Comfortzone vs. vooruitkomen

Het is hier een beetje een terugkerend thema: comfortzone vs. vooruitkomen. En volgens mij ben ik lang niet de enige die daar soms een beetje mee worstelt. In mijn geval is het dan een beetje aan de ene kant worden opgeslokt door de gewone dagelijkse dingen (lees: werk, dagelijkse dingetjes in huis bijhouden, sport/gezondheid en ook nog wat sociaal willen doen én het liefst niet elke dag om 12:00 op bed) en aan de andere kant het idee hebben dat als je ‘iets’ wilt, je daar wel stappen voor moet zetten.

Maar wat wil ik dan?

Ik weet het eigenlijk niet. Mijn werk ben ik soms wel een beetje zat, maar als ik dan zie hoe makkelijk het me af gaat en hoe relatief makkelijk ik dus mijn geld verdien, vind ik het ook wel weer prima. Er komt vaak veel deadlinestress bij kijken, maar ik hoef tenminste niet elke dag verplicht voor een baas eruit, mijn dag indelen zoals een baas dat wil, of gezellig doen met collega’s. Voor een dag (of twee) in de week prima, maar als ik dat de hele week zou doen, weet ik zéker dat er geen energie over zou blijven voor andere dingen. En ik geloof ook niet echt dat ik daar heel rijk van zou worden.

Want dat zou ik op zich best willen: rijk worden. 

Niet om het geld, maar om de vrijheid die je daarmee hebt. Ik hoop tenminste dat ik dan verstandig genoeg zou zijn om me te realiseren dat ‘genoeg’ ook ‘genoeg’ is en ik ook kan genieten van die vrijheid.

Nu is dat misschien voorlopig nog een beetje een ver van m’n bed show, maar het is soms wel leuk om te kijken naar in welke mate je al wat vrijheid vergaard hebt. Als ik puur financieel kijk, dan zou ik met mijn lasten en spaargeld (alles, dus heel verstandig zou dat niet zijn) een sabbatical kunnen nemen van zo’n 4 jaar. Niet gek! En als ik elke keer een klein beetje bij zou verdienen, dan zou ik die periode alleen maar kunnen verlengen.

Daar moet ik dan echter wel wat voor doen. Uit m’n comfortzone kruipen. Af en toe ‘nee’ zeggen tegen een opdracht, terwijl het zo makkelijk is om ‘ja’ te zeggen. Tijd voor mezelf nemen. Ontdekken wat ik belangrijk vind, waar ik blij van word, en dat ook doen. Een uitdaging, maar wel een mooie om mee bezig te zijn de komende maanden. Want om nu alleen financiële doelen te stellen, dat is ook weer een beetje saai.

Hoe ik bovenstaande helemaal in ga kleden, weet ik nog niet. Wél weet ik dat in ieder geval alle benodigdheden in huis heb voor een geweldig mooi inspiratie/mood/plan-bord, dat me hier hopelijk ook een stapje verder in brengt.

Ben jij ‘hier’ (dus met bovenstaande, weet niet zo goed hoe ik dat moet omschrijven) ook wel eens mee bezig? Heb je tips om daar ook stappen in te zetten? En hoe voorkom je dat je niet achter de feiten aanloopt, maar in je eigen tempo doorvaart? Tips zijn welkom!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
  1. Ik vind het hoe dan nodig af en toe uit mijn comfortzone te stappen. Onlangs deed ik dat nog door met een nieuw, zeer open blog te beginnen. Binnenkort maak ik weer stevige uit-de-comfort-zone-stappen puur vanuit persoonlijke ontwikkeling. Prima idee om daarmee grote rijkdom te vergaren. Want net als voor jou betekent rijkdom vrijheid voor mij. Aan de andere kant heb ik al heel veel vrijheid en doe ik alles wat ik wil doen in het leven… Maar goed, tips en blogs over het vergaren van rijkdom heb ik niet voor je, maar zijn wel zeer, zeer welkom!

  2. Oh ja…die comfortzone he…herkenbaar. Wij wonen op een fantastische plek in een Fijn huis, en we wonen hier al 10 jaar graag…maar soms he…soms begint het te kriebelen. Om op een iets minder fantastische plek te wonen misschien, maar dan goedkoper en dus lagere maandlasten en meer vrijheid voor ons. Met een tuin voor onze drie kindjes, waar ze niet enkel kunnen zitten maar ook rondrennen en spelen…
    Er broedt een plan…maar die comfortzone he 😉
    Martine

  3. hier ook extreem in mn comfortzone idd… veilig en soms saai.. 😉 maar ook geenk enkel idee hoe t anders zou kunnen en op deze manier komt er iig geld binnen 😉 dus we houden t lekker zo… :p

  4. Ik vind het ook lastig. Door m'n blog te starten en daarnaast me echt bezig te houden met financiële onafhankelijkheid ben ik al een behoorlijk stuk uit m'n comfortzone gekropen. Ik merk ook dat dat voor mij nodig is om dat af en toe te doen, omdat ik anders 'inslaap' als het ware.

  5. Het is op zich wel goed om af en toe uit je comfort zone te stappen. Ik bedoel dat in het algemeen hé psychologen geven dat als wenselijk aan. Wij stappen vrij vaak uit de comfortzone hahha dus ik kan niet echt over sleur spreken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.