Uitdaging: 30 boeken in 6 weken

Sinds ik vorig jaar dit boek las, een eigen community opstartte en  mijn schrijf- en vertaalwerk in de ijskast zette om mijn online bedrijf verder uit te bouwen, volg ik ook Tonny Loorbach. En gisteren tijdens een Q&A noemde hij een challenge waar hij mee bezig was: 30 boeken lezen in 6 weken. En nog iets met fitness, maar dat sprak me net wat minder aan. Maar die 30 boeken lezen… dat trok me wel. Tijd voor een nieuwe uitdaging…?

Waarom 30 boeken in 30 dagen 6 weken?

Ik dacht eerst dat hij zei: 30 boeken in 30 dagen. Elke dag een boek. Dat vond ik vrij heftig klinken, maar wél een goede uitdaging natuurlijk. Toen ik daarna op z’n site keek, zag ik dat het om 30 boeken in 6 weken ging. Klinkt toch weer een stukje beter.

De laatste weken kom ik wat minder toe aan lezen. En dat merk ik eigenlijk meteen:

 • ik heb daardoor minder rustmomentjes (alternatief is vaak toch tv kijken, ook al hebben we geen Netflix meer)
 • het aantal ongelezen boeken stapelt zich op, want ik kan er soms een handje van hebben om dingen te kopen voor goede voornemens
 • mijn ontwikkeling gaat weer wat trager. Door te lezen werk je toch op een andere manier aan je brein

Redenen genoeg om deze uitdaging eens aan te gaan. Ik ga dus vanaf vandaag 30 boeken in 6 weken lezen. Voor 26 juni dus.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

De spelregels

Voor mezelf heb ik een aantal spelregels opgesteld:

 1. Het hoeven niet allemaal intelligente boeken te zijn. En daarmee bedoel ik: het hoeven niet allemaal business-boeken te zijn. Lezen is ook heel fijn voor bijvoorbeeld je woordenschat, of gewoon om de vaardigheid ‘lezen’ verder te ontwikkelen.
 2. Het mogen boeken zijn waarin ik al begonnen ben. Dat lijkt misschien valsspelen, omdat ik ze dan niet helemaal van kaft tot kaft hoef te lezen, maar juist het lezen van die boeken ruimt voor mij lekker op.
 3. Het mogen ook luisterboeken zijn

Ik zal daarnaast m’n best doen om m’n vorderingen én de belangrijkste lessen uit elk boek zoveel mogelijk bij te houden in mijn Stories. Volg me dus gerust daar als je zelf wel wat inspiratie kunt gebruiken (of me af en toe even bij de les wilt houden).

Voor elk boek een apart blog schrijven lijkt me wat overbodig. Dit is voor mezelf ook weer een fijne stok achter de deur en wie weet inspireert het anderen. Hoewel de meeste mensen me daar gisteren wat voor gek verklaarden 😉

30 boeken lezen in 6 weken instagram

Overigens dacht ik toen dus nog dat het ging om 30 boeken in 30 dagen…

Welke boeken ga ik lezen?

Een voorlopige selectie van de boeken die ik ga lezen vind je hieronder. Hij is onder voorbehoud; sommige boeken heb ik aangevraagd bij de bieb en daarvan weet ik niet of ze op tijd beschikbaar zijn. Daarnaast kan het zijn dat ik bepaalde boeken toch weer schrap of juist toevoeg.

 1. Playing Big – Tara Mohr
 2. Ask – Ryan Levesque
 3. The Four Spiritual Laws of Prosperity – Edwene Gaines
 4. Happy Money – Elizabeth Dunn
 5. In 10 stappen je podium pakken – Eva Brouwer
 6. Broke Millennial – Erin Lowry
 7. Vrijheid – Jonathan Franzen
 8. Invested – Phil Town
 9. Opnieuw Olive – Elizabeth Strout
 10. Zie de dromers – Imbolo Mbue
 11. Side Hustle – Chris Guillebeau (deze heb je trouwens ook in het Nederlands)
 12. Mindset – Carol S. Dweck
 13. De kraanvogelvrouw – Patrick Ness
 14. Leven vol overgave – Gabrielle Bernstein
 15. De intelligente belegger – Benjamin Graham
 16. 21 lessen voor de 21e eeuw – Yuval Noah Harari
 17. Focus aan/uit – Mark Tigchelaar
 18. Zon: Electra’s verhaal – Lucinda Riley
 19. High Performance Habits – Brandon Burchard
 20. Ideas, Influence, and Income – Tanya Hall
 21. Rituelen – Cees Nooteboom
 22. 21 dagen niet klagen – Kevin Weijers
 23. Seven Strategies for Wealth and Happiness – Jim Rohn
 24. Why Should Anyone Be Led By You? – Goffee & Jones
 25. The Infinite Game – Simon Sinek
 26. Worthy – Nancy Levin
 27. Shopalicious: Shopaholic & Sister – Sophie Kinsella
 28. We love communities – Maartje Blijleven
 29. Het Strandhuis – Suzanne Vermeer
 30. 100 dingen die miljonairs doen – Nigel Cumberland

Dit lijstje is een combinatie van boeken die ik nog heb liggen, tips die ik meerdere keren heb gekregen en wat boeken uit de Oprah Book Club-collectie. Die schijnen ook altijd goed te zijn.

Als je zelf inspiratie zoekt, dan kan ik je deze lijst ook nog van harte aanbevelen.

En zo als je ziet: mijn lijstje is nog niet helemaal compleet. Welke mag hier volgens jou niet op ontbreken?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

14 Comments
 1. Sinds de covid-19 situatie heb ik moeite met zaken die ik niet op de automatische piloot kan doen. Ik heb cognitief niet zoveel over merk ik. Aangezien dit vanuit de ontwikkelingspsychologie en verandermanagement volledig begrijpelijk is, gun ik het mezelf maar dat ik niet ieder moment productief invul. Zeker omdat ik vooral graag “inhoudelijke” boeken lees, die ook weer verwerkt moeten worden – het gaat er niet om, om van kaft tot kaft te komen.
  Je hebt interessante boeken op je lijst staan , veel plezier met je challenge!

  1. Dank je! En dat ‘cognitief niet veel over hebben’ herken ik wel een beetje. Ik merk wel dat het hier nu weer wat beter gaat, vandaar dat ik het lezen wel graag weer wil oppakken. De afgelopen weken zat m’n max echt op Teen Mom marathons 😐

 2. Wow! Stoere uitdaging.
  Mijn tip: Rituelen van Cees Nooteboom. Mijn alltime favoriet. Heerlijk boek, niet al te dik (lijkt me handig voor deze challenge) en het gaat zijdelings af en toe ook nog over de wereld van het geld. Nu ik dit zo schrijf, denk ik dat ik hem binnenkort maar eens ga herlezen voor een stukje op MoneyWenkbrauwWoorden.
  Succes met je uitdaging, en geniet ervan!

 3. No More Mr Nice Guy van R. Glover. (Meer gericht op mannelijke doelgroep, maar om verschillende redenen ook interessant voor vrouwelijke lezers.)

 4. Wie erft de naaktkat – Lucienne van der Geld
  Leuk en nuttig boek over erfrecht, makkelijk leesbaar gemaakt en met voorbeelden uit de praktijk
  Echt een aanrader dat je aan het denken zet over het maken van een testament, ook al denk je dat je het nu al goed hebt geregeld

 5. Fijn om dat soort echte persoonlijke ervaringen juist met ons te delen! Ook in evt blogpost. (bijna) Iedereen heeft dezelfde struggles in deze tijd en jouw rol met dit blog als ‘influencer’ (sorry!) helpt ons juist met dit soort persoonlijke noten er doorheen. Die moet je juist benoemen! En dat levert uiteindelijk ook weer business op. Oftwel de tip: we komen hier voor jou als persoon. Laat ook jouw struggles zien.

  Ik trek het even door naar dit bericht. Ja, ik wil ook boeken lezen! Veel boeken lezen! Inspiratie opdoen, aan mijzelf werken! Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan! Ik ben benieuwd wat maakt dat het jou wel of niet lukt om het vol te houden. Hoe zorg jij er voor dat je die boeken leest, wat doe je met gevoelens dat je klaar bent na 10 min lezen en wat doet dat met jou persoonlijk als je wat interessants oppikt. Zowel de uitdaging om je er toe te zetten als de ontwikkelstappen die je maakt met die boeken. Maak het aub persoonlijk!

 6. Zelf lees ik ook heel graag maar merk wel dat ik een langzame lezer ben. Zo veel boeken zou ik niet kunnen verwerken in zo’n korte tijd, dus veel succes. Je vraagt om wat aanraders: zelf denk ik aan:
  * Jelle Hermus – Steeds leuker en
  * J. Bernlef – Hersenschimmen. Vond ik een prachtig boek over iemand die lijdt aan dementie.

 7. Leestip: Kleine brandjes overal. Auteur:Celeste Ng. Uit de bookclub van Reese Witherspoon. Prachtig verhaal wat laat zien hoeveel vooroordelen we hebben en hoe we snel iets invullen voor een ander… oh, en niet geheel onbelangrijk voor je tijdlijn, je vliegt er doorheen!

 8. Bedankt voor het delen Adine, ook voor je persoonlijke verhaal en struggles. Herkenbaar en daarom ook fijn om daar iets over te lezen van een ander.

  Wat betreft een boek: ik heb vorig jaar het boek ‘ik kan veranderen’ van Michelle van Dusseldorp gelezen. Erg interessant en soms confronterend om jezelf weer eens een spiegel voor te houden, maar ook heel praktisch hoe je je eigen gedrag echt kan veranderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.