsmarkt) is ontstaan tot hoe Planet Finance de prijzen bepaalt van heel veel grondstoffen in de wereld. En van particuliere beleggers tot hoe een natuurramp heel lucratief kan zijn.

En hoewel zo’n ramp dus lucratief kan zijn, is dit vooral geen docuserie die je beleggingstips geeft of die vooral gericht is tegen bankiers of markthandelaars. Marije laat vooral het systeem zien en vraagt uitleg aan de mensen die op deze planeet leven.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Interessant

Ik mocht al een sneak preview zien en moet zeggen: ik vind het ontzettend interessant. Want hoewel ik behoorlijk wat weet van geld, is er ook nog enorm veel dat ik niet weet. En de docuserie laat zien dat er óók nog heel veel is wat de meeste mensen niet weten. Simpelweg omdat het lijkt of het gaat om een andere planeet. En dat maakt het zo interessant. Want hoewel dat soms lijkt, gebeurt dit natuurlijk allemaal gewoon op deze planeet. Planet Finance kan een ver-van-je-bed-show zijn, maar het is wel degelijk ‘je bed’ dat erdoor geraakt kan worden.

En dat is ook waarom ik blij ben dat dit soort series er zijn. Niet om de boel nog ingewikkelder te maken, maar om wat uitleg te geven. Om in begrijpelijke taal te horen hoe het een en ander in elkaar zit, zodat je daar vervolgens zelf een visie op kunt ontwikkelen. Even een sidenote; wat dat betreft vind ik de podcastafleveringen van De Nieuwe Wereld (met name Marlies Dekkers kaart regelmatig financiële onderwerpen aan) vaak ook heel interessant.

Ik ga de komende tijd ook de andere afleveringen bekijken en heb er nu al zin in. Ben heel benieuwd wat ik hier weer van op ga steken.

Planet Finance is vanaf 16 januari wekelijks om 22:15 uur te zien bij de VPRO en staat vanaf dat moment ook volledig op NPO Plus. Kun je ook bingen dus.

Ga jij ‘m kijken/heb jij ‘m al gezien?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.