Vooropgesteld: koop vooral niets dat je niet nodig hebt, dat scheelt je sowieso geld. Maar: heb je wel iets nodig, dan kun je tegenwoordig op verschillende manieren extra korting in de wacht slepen, waardoor je nooit meer de volledige prijs betaalt. Ik laat je zien hoe je vrijwel altijd korting kunt krijgen op je online aankopen, ook als er geen speciale acties lopen.
In dit artikel:
Stap 1: krijg altijd korting via een cashbacksite
De eerste stap: koop iets via een cashbacksite. Een cashbacksite is een site die jou doorstuurt naar de uiteindelijke winkelier. Die cashbacksite krijgt daar een vergoeding voor, die weer met jou gedeeld wordt. Dit levert je zo een paar procent korting op je aankoop op.
In dit artikel vind je verschillende opties, waar je diverse kortingen krijgt. Kijk even welke site voor jou het beste werkt.
Stap 2: check altijd even de nieuwe-klanten-korting
Veel sites bieden een nieuwe-klanten-korting, meestal in ruil voor een inschrijving op de nieuwsbrief. Google op ‘korting + [naam winkel]’ of ‘coupon code + [naam winkel]’ om te zien of dat van toepassing is. Ook dit levert vaak een besparing van 10-25 procent op.
Stap 3a: koop een cadeaubon om mee te betalen
Dit klinkt misschien een beetje omslachtig, maar levert je wél weer een extra korting op. Je kunt bijvoorbeeld zo’n kaart open via deze app (die overigens óók automatisch weer cashback geeft op basis van een afschrijving op je bankrekening, waarmee je dus nóg meer korting krijgt). Je krijgt hier bijvoorbeeld op een Bijenkorf-kaart 5 procent cashback. Dat is dus weer 5% korting in je zak.
Heb je liever een Bol.com-bon met cashback? Dan kun je hier terecht. Daar kun je trouwens óók jouw cadeaukaarten weer omwisselen of verkopen. Voor het geval dat je er zoveel verdiend hebt dat je ze niet op kunt maken 😉
Stap 3b: betaal met een cashback-optie
Wil je geen cadeaubon kopen om mee te betalen, bijvoorbeeld omdat je haast hebt? Dan kun je ook op een andere manier slim betalen en besparen. Ik betaal bijvoorbeeld regelmatig met mijn Euroclix creditcard; alle uitgaven daarop komen in aanmerking voor extra Clix en dus weer extra geld. Ook de eerder genoemde wollen-sok-optie levert je cashback op, mits je bankrekening gekoppeld is.
Je kunt optie a en b natuurlijk ook met elkaar combineren, als je een gedeelte alsnog cash zou betalen.
In de praktijk
Hoe werkt dit nu in de praktijk? Een voorbeeld. Ik zag een mooie broek bij de Bijenkorf, van 149 euro. Nu had ik nog een aantal Fashioncheques, waardoor ik sowieso niet het hele bedrag hoef te betalen. Ik besloot het volgende te doen:
1. Hier een cadeaukaart van 100 euro kopen, met 5% cashback (= 5 euro korting)
2. Cadeaukaart betalen met deze creditcard met 0,25% cashback ( = 0,43 euro met de wisselkoers waar ik voor ga)
3. Broek hier kopen met 4% cashback (= 5,96 euro)
4. Dankzij die aankoop 2 spins verdiend* en daarmee nog 0,70 euro cashback gewonnen (da’s natuurlijk geen garantie).
* Het lijkt erop dat je 1 spin per kaart krijgt én dat er een grens zit aan het aantal spins dat je überhaupt kunt krijgen voor deze actie. Houd dat even in de gaten en bestel je kaart in meerdere keren (maar niet vaker dan nodig)
Totaal betaald (even de cadeaukaarten die ik had buiten beschouwing gelaten): 136,91 euro. Korting = 12,09 euro.
Kanttekening: als je met een cadeaukaart betaalt, krijg je bij retourneren meestal ook een cadeaukaart terug. Denk daar dus even over na voor je het op deze manier aanpakt.
Altijd korting: de moeite waard?
Misschien lees je dit en denk je: “Wat een gedoe!” Dat is natuurlijk helemaal prima. Het is inderdaad even iets omslachtiger dan gewoon bestellen en kopen – zeker als je overal maar een paar procent krijgt. Maar tel je die verschillende procenten bij elkaar op, dan wordt het toch heel leuk en is het echt wel de moeite waard, zeker over langere tijd genomen.
Mocht je ruimer in je tijd zitten dan in je geld, dan kan het dus zeker een mooie optie zijn. Zoals mijn oma altijd zei: “Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd” 😉 Bovendien: het wordt op gegeven moment ook een handigheid die je amper meer tijd kost.
Shop jij wel eens op deze manier?
Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!