Wat zijn de beste sites voor cashback shoppen?

Geld krijgen omdat je wat koopt? Dat is cashback shoppen. En dit zijn wat mij betreft de beste sites om dat mee te doen.

Mijn vriendinnen moeten er altijd om lachen: als het gaat om dingen kopen, dan kan het bij mij nooit helemaal normaal. Niet dat ik gekke dingen koop, maar ik heb altijd wel een slimmigheidje om net even wat meer uit de deal te halen. Een kortingscode, een app, een speciale link, een speciale kaart. Dat is vast mijn Innerlijke Schatbewaarder. Inmiddels weten ook veel andere mensen me goed te vinden als het gaat om het delen van dit soort handigheidjes en ik dacht: daar kan ik wel een serie van maken. Nu ga ik dat niet allemaal vandaag doen, maar ik begin wel met één deel: de beste sites voor cashback shoppen. En voor ik daar meer over vertel, leg ik natuurlijk eerst even uit wat het zijn.

Wat is cashback shoppen?

Cashback sites, of cashback shoppen is shoppen waarbij je een gedeelte van het bedrag dat je besteedt weer terugkrijgt in de vorm van punten of geld. Dit gebeurt voor zover ik weet vooral online en dat heeft te maken met het systeem dat erachter zit. Het draait namelijk op affiliate marketing.

In dit artikel vertel ik precies wat dat is, maar voor nu is het ook genoeg om te weten dat platform A een samenwerking heeft met winkel B. Als een klant iets bij winkel B koopt via platform A, krijgt platform A van winkel B een vergoeding.

Een deel van die vergoeding geeft platform A vervolgens weer door aan de klant, zodat die extra gemotiveerd wordt om de volgende keer wéér via platform A te bestellen, waardoor dat platform weer een vergoeding krijgt.

Voor de winkel is het fijn: die betalen alleen per conversie (in tegenstelling tot bijvoorbeeld betalen voor een grote advertentie waarvan ze geen idee hebben of die wat oplevert). Voor platform A is het fijn, want het is een businessmodel. En voor de klant is het óók fijn, want die heeft dus een beetje korting.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Wat zijn de haken en ogen van cashback shoppen?

In principe is dit win-win-win. Zitten er dan helemaal geen haken en ogen aan? Er zijn wat mij betreft een aantal dingen om rekening mee te houden:

  1. Als klant heb je weinig tot geen inzicht in of de verwijzing juist gaat en of je dus in aanmerking komt voor de korting
  2. Veel cashbacksites hebben een uitbetalingsdrempel, als je daar niet aan komt, dan wordt je korting dus niet omgezet in geld op je rekening
  3. De percentages per platform verschillen; het loont dus om wel een beetje onderzoek te doen voor je je zomaar overal aanmeldt of juist voor één partij kiest

Cashback shoppen op verschillende manieren

Cashback shoppen kun je doen op verschillende manieren. Via de platforms die ik hier ga bespreken (en natuurlijk nog veel meer opties, maar ik zet hier even mijn favorieten neer) én bijvoorbeeld via een creditcard.

Ik betaal bijvoorbeeld veel met mijn Euroclix-creditcard en krijg daarvoor Clix én heb sinds kort ook een Amex-kaart waarmee ik miles spaar om te gebruiken voor vliegtickets (als dat voor jou ook interessant is; via deze link krijg je het eerste jaar 50% korting én 20.000 miles).

Je kunt dus cashback krijgen door je manier van shoppen, maar ook door je manier van betalen. En idealiter combineer je dat; als ik bijvoorbeeld iets koop, doe ik dat regelmatig via een cashbacksite, om vervolgens te betalen met één van mijn kaarten. Die ik uiteraard gewoon elke maand afbetaal, want tegen creditcardrente kan geen enkele bonus of korting op 😉

Mijn favoriete cashback sites

Sidenote: deze lijst ga ik ongetwijfeld in de toekomst nog aanpassen en uitbreiden; ik merk dat er soms een verschuiving is in mate van aantrekkelijkheid.

Euroclix

Mijn eerste en oudste cashbacksite, die eigenlijk niet begon als cashbacksite. Oorspronkelijk was Euroclix – voor zover ik het weet – vooral van de mailtjes. Het systeem was hetzelfde, er was alleen niet een cashback platform.

Dit is jarenlang mijn favoriet geweest, simpelweg omdat ze het heel makkelijk maken om veel clix te sparen en veel clix = geld. Je verdient ze hier namelijk niet alleen met cashbacks, maar ook dus door die Euroclix-creditcard, via mailtjes en via enquêtes. Dat betekent dat je sneller aan je uitbetalingsdrempel komt, waardoor je dus ook sneller cash op je rekening hebt. Daarnaast hebben ze een handige Clix Assistant, waardoor je via je browser meteen kunt zien of je via een bepaalde shop clix kunt sparen.

Ik merk wel dat de vergoedingen van Euroclix de laatste tijd steeds verder naar beneden worden gebracht. Voor de mailtjes, maar ook voor de aankopen. Dat maakt dat ik dus ook steeds vaker wat om me heen kijk voor andere platforms.

Betrouwbaarheid is wel top en de uitbetaling snel. Als ik clix inwissel, heb ik het geld altijd binnen een dag of 4 op mijn bankrekening.

Shopbuddies

Shopbuddies is voor mij vrij nieuw op het gebied van cashback. Ik ben daarmee begonnen toen ik merkte dat ik bij Euroclix niet meer voor alles terechtkon. Zo kijk ik graag eens rond bij de Bijenkorf en bleek de link van Euroclix daar niet meer voor te werken.

Toen ik zocht op een alternatief, kwam ik bij Shopbuddies terecht. Mijn interesse werd meteen gewekt door de claim dat zij de hoogste cashback bieden. En wat schetst mijn verbazing; waar ik bij Euroclix 0,8 procent op een online aankoop zou krijgen – als de link zou werken, wat hij dus niet meer doet – is dat bij Shopbuddies 3 procent. Dat scheelt nogal.

Ook bij een aantal andere shops die ik regelmatig gebruik bleek het verschil groot. Bij de MediaMarkt is het bijvoorbeeld ook 0,8 procent vs. 3 procent en voor bestellingen via Thuisbezorgd is het 1 procent vs. 4 procent voor het plaatsen van een bestelling en 0,78 euro vs. 3 euro voor het downloaden van de app en het plaatsen van een bestelling binnen 7 dagen. Ik vind dat wel veel.

Wat ik hier heel fijn vind is dat je meteen na goedkeuring een uitbetaling kunt aanvragen, mits je saldo meer dan een euro is. Je hebt dus vrijwel géén uitbetalingsdrempel en je hoeft niet te wachten tot zij het geld van hun adverteerder hebben gehad. Dat scheelt, want dat kan soms echt maanden duren. Ook leuk; je kunt je vrienden hier ook op wijzen. Als zij 5 euro verdiend hebben, krijg jij ook 2,50. Aanmelden kan hier.

Woolsocks

Ik bestel vrijwel alles via mijn computer, maar mijn man is meer van het shoppen via de app. Als dat voor jou ook geldt, dan is Woolsocks nog een leuke optie voor je. Dit is niet alleen een cashback-app, maar ook een app die je met je bank kunt verbinden, om zo je geldzaken in orde te houden.

Nu ben ik normaal gesproken niet zo happig op het koppelen van een bankrekening, maar ze maken het hier wel extra aantrekkelijk door je dan met terugwerkende kracht rewards te geven. Dit leverde mij direct al een ‘gevulde sok’ met 5 euro op, die binnen twee werkdagen werd uitbetaald.

Het bijkomende voordeel van Woolsocks ten opzichte van de andere opties, is dat je hiermee dus ook cashback krijgt op ‘offline’ aankopen. Je kunt dus ook één van de andere opties gebruiken voor online, en bijvoorbeeld je boodschappen (ik kreeg bijvoorbeeld met terugwerkende kracht rewards van de AH, Hema, Kruidvat, Jumbo, Intertoys, Lidl en Action) via deze app doen.

Loont cashback shoppen de moeite?

Dat is natuurlijk helemaal persoonlijk. Voor mij wel. Ik vind het namelijk niet zo’n moeite om met één stap extra te bestellen, of om zo’n app te installeren. En dan is het toch weer lekker als je gewoon elke keer wat geld ‘cadeau’ krijgt.

Maar: let wel goed op waar je wat doet. Sommige platforms hebben enorm hoge uitbetalingsdrempels of doen héél lang over het goedkeuren van je transacties. Dan is de lol er (wat mij betreft) heel snel af.

Gebruik jij deze platforms al en heb je nog goede andere tips?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

3 Comments
  1. Scoupy timmert ook aardig aan de weg qua cashback shoppen. Daarvoor moet je ook je bankrekening koppelen, wat ik zelf een eng idee vindt. Dus heb ik het nog niet gedaan. Ze hebben wel steeds meer kortingsdeals via veel winkels.

  2. Prizerebel is een hele goede Amerikaanse site , waar ik nu al meer dan een jaar keurig altijd in paypal betaald wordt/door gewoon in het ov enquettes in te vullen, maar je kan je ook laten uitbetalen in bol.com, Amazone, Zalando bonnen en waar Nederlandse enquettesites niet verder gaan, kan je hier ook punten verdienen met het uitproberen van games, maar ook cashbacken bij diverse grote webshops in de wereld, je kan prijzen winnen, mee doen aan challenges en zoveel meer. Het is niet het grote geld/ maar toch als je een beetje je best doet wel een goede 750 Euro per jaar in tijden als deze niet gek, maar ik heb er zoveel uitgeprobeerd juist in de USA omdat ik het boeiend kan vinden wat daar leeft, maar de helft is echt troep wat alleen maar tijdrovend is, maar dit is eerlijk en betaald uit volgens afspraak en op tijd. En ja je hebt een beetje huis en tuin Engels nodig, maar het is vrij eenvoudig en de meeste enquettes zijn gewoon in het Nederlands en sommige zijn niet leuk, maar vele wel, soms ook onderzoeken van Universiteiten vind ik altijd boeiend en de leukste tot nu toe was er een of Loekie de Leeuw moest blijven, heerlijk om dan je mening te kunnen geven betaald. Ik deel dit graag want op Nederlandse sites is deze speler erg onbekend en ik deel mijn code en ja dat is een vorm van referral affliate inderdaad, maar ook daar ga ik niet rijk van worden, maar eerder dat ik denk, ik deel iets wat in ieder geval eerlijk is en wat ook niet lastig is en voor mensen die totaal geen inkomen mogen hebben, laat je dan uitbetalen in bol.com bonnen dat valt niet op en gun ik een ieder die de eindjes aan elkaar dient te knopen en voor niets krijg je het niet je zal wat moeten doen al is het easy. Fijne kerst en hopelijk een oorlogvrije wereld vanaf 2023 Groetjes van Truus

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.