Lid geworden van de bieb

Lid geworden van de bibliotheekVorige week dacht ik er al aan en inmiddels heb ik de daad bij het woord gevoegd: ik ben weer lid geworden van de bieb! Eerder had ik het – in mijn vorige woonplaats – opgezegd omdat de bieb maar heel weinig open was en ik het assortiment ook wel een beetje gehad had. Aanvragen kon daar ook wel, maar daar moest je steeds voor betalen. Bovendien had ik gewoon de tijd en rust amper om te lezen. En dat is nu anders!

Nu ben ik in mijn nieuwe omgeving lid geworden, want:

 • ik lees nu meer, dus het is anders niet bij te kopen/verkopen
 • ik kan het eerst proberen met 3 maanden voor €12,50
 • aanvragen is gratis en snel; ik kan dus eigenlijk boeken in heel Friesland lenen
 • er worden geen boetes meer in rekening gebracht
 • de bieb is hier behalve zondag elke dag wel een paar uur open

Genoeg voordelen dus! Omdat ik het zakelijk betaal, heeft het eerst geen invloed op mijn rijtje met vaste lasten, dat scheelt ook weer. Ik heb meteen al een tas meegenomen en heb inmiddels alweer 5 boeken uit. Zaten dan ook een kookboek en wat ‘Hormannetjes’ bij, die toch wat vlot lezen, maar toch. Als ik ze allemaal had moeten kopen, dan was ik veel meer kwijt geweest dan die €12,50!

Nu nog de sportschool. Dat wordt een wat duurdere grap, maar ik merk wel dat ik gewoon aan hardlopen te weinig heb. Dat probeer ik nu tenminste 2x in de week te doen (liefst 3, maar eerst wil ik die 2x vast erin hebben). De afwisseling met dan iets krachtachtigs (coretraining, pilates, oid) vind ik wel heel prettig. Dan heb ik ook het idee dat mijn spieren niet gaan ‘bulken’, maar gewoon mooi strak en lang worden en blijven. Maar goed, dat abonnement zie ik dan maar als investering in mijn gezondheid, dus dat heb ik er dan wel voor over.

Overigens werd ik toen ik vertelde over mijn abonnement op de bieb ook een paar keer gewezen op een ereader. Nu vind ik dat zelf niet echt fijn; ik ‘moet’ echt een boek in handen hebben. Maar hoe zit dat bij jullie? Heb je liever ‘echte’ boeken of ben je helemaal om en gebruik je het liefst je ereader?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
 1. De e-boeken zijn voor mij de reden dat ik mijn lidmaatschap verlengd heb. Ik kom veel in de bieb met mijn kinderen, en meestal haal ik dan zelf ook wel een boek. Die lees ik vervolgens nooit, uit tijdgebrek (prioriteitgebrek is het eigenlijk…). Ik vergeet ze ook altijd uit de tas te halen, en dan vergeet ik ze helemaal. Boeken op mijn e-reader komen vanzelf voorbij als ik die aanzet (en dat doe ik veel vaker). Ze verlopen wel na 3 weken, maar je kunt ze elke keer opnieuw activeren. Heel handig vind ik!
  Wel heel leuk dat je nu in je nieuwe bieb weer een heel nieuw assortiment tot je beschikking hebt. Veel leesplezier!

 2. Ik maak wel gebruik van de vakantiebieb, dat zijn tijdelijke ereaders. Maar ik vind het toch echt een nadeel dat je dan niet ff wat terug kan bladeren in een boek. Maar voor mijn vakantie heb ik er toch weer wat boeken opgezet. Scheelt weer gewicht. Maar ik lees het liefste een echt boek.

 3. Ik vind de e-reader zo fijn! Alle boeken onder handbereik in een licht miniding 🙂
  Bijna alle gewone boeken zijn het huis uit! Alleen DL van 7 leest nog gewone boeken (en véél) maar die krijgt er denk ik ook wel 1 over een poosje. Zij is wel lid van de bieb (tot 18 jaar gratis) maar voor mezelf vind ik het best duur, voor hoeveel ik het in deze situatie zou gebruiken.

 4. De ereader lijkt me ideaal voor bijvoorbeeld op vakantie, maar aangezien ik dat niet vaak doe geef ik toch echt de voorkeur aan een echt boek. Ik ruil vaak met bekenden of koop boeken voor een prikkie over als iemand ze wegdoet. Zo heb ik laatst van een collega voor 50 euro 15 boeken overgenomen. Ook is er hier in de buurt een 'gratis' biebje, een boekenkastje dat buiten hangt waar je zelf boeken kunt inleveren die je niet meer hoeft en een boek mee kunt nemen. Ze worden dus niet geleend maar geruild, heel handig.

 5. Ik ga toevallig vanmiddag weer even relaxen in de bieb. Heerlijk om echte boeken te lezen. Je bent als je lid bent van de bieb ook veel minder geneigd om een duur boek te kopen dat achteraf misschien blijkt tegen te vallen. Een e-reader lijkt me inderdaad handiger voor op vakantie.

  Wat betreft de sportschool, een abonnement lijkt duur, maar je kunt je, als je regelmatig en verstandig sport, daardoor denk ik wel veel ziektenkosten uitsparen op den duur. Dat geeft voor mij de doorslag om binnenkort ook veel lid te worden.

  N.

 6. Ik ben toevallig gister weer eens begonnen in een boek en het bevalt me goed. In mijn oude woonplaats was ik ook geen lid meer van de bieb vanwege de beperkte openingstijden, maar nu kwam ik er achter dat vlakbij m'n huis wel een bieb zit met ook nog eens ruime openingstijden. Daar ga ik dus eens een kijkje nemen, bedankt voor het er aan herinneren!

 7. Ik ben heel erg blij met mijn Kobo e-reader. Heerlijk in de tuin of in bed liggen zonder het zwaar in de handen wordt. Ik lees ook nog geregeld boeken uit de bieb, ben er dan ook gewoon nog lid van. Ik persoonlijk vind niet dat je zo'n tweekamp er in moet hebben, het is beide prettig. En een ereader is niet alleen handig voor vakanties, want dat ga ik nooit. Je kunt het toch gewoon beide doen.
  groetjes
  Janneke

 8. Helemaal niet bij stil gestaan. Mijn dank dus. Vanaf volgend jaar betaal ik mijn bieblidmaatschap van de BV.
  Dom eigenlijk. Mijn krantenabonnementen betaal ik wel zakelijk.

  Sneller lezen doe je vanaf papier. Dus dan is een papieren boek handiger. Als je binnenkort weer op vakantie wilt, dan lees je natuurlijk e-boeken.

  Voor alle spiergroepen is de fitness prima. Ik probeer wekelijks naar virtual Zumba te gaan. Helaas ben ik vaak de engigste, een half uur fietsen, roeien of steps. Het is allemaal wat, maar ik vind het booring.
  Nu blijkt dat ik met onkruid verwijderen ook winst behaal, lees grammen weg raakt, ben ik nog minder gemotiveerd.
  Aquarobics doe ik al jaren. Bevalt goed,

 9. Ja wij hebben een abbo van €42,50 per jaar, maar boetes moet je wel betalen. Je kunt overal in Friesland boeken lenen en dat is wel fijn. De stad hier vlakbij heeft een prachtige nieuwe bibliotheek daar wil ik op woensdagmiddag in de herfst eens fijn naar toe met zoontje die natuurlijk gratis lid is. Volgens mij mag je de boeken dan gewoon bij je eigen bieb weer inleveren.

 10. Ik verbaas me er altijd over hoe duur bepaalde dingen in NL zijn. Hier in België is meestal €5 voor een jaar, voor kinderen zelfs gratis. Ik ben dan ook een enorme fan van de bib.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.