Makkelijk verduurzamen, overal in huis

makkelijk verduurzamen overal in huis

Natuurlijk is het fijn als je duurzamer wilt leven en direct gaat voor de zonnepanelen, warmtepomp, ultra-ultra-ultra-isolatie en nul op de meter. Maar… dat is niet altijd voor iedereen overal haalbaar. Dus wat doe je dan? Je kunt in ieder geval beginnen met makkelijker verduurzamen, in elke ruimte in je huis.

Verduurzamen: veel kleintjes maken ook een grote

Je huis duurzamer maken kan op allerlei manieren, groot en klein. En onderschat vooral de impact van al die kleine maatregelen niet. In dit artikel heb ik ter inspiratie een aantal mogelijkheden op een rijtje gezet, met de benodigde investering en opbrengst.

Lees hier meer over in Makkelijk verduurzamen in elke ruimte in je huis >>

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments
  1. Hoi Adine, als ik zo vrij mag zijn een beetje feedback te geven: ik vind je website steeds vaker linken naar gesponsorde websites en allerlei reclame bevatten. Ik snap dat je hiermee iets wilt bereiken (inkomsten), maar persoonlijk vind ik het jammer. Je hebt een mooie, open schrijfstijl en het zou zonde zijn als we die kwijtraken hierdoor. Word niet de volgende Porterenee 😉

    1. Hi! Dankjewel voor het delen van jouw visie 🙂 Ik ben wel even benieuwd; heb je de artikelen waar ik naar link ook gelezen? Dan zou je (hopelijk) ongetwijfeld zien dat het mooie inhoudelijke artikelen zijn over wat goeds doen voor je portemonnee én het milieu, waarmee ik (want ik heb ze uiteraard zelf geschreven) graag laat zien dat die twee elkaar niet hoeven te bijten.

  2. Hoi Adine, zeker heb ik ze gelezen. Ik heb ook geen commentaar op de inhoud. Echter, alle affiliate links en reclame eromheen maken dat de inhoud niet onbevoordeeld overkomt en de artikelen een andere lading krijgen. Dat vind ik persoonlijk jammer.

    1. Jammer dat je het zo ervaart. Ik houd LLMM inmiddels al een aantal jaar bewust vrij van Google Ads (want: niet controleerbaar) en benoem (met of zonder affiliate-link) alleen waar ik achter sta, zelf gebruik en blij van word. Dat doe ik – en ja, in tegenstelling tot veel andere websites/bloggers – al 12 jaar en als dat voor lezers niet genoeg is om te voorkomen dat ‘de artikelen een andere lading krijgen’, dan is dat zou ik daar vanuit money mindset-technisch oogpunt héél veel over kunnen zeggen, maar dat is dan zo.

      Ik begrijp heel goed dat jouw intentie met je feedback positief is, dat staat voor mij helemaal buiten kijf. Mijn doel is zoveel mogelijk mensen (specifiek: 1 miljoen vrouwen 😉 ) helpen financieel vrij te worden. En dat kan ik alleen doen als ik open en eerlijk schrijf en deel, vanuit mijzelf, zonder me daarin tegen te laten houden door de overtuigingen van anderen. Die zijn namelijk niet van mij, maar van die ander.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.