Recensie: Killerbody dieet – Fajah Lourens

My Killerbody Dieet ReviewDit keer geen recensie van een ‘verhaalboek’, maar van een ‘echt’ boek. Ik weet niet of het aan mijn zoekinstellingen ligt, of aan de bezoekers van Bol.com, maar het boek ‘Killerbody dieet’ van Fajah Lourens staat al een poosje in het lijstje favorieten aan de linkerkant van mijn blog. Dat  (plús de bijna jaloersmakende shots van Faja(h) op Instagram) leek mij reden genoeg om dit boek eens te lezen.

Ik kocht het tweedehands via Marktplaats, dat scheelde me weer een paar euro. De omschrijving klonk in ieder geval vast goed:

In het rijk geïllustreerde Killerbody dieet, helpen Fajah Lourens en
haar team van fitnessexperts, voedingsdeskundigen en artsen je om de
eerste stappen naast je eigen sportoefeningen te zetten om jouw eigen
Killerbody te vormen én te behouden. Met haar Killerbody dieet is een
gezond en strak lichaam in 3 stappen binnen handbereik! Dit boek is
vooral geschikt voor mensen die al ervaring hebben met sporten en die
makkelijk hun levensstijl kunnen aanpassen aan een dieet.

Eerst: het boek. Het is een mooi boek. Harde kaft, goed open te leggen, vrij dik, handig ingedeeld. Je hebt een deel met informatie, een deel oefeningen, een deel met menu’s, een deel met recepten en nog een deel met wat extra uitleg. De schrijfstijl is redelijk eenvoudig, een beetje alsof ze alles tegen je zegt. Dat is een sterk punt (want: het leest prettig), maar ik vond het ook een beetje een zwak punt (want: er werd me verteld wat ik moest doen en ook moest laten en dat vond ik eigenlijk niet zo prettig). Dat is natuurlijk wel een beetje persoonlijk; ik ben daar altijd vrij gevoelig voor.

Het boek is vrij snel te lezen, juist omdat je die recepten en menu’s natuurlijk wat minder grondig leest dan de rest. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het plan geen 12 weken gevolgd heb. Zelfs niet eens een dag. De striktheid ervan was voor mij gewoon wat teveel van het goede. Ik ben meer van overal positieve dingen uitpikken en daar dan een combinatie van maken die voor mij werkt.

De pluspunten van het boek:
– Compleet: zowel eten als beweging
– De harde kaft
– Alles wordt stap voor stap voor je uitgelegd (je krijgt zelfs boodschappenlijstjes bij de menu’s, hoewel ik ook lees dat die niet overal lijken te kloppen)
– Kan motiverend/inspirerend werken
– De prijs is best wel netjes; €20 voor een mooie hardcover
– In het hele boek is heel duidelijk rekening gehouden met dat veel mensen ook gewoon minder tijd en minder geld hebben. Je hoeft dus niet allerlei exotische dingen te kopen die je nooit meer gebruikt
– Zit ook theorie in, waardoor je snapt wat je doet en waarom je het doet

De nadelen van het boek:
– Erg veel ‘moeten’ en ‘als je dit wilt, dan moet je…’; dat werkt bij mij averechts
– De recepten leken lekker, maar waren – voor mij – grotendeels afkomstig van de stichting Open Deur

Conclusie

Daar kan ik vrij kort over zijn: als je het handig vindt dat alles voor je wordt voorgekauwd, dan denk ik dat je zeker wat aan dit boek hebt. Het is compleet, dus je hoeft maar één boek te hebben om zowel je beweging als je voeding op peil te krijgen. Bovendien zijn veel van de oefeningen praktisch gratis thuis uit te voeren en is ook bij het eten gelet op budget. Voor mij was het als pakket wat teveel van het goede, maar ik blijf Faja zeker volgen en zal sommige oefeningen of lekkernijen ook zeker integreren in mijn eet- en beweegpatroon. Het lezen ervan was voor mij dan ook zeker geen verspilde tijd.

Mocht je het zelf eens willen proberen; je vindt het boek wel op Marktplaats of kunt het aanschaffen via Bol.com: (ja, dat is een affiliatelink. Kost jou helemaal niets extra’s en levert mij 6% op de aanschafprijs op 🙂 )

Heb jij dit boek al gelezen? Wat vond jij ervan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

12 Comments
 1. Ik heb het boek niet gelezen en dat was ik ook niet van plan. De schrijfster zat vorig jaar in hetzelfde hotel als ons in Turkije. Ze heeft ook een eigen blog. En op haar blog had ze het over wat ze die dag had gegeten en dat ze dagelijks is het hotel aan het sporten was…. waarschijnlijk raad je het al….. ze zat zich dagelijks vol te eten met taart, baklava en patat en kipnuggets en behalve de hele dag aan het zwembad in de zon liggen mooi te zijn, en zeer arrogant en uit de hoogte, deed ze niet zo heel veel. Vond haar vanaf dat moment niet zo geloofwaardig meer.

 2. Ik ken het boek helemaal niet, maar de titel Killerbody dieet voorspelt niet veel goeds.
  Ik ben momenteel ook veel met voeding en bewegen bezig omdat ik niet teveel wil aankomen tijdens mijn laatste zwangerschap en dankzij mijn diëtiste en veel beweging lukt dit erg aardig. Je kan dus op een simpele manier iets aan je conditie, lichaam of gewicht doen.
  Ik zie het zelfs al in de spiegel. Sinds het begin van mijn zwangerschap ben ik nog maar 2 kilo bij (ben nu 23 weken)en de enorme rol op zijikant heup verdwijnt stilaan terwijl mijn buik natuurlijk wel groeit. En ik voel me beter dan voor mijn zwangerschap :-).
  Ik kocht het boek Reboot van Elodie. Eigenlijk voor vrouwen die in vorm willen komen na de zwangerschap, maar volgens mij ook voor anderen geschikt.

  Groetjes !

  1. Dat boek ken ik niet! Wel goed dat je daar nu al mee bezig bent. Vaak zie je dat vrouwen hier pas mee aan de slag gaan na hun bevalling, maar ik zou zelf ook denken: des te gezonder ik erin ga en des te gezonder ik 'onderweg' ben, des te makkelijekr/beter het erna is.

 3. Pas geleden zag ik in de boekhandel het boek van Arie Boomsma over hetzelfde onderwerp. Ook erg mooi om door te bladeren. De toon is daar wat vriendelijker. Ik zou eerder voor dat boek kiezen.

  N.

 4. Ik vraag me altijd af hoe ze over 25 jaar terugkijken op deze tijd. Dan gat bij hen ook de leeftijd meespelen. Intensief sporten is voor niet iedereen een leven lang vol te houden. Ook bij hen gaat de zwaartekracht meespelen en wordt op gewicht blijven lastiger. Krachten om powersport te doen nemen af etc. etc.

 5. Nee, ik heb het niet gelezen. Wel een recensie van datzelfde boek en nog twee andere "dieet"/lifestyle boeken, door een voedingsdeskundige en een bewegingsdeskundige. Uitkomst: je moet het niet eens willen, dat regime. Om hetzelfde resultaat in dezelfde tijd te hebben, moet je dezelfde bouw hebben en bereid zijn jezelf uit te hongeren.

 6. Op mijn fitness basic fit kun je een betaalde app installeren de je helpt om af te vallen. Er hangen centraal ook geplastificeerde Atjes met oefeningen.

  Helaas word ik niet van de fitness een kilootje lichter. Ik werd het door nauwgezet dagelijks onkruid te wieden, ik ben sinds januari 3 kilo lichter, door meer te bewegen.
  Omdat onkruid wieden de doorbraak gaf in een lichaam dat steeds moeilijker gewicht vrij geeft, besloot ik door te gaan met moestuinieren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.