Overstappen of niet?

Het is straks alweer een jaar geleden dat ik voor mezelf contracten met energiemaatschappijen en polissen bij verzekeringsmaatschappijen afsloot. Dat betekent dat ik straks ook gratis mag gaan switchen, als ik wil.

Omdat ik het nu eigenlijk wat te druk heb om er écht helemaal in te duiken, heb ik alleen even wat vluchtig rond gekeken. Mijn woonverzekering loopt nu tegen de €42 aan. Dat vind ik best wel pittig. Bij InShared (wat volgens mij een goedkope is), kom ik uit rond de €22. Dat zou €20 in de maand schelen. Wel moet ik de polisvoorwaarden nog even vergelijken en is het vast leuk om te kijken of er niet nóg gunstigere opties zijn.

Ook stroom en gas kan straks weer op de schop. Ik ben op zich ontzettend tevreden over Greenchoice, waar ik nu zit, maar volgens gaslicht.com zou ik een dikke €16 in de maand kunnen besparen als ik een jaar een uitstapje maak naar Essent. Daar zat ik hiervoor bij en dat beviel me ook prima. Die hebben tot en met eind van de maand een bonus van €110, waardoor hij in totaal €194 voordeliger uit zou vallen (per jaar). Aan de ene kant voel ik een soort loyaliteit naar Greenchoice (die me ontzettend goed geholpen hebben met het loskoppelen/geregel) en staat het flauwe gedoe van Essent me nog vers in het geheugen, aan de andere kant denk ik ook: ja jammer! Het is toch weer bijna €200 in het jaar!

Binnenkort maar eens de tijd nemen om alles goed op een rijtje te zetten en dan direct wat knopen doorhakken. Wat dat betreft ben ik wel heel benieuwd hoe het maandelijkse plaatje er in 2015 uit gaat zien!

Stap jij wel eens over? En heb je toevallig nog goede tips voor een woonhuisverzekering en/of energiemaatschappij?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. ik moet me er ook nog in verdiepen. We zitten al jaaaaaren bij de n u on en nu ga ik weg. Reden; ze hebben een actie 'beloon vaste klanten'. Echt niet als ik overstap naar die regeling dan betaal ik meer! Overigens heb ik geen langdurig (goedkoop) contract dus ik kan zo weg bij de n uon. Ik heb bij sloop de crisis gekeken maar ik ben er nog niet helemaal over uit.

 2. Ben vorig jaar per 1-2 overgestapt. Zit nu bij Essent en ontving gisteren een e-mail melding dat per 1-2. Variabele energieprijzen gelden.
  Was vorig jaar twee maanden later met overstappen. Had teveel ontslag in mijn hoofd.
  Gaslicht.com is voordeliger dan de prijzenvergelijkers op consuwijzer. Dat was anders. Nu niet meer, zo leerde ik van een van de andere blogsters.

 3. Wij zijn vorig jaar december voor het eerst via EasySwitch.nl (heb geen aandelen hoor!) overgestapt naar Essent, nadat we jaren na volle tevredenheid electriciteit en gas afnamen bij GreenChoice. Het voorschotbedrag per maand is bij Essent 22 euro per maand lager, nog los van de welkomstbonus van 75 euro.
  De overstap is enkel administratief en je merkt er niets van!

  Vorige week Essent gebeld om te horen of zij mij als klant willen behouden 🙂 Nee dus, want zoals ik al verwachtte vertelde de klantenservice dat "energiemaatschappijen in Nederland richten zich voornamelijk op nieuwe klanten".Hoezo loyaliteit, dus daar zou ik me persoonlijk niet door laten leiden.

  Een zoektocht langs diverse vergelijkingssites bracht mij toch weer bij eerder genoemde site, omdat ik daar voordelig naar, je raad het al, GreenChoice kon overstappen. Het verschil is nu vanaf 1 januari a.s. 16,00 per maand. Conclusie? Overstappen loont!

  – Barry

  1. Je moet de voorwaarden inderdaad goed vergelijken, hoewel ik die scherper bekijk met iets als een woonhuisverzekering (waar je gewoon tegen te weinig dekking aan kunt lopen), dan met een energiemaatschappij. Ik heb voor de woonhuisverzekering echt bepaalde eisen en als ze daar niet aan voldoen, pech. Dan betaal ik idd liever wat meer.

 4. Ik stap per 1-1 voor het eerst over. Ben nog steeds benieuwd hoe het gaat. Van essent naar nem. Scheelt 250 euro per jaar. Ook bij mij wilde Essent niets voor ons doen nadat ik er al vanaf 1995 zit. En als ik tel vanaf dat ik uit huis ben is het 1988.

  1. Je kunt er (bijna) vergif op innemen dat ze nog wél contact met je opnemen als je eenmaal écht overgestapt bent. Dat was bij mij toen wel zo. Nou, dan hoeft het ook niet meer wat mij betreft. Nu ga ik dan misschien wel terug, maar puur omdat ze nu even goedkoper zijn. Volgend jaar ga ik waarschijnlijk even makkelijk weer naar een ander.

 5. Hey, geen tips, maar denk dat het goede voorstellen zijn, wij zijn ook na 2 jaar greenchoice naar essent overgegaan voor de bonus, is toch goedkoper daardoor voor ons. verzekeringen hebben wij een half jaar geleden naar Inshared gezet scheelde hier van 70 naar 41,50 dus echt de moeite waard, kon zelf geen goedkopere vinden..gr. Anne

 6. Ik had laatst een afspraak bij de ING en die meneer vertelde mij dus ook dat hij elk jaar energie, verzekeringen en internet/bellen/tv vergelijkt en zo zeker wel zo een 200 euro bespaart jaarlijks. Dit heeft me wel aan het denken gezet. Jaarlijks overstappen en een jaarcontract nemen is volgens mij dan ook het handigst omdat bijvoorbeeld de energieleveranciers twee keer per jaar hun tarieven wijzigen. Op dit moment orienteer ik nog een beetje maar ben wel van plan om het een gooi te geven binnenkort. Is toch weer 200 euro he. Kan ik wel andere leuke dingen mee doen. Gr, Frank Mulder

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.