Zo bespaar je supermakkelijk op je boodschappen

Besparen op de boodschappen: veel van de tips en trucs die ik daarvoor gebruik, vallen me niet eens meer op. Zo ook deze.

Als ik op kantoor werk, loop ik tussen de middag meestal even naar de Appie voor een broodje. Misschien niet heel bespaarderig, maar wél heel lekker. Wat ik daar doe is altijd heel saai: ik pak twee schnittbroodjes bij de bakkerijafdeling en loop daarna door naar de kaas, waar ik een pakje met rookkaas pak. Niet uit die koelkast, maar bij dat verse deel. Zo ook vandaag. En dan doe ik iets dat eigenlijk zo standaard gaat, dat ik er niet eens meer over nadenk. Maar vandaag dacht ik: eigenlijk best een leuke tip om te delen – je bespaart hiermee namelijk supermakkelijk op je boodschappen!

Wat krijg je voor hoeveel?

Wat is het verschil tussen deze twee pakjes?

supermakkelijk geld besparen op de boodschappen

De prijs, natuurlijk. En het gewicht. Maar wat niet verschilt, is het aantal plakjes. Dit soort producten worden meestal verpakt op basis van aantal plakjes.

Ik snijd die schnittbroodjes door midden, doe op zowel de boven- als onderkant zo’n plakje en eet het op. Het maakt mij geen bal uit of dat enkele plakje dan 16 gram of 18 gram is. Door even op te letten bij het kopen, scheelt het toch weer bijna 10 procent.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Dat zet toch geen zoden aan de dijk?

Ik kan me voorstellen dat je denk: dit zet toch geen zoden aan de dijk?! Het zou een uitspraak van mijn wederhelft kunnen zijn 😉

Maar geloof mij: het kan behoorlijk aantikken. Je kunt dit namelijk met veel meer producten hebben. Daarom is het altijd handig om niet alleen te kijken naar de prijs per bepaalde inhoud (want daar kun je weer heel snel mee genept worden), maar ook te kijken naar de porties en wat je daarvoor betaalt. Een iets lichter plakje kaas, een iets kleinere gehaktbal of hamburger, een iets lichter plakje worst. Als het voor jou niet veel uitmaakt, hoef je er natuurlijk ook niet meer voor te betalen 😉

Let jij hierop in de supermarkt? En heb jij nog zo’n automatische tip om lekker te besparen op boodschappen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.