Nieuwe actie: gratis sparen met hoge rente en extra bonus

sparen tegen hoge rente

Langzaam maar zeker kruipen de spaarrentes weer wat omhoog! Heel hard gaat het nog niet; ik checkte net even het rentepercentage op mijn Rabo-rekeningen en zag dat ik daar bleef steken op 0,25 procent. Des te leuker is deze nieuwe actie van Openbank die ik met je wil delen. Hij is helaas wel deels exclusief voor nieuwe klanten, dus als je al klant bent, zul je even moeten wachten tot daarvoor ook weer een fijne actie komt. Maar… ben je dat nog niet en klinkt een hoge rente van 2,0 3,65 (update oktober 2023) procent plus een bonus aantrekkelijk, lees dan even door.

Gaat sparen weer lonen?

Sommige dingen blijven je bij. Zo kan ik me nog heel goed de periode herinneren dat er verschillende banken waren die ruim 5 procent rente boden op je spaargeld. Ideaal vond ik dat, want dan had je een rendement dat vergelijkbaar was met beleggen, zonder dat je daarvoor risico hoefde te lopen.

Die tijd is helaas al héél lang voorbij. De afgelopen jaren – ik denk al wel sinds 2012? – is de rente alleen maar gedaald, met als dieptepunt een rentepercentage van 0 procent.

En nu begint de rente dus eindelijk weer een beetje te stijgen. Nog niet bij elke bank even hard, en daarom wil ik deze actie met je delen. Relatief gezien is dit namelijk eindelijk eens een hoge rente.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Hoge rente van 3,5 procent zonder kosten

Openbank geeft nieuwe klanten namelijk 3,65 procent rente over de eerste 1.000.000 euro op je spaarrekening. En het mooie is: het is zonder kosten en je zit nergens aan vast. Dat maakt het tot een ideaal ‘potje’ om te sparen.

Ik had zelf op die manier altijd verschillende ‘potjes’ lopen, waarbij ik dan bijvoorbeeld op 10 verschillende rekeningen bij MoneYou spaarde voor mijn pensioen, de auto, reserveringen voor het huis, vakantie, zorgkosten, de dieren en noem maar op. Door dat geld op verschillende spaarrekeningen te hebben, kon ik goed overzicht houden. Bovendien kon ik er niet bij de kassa meteen even bij (dat is trouwens tegenwoordig wel anders; betaalverkeer is sneller geworden), waardoor het ook veiliger stond.

Die potjes moest ik opgeven toen de regels werden aangescherpt en je vaak wél een (betaalde) betaalrekening gekoppeld moest hebben. Toen heb ik mijn spaargeld maar weer naar mijn oude Raborekening verplaatst, maar erg fijn vind ik dat niet. Praktisch geen rente en het potjessysteem is lang zo fijn niet als het hebben van aparte rekeningen.

Dit biedt dus mogelijkheden: een nieuw potje, met leuke rente, zonder voorwaarden.

De voordelen op een rijtje

Oké, als je liever even alles concreet op een rijtje hebt, komen hier de voordelen:

 • Je krijgt de eerste zes maanden 3,65 procent rente over de eerste 1.000.000 euro op je rekening, daarna gaat het naar 2,75 procent (over de eerste 300.000 euro)
 • Gratis spaarrekening, zonder verplichte betaalrekening (maar die krijg je er wel gratis bij, omdat die nodig is als tussenrekening)
 • Ook aanhouden en opzeggen is gratis
 • Geld is altijd beschikbaar, geen opnamebeperkingen
 • Openbank is aangesloten bij het Spaanse depositogarantiestelsel. Je spaargeld is op die manier tot 100.000 euro gedekt

En doordat het zo zonder voorwaarden is, kun je het natuurlijk gewoon dit jaar aankijken. Stijgt de rente ineens énorm en is die 3,65 procent voor het eerste half jaar en 2,75 procent daarna niet meer aantrekkelijk, kun je je geld altijd nog verplaatsen. Zo doe ik dat wel. Ik heb gewoon een paar rekeningen en als het me echt te gortig wordt, verplaats ik wat.

Open hier je gratis spaarrekening en profiteer van 3,65 procent rente >>

De addertjes

Zoals je van me gewend bent, kijk ik ook altijd naar de ‘addertjes onder het gras’. Ik gebruik Openbank zelf al een paar jaar en heb tot nu toe nog niet echt problemen ondervonden. Ze hebben vaak leuke acties, meestal ook voor bestaande klanten. Voor deze actie heb ik uiteraard ook weer even de voorwaarden doorgenomen.

Een addertje dat ik kan bedenken, is de aansluiting bij het Spaanse depositogarantiestelsel. Je spaargeld is gedekt, maar dat moet in geval van een faillissement dus wel gehaald worden via dat Spaanse stelsel, in plaats van het Nederlandse.

Let er ook op dat de eerste zes maanden rente wordt gerekend over maximaal 1.000.000 euro en dat dat na die zes maanden teruggaat naar 300.000 euro.

In de voorwaarden las ik daarnaast nog dat als je geld over wilt maken naar een niet-SEPA-land, dat daar wel kosten aan verbonden zijn. Dan heb je het dus voornamelijk over landen buiten de Europese zone. Maar goed, dat is voor bijvoorbeeld potjessparen helemaal niet relevant.

Het is natuurlijk voor iedereen persoonlijk, maar ik vind dat wel te overzien.

Spaarrekening met tot 3,65 procent rente openen

Deze spaarrekening met tot 3,65 procent rente open je via deze pagina. Je komt dan meteen in aanmerking voor deze actie.

Ik ben wel even benieuwd: wat doe jij momenteel met je spaargeld?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met OpenBank.

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

3 Comments
 1. Overweeg je nooit een deposito via raisin? Als ik nu vastzet voor 5 jaar levert me dat 3,4% rente op bij Younited. Dat levert me meer op dan aflossen op de hypotheek.
  Wat is jouw mening over Younited?

  1. Ik heb nog geen mening over Younited, want daar heb ik nog geen ervaring mee. Wel beginnen de rentes voor deposito’s nu steeds interessanter te worden, ook voor mij. Wij hebben op de hypotheek nog 4% rente, dus qua ‘veilig sparen en toch beetje vast zetten’ was dat voor ons tot nu toe ook altijd erg aantrekkelijk.

 2. O misschien rendeert sparen straks meer dan hypotheek aflossen. Wij hebben onze rentevoet vastgezet op 1,88% voor de volledige looptijd van de hypotheek. Belgisch systeem dus elke maand beetje meer kapitaal en beetje minder rente aflossen (vaste maandsom) en einde looptijd is ook daadwerkelijk afbetaald. Ik zou het leuk vinden als het straks weer beter gaat voelen om te sparen dan om af te lossen. Na een erfenis namelijk geconfronteerd geweest met het feit dat het voor je nakomelingen niet handig is als er wel vastgoed maar geen spaargeld is als er nog een ouder blijft leven in het ouderlijk huis. Dan is er in eerste instantie een som te betalen voor de erfgenamen en dat rendeert dan pas als die woning verkocht wordt. Een zure pil naast de rouwverwerking.
  Bovendien regelt de schuldsaldoverzekering de hypotheek als het mocht voorvallen voor einde looptijd. Dus toch maar voldoende buffer aanhouden. En hopen dat je je woning tot de laatste cent zelf mag betalen ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.