Woolsocks Review: mijn ervaringen met deze app

Review van woolsocks is het gebruik van deze app veilig

x)Een tijdje geleden voegde ik een nieuw programma toe aan het artikel over de allerbeste cashbacksites: Woolsocks. Inmiddels heb ik de app een paar maanden in gebruik en vond ik dat Woolsocks, de virtuele editie van de traditionele ‘ouwe sok’, wel een eigen review verdiende. Want is het veilig, kun je er wat mee, levert het je wat op en waar moet je op letten? In deze review deel ik mijn ervaring, de do’s en don’ts en de addertjes onder het gras.

Wat is Woolsocks voor app?

zo ziet je cashbacksok eruitWoolsocks is een cashback-app. Dat betekent dat je via de app cashback kunt krijgen op aankopen. Hierachter zit een affiliatesysteem; zodra jij iets koopt via de app, krijgt Woolsocks daar een commissie voor en jij krijgt daar vervolgens weer een deel van. Als je meer wilt weten over affiliate marketing, dan heb ik daarover een uitgebreid artikel voor je.

Zoals je kunt zien aan de lijst met cashback-sites die ik in de intro noem, is het fenomeen van shoppen met cashback niet nieuw. Wat deze app net even wat anders maakt, is dat je óók cashback krijgt als je niet via de app koopt, maar in de fysieke winkel met pin betaalt. In totaal bij meer dan 35.000 winkels, dus dat is best een groot voordeel. Ik krijg bijvoorbeeld nu ook cashback op mijn boodschappentripjes naar de Lidl. Maar: om die cashback te kunnen krijgen, moet je wél je bankrekening koppelen. Een addertje onder het gras dus. En zoals je inmiddels misschien wel weet: als ik een review schrijf, dan doe ik er alles aan om het hele plaatje te geven. Niet alleen de ‘halleluja’s’, maar ook de ‘mmmm……. is dit oké?!’s. In deze Woolsocks review vind je dus the good, the bad and the ugly.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Is Woolsocks veilig?

Dan kom je natuurlijk meteen bij een belangrijk punt: is Woolsocks veilig? Het korte antwoord is: ja. Net als elke andere financiële dienstverlener, moet Woolsocks zich houden aan de PSD2-regels die gelden voor een koppeling tussen bank en een ander systeem.

Tegelijkertijd betekent een koppeling natuurlijk wél dat je als het ware inzage geeft in je financiële gedrag: wat geef je uit, waar geef je dat uit, hoe geef je dat uit, wanneer, enzovoorts. Die gegevens worden volgens het bedrijf weer gebruikt om de dienstverlening beter te maken en om bijvoorbeeld de budgetteringsdienst zo goed mogelijk te maken, maar kan natuurlijk net zo goed worden ingezet ten behoeve van marketing. Want laten we wel wezen: tegenwoordig wordt je informatie overal vandaan geplukt om ‘persoonlijke’ aanbiedingen te doen.

Hier maak je al dan niet de keuze om dat toe te staan – voor beide opties is natuurlijk wat te zeggen. Persoonlijk vind ik het meer creepy en storend als ik het met een vriendin heb over een ballerinadoosje en ‘ineens’ daar een advertentie voor voorbij zie komen op mijn Instagram-feed. Zonder dat ik erop heb gezocht.

Goed om te weten: je gegevens worden maximaal een jaar bewaard en als je je account sluit worden je gegevens direct verwijderd.

De voordelen van Woolsocks

Even op een rijtje, wat levert dit je op?

 • Gratis geld – met de kanttekening dat niets gratis is, zie ook de nadelen
 • Geen uitbetalingsdrempel, je kunt zelfs een cent laten uitbetalen Relatief lage uitbetalingsdrempel: 2,50 euro
 • Mogelijkheden om extra geld te verdienen zónder iets te kopen
 • Cashback op offline aankopen, die ook heel snel wordt bijgeschreven
 • Snelle uitbetaling (vaak al binnen een dag of 2)
 • Je kunt je verdiensten ook nog aan goede doelen doneren
 • De app zelf is ook gratis en makkelijk in gebruik

De nadelen van Woolsocks

En voor niets gaat de zon op, dus wat zijn de belangrijkste nadelen?

 • Je haalt er het meeste uit als je een koppeling maakt met je bank en dus je gegevens verstrekt
 • Als je eenmaal de drempel over bent is het makkelijk om meer informatie te geven – iets om je bewust van te zijn
 • De beloningen zijn hoger, naarmate je meer informatie deelt
 • Gewonnen cadeaukaarten (zie onderaan) kun je niet zelf gebruiken
 • Het duurt even voor de cashback die je op online aankopen krijgt is bijgeschreven (tenzij je Direct uitbetalen hebt geactiveerd)

Tips om meer uit Woolsocks te halen

Wat mij betreft is een review niet compleet zonder wat slimme tips en tricks om wat meer uit je deelname te halen. Dus hierbij:

Wees je ervan bewust dat je minder cashback krijgt op pintransacties dan op online transacties. Bij de HEMA krijg ik bijvoorbeeld een half procent in de winkel, en tot 3,5 procent (dus 7 x zoveel) bij een online transactie. Ik vermoed dat dat te maken heeft met de waarde van je informatie; bij een online aankoop weet je wat er gekocht is, bij een offline aankoop is dat (denk ik) minder makkelijk te achterhalen en is daar dus ook minder makkelijk op te marketen.

Log regelmatig even in; je krijgt gratis spins (en daarmee kans op gratis geld) als je de app minimaal twee keer in de week even opent.

Weet je zeker dat je iets wilt kopen? Schaf het dan – indien mogelijk – niet alleen aan via de app, maar betaal ook met een cadeaukaart die je via de app koopt. Dan krijg je dubbele cashback. Hier laat ik je zien hoe ik dat doe. Per cadeaukaart krijg je ook weer (tot een bepaald aantal) gratis spins.

Bewaar je kassabonnen en voeg die toe aan de app. Daarmee spaar je voor zegels; bij het indienen van 20 bonnen krijg je een euro bijgeschreven op je account. Bovendien mag je voor elke kassabonnen aan een prijzenrad draaien, waar je vervolgens extra zegels mee kunt verdienen óf het hele bedrag van je bonnetje (tot maximaal 449 euro) retour krijgt. Da’s mij nog niet gelukt 😉

Via die kassabonnen is er trouwens ook een koppeling met Scoupy – dat wil zeggen dat je hier ook cashback-acties kunt vinden in fysieke winkels, waarbij je bijvoorbeeld 50 of 100 procent van de prijs van een product terugkrijgt.

Ben je enthousiast? Dan kun je de app ook met anderen delen; als twee vrienden zich via jou aanmelden, levert dat je een cadeaukaart van 25 euro op. Deze heb ik overigens nog niet geprobeerd.

Zo gebruik ik Woolsocks zelf

Het is natuurlijk altijd fijn om te weten hoe iemand die een review schrijft Woolsocks zelf gebruikt. Ik heb in de eerste instantie getest met alleen een koppeling met onze gezamenlijke rekening. Niet dat er op mijn privérekening zoveel spannends gebeurt, maar eigenlijk meer juist daarom. Ik had gezien dat je met terugwerkende kracht cashback kon krijgen en als er niet zoveel op je rekening gebeurt… tja, dan is er ook niet veel te halen. Nu leverde het me meteen een goede 4 euro op.

Heel eerlijk: ik vond dit wel even een drempel. Je weet dat je informatie verzameld wordt en als het over geld gaat, voelt dat blijkbaar toch weer nét even een beetje anders dan bij andere dingen. Maar: eenmaal over de streep is het ook wel heel leuk om dat saldo te zien groeien.

Ik gebruik de app dus mét bankkoppeling voor de Auto Rewards, maar zonder activering van Direct uitbetalen. Daarmee krijg je op online aankopen direct je cashback bij je saldo geschreven (in plaats van een stevige wachttijd). Daar staat echter tegenover dat je ook toestemming geeft om te veel uitbetaalde cashback – bijvoorbeeld als je iets retourneert – weer van je rekening te halen. Een soort automatische incasso. Nou, daar heb ik nog nooit van gehouden en dat hoeft hier ook niet. Ik wacht wel.

Verder check ik regelmatig even in, upload ik tegenwoordig bonnen en gebruik ik de ‘cadeaukaarten’-truc.

volgens woolsocks geef ik bizar veel geld uitIk gebruik de budgetfunctie niet. Sowieso vind ik dat in een app niet zo handig, maar om een of andere reden pakt hij mijn transacties steeds dubbel, waardoor er echt de meest bizarre bedragen uitkomen. Zo geef ik blijkbaar al sinds begin dit jaar minimaal 25.000 euro per maand uit. Ik hoop dat ik niet hoef te zeggen dat dat dus niet klopt :’)

Overigens kan het natuurlijk wél zo zijn dat deze informatie accurater is als ik de verschillende uitgaven daadwerkelijk zou doorlopen en op de juiste manier zou indelen. Hoewel je dan nog steeds dubbele transacties blijft houden.

Review Woolsocks: is het de moeite waard?

woolsocks app reviewDeze app kost – in tegenstelling tot bijvoorbeeld geld verdienen via enquêtebureaus – weinig tijd en moeite. Daar staat tegenover dat je wel veel informatie prijsgeeft. Is dat die paar tientjes waard? Die afweging kan ik niet voor je maken.

Persoonlijk vind ik het leuk meegenomen en heb ik niet de illusie dat er toch al niet op heel veel manieren – ondanks mijn stelselmatige uitschrijven en weigeren van cookies – allerlei informatie wordt verzameld. Dat gebeurt net zo goed als ik ‘gewoon’ een bestelling ergens plaats, of met mijn Bonus-kaart winkel.

Ik zie het dan maar als taak van mezelf om gewoon heel bewust keuzes te blijven maken als het gaat om geld. Niet iets meteen ‘als een teken’ te zien als ik een advertentie zie van iets waar ik eerder op heb gezocht, of het dus blijkbaar met een vriendin over heb gehad.

En met dat in het achterhoofd, kan ik me dus ook heel goed voorstellen dat je zegt: niet voor mij.

Is het wel wat voor jou, gebruik dan zeker de onderstaande optie of deze link.

Woolsocks cadeaukaarten: wil jij er één? (alleen voor nieuwe gebruikers)

Je kunt bij Woolsocks ook cadeaukaarten winnen. Ik helemaal blij toen dat gebeurde, tot ik zag dat je ze alleen kunt weggeven. Aan nieuwe gebruikers welteverstaan. Ik zal hier een lijstje bijhouden van de kaarten die ik nog weg te geven heb, dus als jij Woolsocks wilt gaan gebruiken, je stuurt me even een berichtje (of laat een reactie achter) én je bent nog op tijd, dan stuur ik jou de door jou gewenste kaart toe.

Momenteel heb ik weg te geven:

 • Jumbo-kaart van 10 euro (1 x)
 • HEMA-kaart van 10 euro (1x)
 • Action-kaart van 10 euro (1x)

Voor zover ik kan zien zitten er geen voorwaarden aan het besteden (als in: een minimaal bedrag uitgeven), maar het kunnen gebruiken hangt dus wel samen met je gebruik van de app. Goed om te weten: Woolsocks werkt samen met Scoupy; ben je al lid van Scoupy, dan tel je voor deze actie helaas niet als nieuwe gebruiker, ook niet als je nog géén lid bent van Woolsocks. Uiteraard kun je wél van alle andere voordelen profiteren!

Oh, en als ik je de kaart stuur, kun je die het beste zo snel mogelijk gebruiken. Als hij niet wordt verzilverd, blijft hij in mijn systeem staan en kan het zijn dat een ander je voor is.

Ken jij Woolsocks al? En wat zijn jouw ervaringen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

29 Comments
 1. Heb je nog een cadeau kaart? En een aanmeld link, zodat ik mij via jou aan kan melden als nieuwe klant? Dat levert jou weer wat op, toch?
  Met vr groet,

 2. Ha, heb je misschien nog een cadeaukaart? Maakt niet uit welke, komt wel op 😉 Ik wil ook gaan starten met Woolsocks. Bedankt. Mvg, Sandra

 3. Ik zou ook wel graag willen. Het liefst de action kaart, maar de andere 2 zijn ook top.

  En heb je nog iets anders nodig voor de aanmelding? Gr.

 4. Hoi, , bedankt voor je uitgebreide review hier heb ik wel wat aan. Ik wil me dan ook registreren dus stuur maar een link. Als je nog een action cadeau bon hebt… GRAAG! maar je mag me ook een link sturen als je geen cadeau bon meer hebt. Als je wil kan je mijn webshop bekijken en daar een review over schrijven? Alvast bedankt.
  Hartelijke groet Sandra

 5. Hoi hoi,
  Zou ik ook zo’n kaart van je mogen.
  Van de action als je deze nog hebt. En anders van de Jumbo.

  Alvast dank

 6. Ik ben niet zo tevreden over Woolsocks

  Uitbetaling aanvraag naar meerderen…

  Uitbetaling aanvraag naar meerderen maanden te moeten wachten op de cashback

  Naar Uitbetaling aanvraag 5 dagen gewacht nog niks contact opgenomen krijg ik te horen de Uitbetaling is geblokkeerd dus we gaan de Uitbetaling aanvraag annuleren probeer het maar met kleine bedrag van 50 euro de cashback is 4000 euro dan ben ik bijna een jaar kwijt aan me geld ontvangen als er niet elke keer een probleem op doet

  Naar dat het geannuleerd is toch maar weer opnieuw gedaan met meteen het verzoek om de uitbetaling te controleren kreeg te horen dat er niks mis mee is en dat het max binnen 5 werkdagen op me rekening moest staan

  Ondertussen is het de 6 de werkdag en nog steeds niks ook op de app staat dat het nog steeds in uitvoering is

  Ze reageren ook niet meer op mijn mailtjes

  1. Deze kaarten zijn alleen voor nieuwe gebruikers van Woolsocks, ik weet niet of je AH-kaart daarvan is? Dan kan ik hem namelijk niet gebruiken, omdat ik al aangesloten ben bij Woolsocks. Neemt niet weg dat ik je natuurlijk met alle liefde een kaart geef als jij die kunt gebruiken.

 7. Bedankt voor de uitleg.
  Mocht u nog een actioncadeaukaart hebben graag.
  Maar met de app ga ik precies nog meer centjes verdienen

 8. Hoi,
  Handige review, heldere informatie. Ik ga het ook eens proberen.
  Ik zou ook wel een cadeaukaart willen ontvangen, liefst van de jumbo 🙂
  Dankjewel alvast!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.