Is vloerverwarming wel zo energiezuinig?

vloerverwarming energiezuinig

Vloerverwarming. Ik heb er een beetje een haat-liefdeverhouding mee. In mijn vorige huis had ik het, maar daar lag het verborgen onder een laag tegels én een houten vloer. Niet heel effectief. En nu hebben we het niet, maar denken we soms wel eens: die vloer mag warmer. Maar ja, natuurlijk niet ten koste van alles. Dus zocht ik het eens uit, hoe energiezuinig is vloerverwarming echt?

Vloerverwarming kan bijna overal

De eerste verrassende ontdekking die ik deed, was dat vloerverwarming eigenlijk bijna overal toe te passen is. Maar: wat de installatie aan inspanning en kosten met zich meebrengt, dát maakt wel verschil. Bovendien past niet elk type bij elke woning en ruimte én moet je ook nog rekening houden met bepaalde instellingen.

Want dat bepaalt dan weer in hoeverre iets wel of niet energiezuinig is. Wel heel belangrijk in deze periode, waarin gas bijna nog duurder is dan goud.

Een heel verhaal dus, dat je helemaal hier kunt lezen >>

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.