Review Euroclix: de beste tips voor online geld verdienen

online geld verdienen met betrouwbaar spaarprogramma Euroclix

Wil jij graag wat extra geld bijverdienen? Dan kun je daar op verschillende manieren aan komen. Mijn favoriete manier is online geld verdienen; dat is makkelijk en je kunt het overal en altijd doen. Maar: niet elke manier van online geld verdienen is even betrouwbaar. In dit artikel vertel ik je hoe je wél gemakkelijk online geld kunt verdienen met een betrouwbaar spaarprogramma: Euroclix. Ik gebruik dit programma al sinds 2004 en heb er inmiddels duizenden euro’s mee verdiend. In deze review vertel ik je alles over Euroclix en over hoe jij hier het beste geld mee kunt verdienen.

Waarom een review over Euroclix? Dat is in mijn ervaring het spaarprogramma waarmee je het makkelijkst en het meest én betrouwbaar online geld kunt verdienen. Overigens zijn er ook nog allerlei enquêtebureaus die het óók niet gek doen, daarover kun je hier meer lezen.

Wat is Euroclix?

Voor wie het nog niet weet: Euroclix is een online spaarprogramma, dat je kunt gebruiken om online geld te verdienen. In de eerste instantie krijg je voor verschillende handelingen Clix. Die kun je vervolgens laten omzetten in geld. Dat geld krijg je, zodra je de uitbetalingsgrens van minimaal 10 euro bereikt hebt, op je bankrekening gestort.

En snel ook: ik heb dit geld meestal binnen drie of vier werkdagen op mijn bankrekening staan.

Bijverdienen wordt zo wel heel gemakkelijk 🙂

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Review Euroclix: hoe verdien je punten/geld?

Aanmelden

Als je nog niet meedoet, dan is aanmelden natuurlijk de eerste stap om te beginnen met bijverdienen. Voor het aanmelden krijg je zelf omgerekend 1,95* euro. Als je je aanmeldt via een link van iemand anders, dan krijgt diegene ook nog een keer 1,95 euro. Ben je nog geen lid van Euroclix, maar wil je het wel worden en gun je mij die bonus ook? Dan is dit mijn doorverwijslink! Uiteraard hoef je zelf niets in te leveren op het moment dat je je via iemand anders aanmeldt.

Gerelateerde post: Online inkomsten: geld verdienen met je blog

* Als je wacht met inwisselen van je clix, wordt de wisselkoers steeds hoger. Die 1,95 euro kan dus ook nog oplopen tot maar liefst 3,32 euro. Moet je wél geduld hebben.

Gegevens invullen

Je krijgt mailtjes en aanvragen voor onderzoeken op basis van de door jou ingevulde gegevens. Zorg er daarom voor dat je profiel compleet is. Het loont bovendien de moeite om hier regelmatig terug te komen, want als je je profielgegevens 12 maanden niet hebt bijgewerkt, dan krijg je weer een X-aantal clix als je ze alsnog bijwerkt. Daarnaast maak je elke maand kans op 70 euro (5.000 clix) als je profiel voor 100% is ingevuld.

Gegevens invullen Euroclix
Ik heb mijn overzicht met profielkenmerken weer bijgewerkt; steeds als er weer ’10’ onder Clix staat, krijg je clix voor het bijwerken. Dit gebeurt als je een jaar lang je gegevens niet hebt bijgewerkt.

Mails

Zodra je lid bent van Euroclix en je hebt aangegeven dat je ook mail wilt ontvangen, krijg je mail met daarin een link. Zodra je op de link klikt, krijg je – meestal 1 – Clix bijgeschreven. Ik heb me overal voor aangemeld en krijg ongeveer 1 tot 5 mailtjes per dag.

Hierop klikken kost eigenlijk nog geen minuut per dag.

Onderzoeken invullen

Als je hebt aangegeven dat je ook mee wilt werken aan onderzoeken (PanelClix), dan krijg je af en toe een uitnodiging voor een vragenlijst. Hiervoor krijg je gemiddeld 50 tot 200 Clix. Dit gaat een stuk harder dan het sparen via mails, maar de onderzoeken komen niet elke dag langs. In de afgelopen maand heb ik ongeveer 6 uitnodigingen voor onderzoeken gehad.

Het ligt wel erg aan je profiel; mijn ervaring is dat je vrij aantrekkelijk bent als je twintiger of dertiger bent en werkt. Als je dan ook nog verantwoordelijk bent voor de dagelijkse boodschappen, dan zien ze je helemaal graag. Val je buiten de doelgroep, dan krijg je meestal ook een beloning.

LotteryClix

Je kunt ook bijverdienen door gratis mee te doen aan de loterij van Euroclix. Als je je startpagina instelt op de pagina van LotteryClix, vergeet je nooit om je gratis lot te activeren. Hiermee kun je wekelijks prijzen winnen van 1 tot 500 Clix. Ik heb al een aantal keer 1 of 5 Clix gewonnen, dus keihard gaat dat niet, maar je zou net geluk kunnen hebben.

Heel toevallig won ik afgelopen week twee keer: een keer 1 clix en een keer 10 clix. Bovendien is het een kleine moeite en hoef je er – zoals bij sommige andere spaarprogramma’s het geval is – geen punten voor in te zetten.

Euroclix Mastercard (credit card)

Euroclix heeft, in samenwerking met Mastercard, een eigen credit card. Hiermee krijg je omgerekend 0,25% korting op al je aankopen. Daarnaast krijg je bij de aanvraag 100 clix. De kaart is het eerste jaar gratis, daarna kost hij 15 euro per jaar. Daarnaast gelden alle andere garanties die bij credit cards gelden, zoals verzekering tegen verlies, diefstal en beschadiging.

Ik vroeg er begin 2014 eentje aan en gebruik die nog met veel plezier. Wel reken ik elke maand het volledige bedrag af, zodat ik geen rente betaal. Anders is er natuurlijk niet tegenop te sparen!

Tip: Je kunt je credit card ook als pinpas gebruiken; in veel pinautomaten in winkels werkt hij gewoon. Je kunt dan bijvoorbeeld óók punten krijgen over je boodschappen. Ik doe dit zelf de laatste tijd steeds vaker. Wel maak ik dan daarna direct het ‘gepinde’ bedrag over van de lopende rekening naar de credit card, zodat ik aan het einde van de maand niet ineens onaangenaam verrast wordt.

Doordat ik dit regelmatig doe én zakelijke aankopen (denk aan het abonnement van mijn e-mailprovider) vaak via de Euroclix Mastercard laat lopen, levert dit me ongeveer 5-10 euro per maand op. In sommige maanden is het wat meer, bijvoorbeeld als ik een vliegticket boek.

Gratis clix

Via de speciale sectie ‘Gratis‘ kun je gratis dingen doen om clix te krijgen. Dit varieert van je inschrijven voor een nieuwsbrief tot het aanvragen van een bod op je auto. Let op: er moet specifiek bij staan dat je ergens clix voor krijgt; dit is niet altijd het geval!

Kopen met clix

Zelfs met dingen kopen kun je bijverdienen. Bestel je met enige regelmaat wat online? Dan kun je dat ook via Euroclix doen. Of het nu gaat om een staatslot of een reservering van een hotelkamer, een wasmachine of een nieuw paar schoenen; er zijn ruim 1.700 aanbieders bij Euroclix aangesloten.

Als je iets bestelt via de link van Euroclix (en dat betekent dat je via de site naar de bewuste aanbieder moet gaan), dan krijg je daar een vergoeding voor. Bij webwinkels is dit vaak niet zo heel veel, ongeveer 1-4%. Bij grotere dingen, zoals het overstappen naar een andere leverancier, het afsluiten van een verzekering, etc., is het meer.

Dan kan het zo oplopen tot 25 euro. Bij elke aanbieder kun je zien welke korting van toepassing is, wat de ervaringen van anderen zijn en hoe snel de Clix worden toegekend. Mooi is bijvoorbeeld de vergelijker voor energieleveranciers. Net zoiets als Gaslicht.com, maar dan met voordeel voor jou, in plaats van Gaslicht.com. Bekijk uiteraard wel de tarieven, want die kunnen per vergelijkingssite soms wél verschillen!

Overigens kun je tegenwoordig ook heel gemakkelijk de Clix Assistant installeren. Dat is een plug-in voor je browser, die in je adresbalk al aangeeft of je te maken hebt met een winkel die je clix geeft. Als het vakje oranje kleurt, kun je clix verdienen. Klik je vervolgens óp dat vakje en kleurt het groen, dan ben je ingelogd en kun je er zeker van zijn dat je clix geregistreerd worden.

Leden aanmelden

Ken je nog meer mensen die wel wat geld zouden willen verdienen? Wijs hen dan ook op Euroclix en vraag of ze via jou lid willen worden. Dit kost hen niets, maar levert jou minimaal 1,95 euro* op. Op dit moment is het aanbrengen van leden en het invullen van enquêtes voor mij het meest rendabel. Gecombineerd met profiteren van een zo hoog mogelijke wisselkoers.

Het kost soms wel even tijd, maar is ook een vorm van passief inkomen. Maandelijks levert dit om en nabij de 15 euro op. Als er veel nieuwe aanmeldingen zijn, dan gaat dat bedrag zelfs nog wat omhoog.  Ik heb in het verleden wel eens Hyves gebruikt om leden te werven en dat was behoorlijk succesvol. Via Facebook of andere social media kan dit natuurlijk ook.

* Bij de normale wisselkoers zijn 150 clix goed voor 1,95 euro, maar tegen de hoogste wisselkoers krijg je hier zelfs 3,00 voor! Zie ook ‘Selectief uitbetalen’ hieronder.

geld verdienen met euroclix
Hier zie je ook nog 10% verdiensten over de Clix die mijn vrienden hebben verdiend. Die optie is helaas per 2024 komen te vervallen.

 

 

Selectief uitbetalen

doorsparen loont bij EuroclixHeel eerlijk: of en hoe zulke bedrijven betalen, vind ik wel een heel belangrijk punt. Daarom mag informatie daarover natuurlijk ook niet ontbreken in deze review over Euroclix. Eén van de grootste voordelen van Euroclix ten opzichte van andere spaarprogramma’s is dat ze werken met verschillende inwisselpercentages. Als je 1000 clix inwisselt, dan krijg je daarvoor 10 euro. Laat je dat aantal echter oplopen tot 100.000 clix, dan krijg je daarvoor geen 1000 euro, maar maar liefst 2000 euro!

Eerder wisselde ik altijd in bij 20.000 clix, omdat de stap tot 50.000 clix zo lang duurde. Later werd dat de 50.000 clix.

Per 2024 levert doorsparen nog meer op: dan krijg je namelijk 2.000 euro voor 100.000 clix. De wisselkoers is dan dus +100%. Je begrijpt: dat ga ik vanaf nu doen. Die 30 procent extra is net wat te vee lom te laten lopen!

Gerelateerde post: Euroclix: saldo-overzicht van juli

Review Euroclix: wat levert het op?

Hartstikke leuk, zo’n spaarprogramma, maar wat levert het op? In de eerste instantie niet zoveel, zeker niet als je er niet veel voor doet. Ik ben sinds 2004 aangemeld, maar maak pas sinds de laatste paar jaar ook echt gebruik van alle mogelijkheden die er zijn. En dan merk je het verschil wel.

Inmiddels zit ik al ruim op 8.000 euro. Dat staat voor mij gelijk aan zo’n 8 maanden vaste lasten. Daarnaast is elke betaling ook altijd vrijwel direct uitgevoerd en had ik het bedrag binnen 3-4 werkdagen na aanvraag op mijn rekening. Ik heb best veel ervaring met online geld verdienen, maar heb nog geen programma gezien dat méér betrouwbaar is dan Euroclix.

Kende je Euroclix nog niet of schiet het niet zo op met de verdiensten? Dan hoop ik dat deze tips je helpen om binnenkort wél een mooie uitbetaling op je rekening bij te kunnen schrijven!

En mocht het je écht niet hard genoeg gaan, dan kun je natuurlijk ook altijd eens naar andere manieren om geld te verdienen via internet. Denk aan affiliate marketing. Daarover vertel ik je ALLES in de interessante cursus in de Money Mind Business Academy.

Gebruik jij Euroclix al? En zijn er bepaalde methoden om betrouwbaar online geld te verdienen waarover jij meer wilt weten of weet je na deze review over Euroclix te hebben gelezen genoeg om te gaan verdienen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

40 Comments
 1. Haha, had net een concept klaar staan voor euroclix. Ben nog maar net begonnen, maar zie hier echt wel progressie in. Heb ook geluk, dat zoonlief zijn huis aan het inrichten is en veel online bestellingen via mijn euroclix doet. Makkelijker geld verdienen bestaat niet.

 2. Haha, had net een concept klaar staan voor euroclix. Ben nog maar net begonnen, maar zie hier echt wel progressie in. Heb ook geluk, dat zoonlief zijn huis aan het inrichten is en veel online bestellingen via mijn euroclix doet. Makkelijker geld verdienen bestaat niet.

  1. Dat schiet wel op ja! Je moet er soms wel op letten dat je het ook krijgt, maar tot nu toe zijn mijn ervaringen daarmee wel goed. Wat ook hard gaat; vliegtickets! Dat doe je niet dagelijks, maar dat heeft me ook een keer omgerekend iets van €15 opgeleverd!

  1. Gaat dat bij jou harder? Ik vind Euroclix juist meer mogelijkheden hebben dan Qassa, o.a. doordat je dus meer uitbetaald krijgt als je meer spaart, de creditcard, de loterij en dat soort dingen. Maar misschien moet ik nog eens wat meer tijd steken in Qassa…

 3. Ik ben gestopt met euroclix. Ik hoor niet bij de doelgroep want ouder en geen baan en drink geen alcohol en heb een dieet waardoor ik veel dingen niet kan eten.
  Dus kreeg ik wel enequetes en na tien vragen ofzo bleek dat ik niet voor de enquete in aanmerking kwam en verdiende er niks mee.
  Ik vond het zonde van mijn tijd.

 4. Ik ben nog niet gestopt maar overweeg het wel als ik weer 10 euro bijelkaar heb gesprokkeld. Dezelfde ervaring als Yelena en als ik ze wel kan afmaken de onderzoeken dan zijn ze zo langdradig en saai om te doen.
  Bij Qassa eigenlijk hetzelfde.

 5. Ik ben bij drie andere enquetebureau's aangesloten. Euroclix schiet inderdaad niet op,dat heb ik opgezegd. Ik had ook steeds van die vragenlijsten waar ik niet voor in aanmerking kwam. Bij andere bureau's inventariseren ze van te voren of je wel in de doelgroep valt, wel zo handig. Het levert trouwens nog meer op ook.

 6. Mooie bedragen! Zoveel haal ik niet omdat ik vooral op mailtjes klik en enquetes doe en geen online bestellingen doe. Maar ook ik vind het heerlijk om in een paar minuten wat extra inkomsten binnen te harken.
  Ook ik heb zo'n banner voor mensen die zich via mijn blog kunnen aanmelden. Alle beetjes helpen.

 7. € 1775 in de afgelopen twee jaar is echt veel! Misschien moet ik je tips eens allemaal gaan gebruiken.
  Tot nu toe schiet het nog niet echt op namelijk en ik heb 'm al een flink aantal jaar.

  1. Ja, dat is het zeker! En hoewel ik dus (volgens mij, want dat kan ik niet precies zien) ook wel het voordeel heb dat mensen zich via mij hebben aangemeld, schiet het bij mij ook vrij hard op door die andere dingen. Dat tikt harder aan dan de mails lezen.

 8. Ik ben ook gestopt met actief deel te nemen aan PanelClix, een onderdeel van Euroclix. De opgebouwde 150 euro heb ik begin vorig jaar uit laten betalen. Ik heb er een mooie draadloze hoofdtelefoon van gekocht. Ik denk nog iedere dag aan Euroclix 🙂 Nu sparen wij alleen nog Euroclix door online betalingen via de creditkaart van Euroclix.
  Ik kan mij voorstellen dat als je een succesvol blog hebt, waarbij mensen zich aanmelden via jou bij Euroclix dat het dan (automatisch) een stuk harder gaat.

  Tegenwoordig doe ik meer mee met onderzoeken in groepsvorm of één op één gesprekken. Dat is tijdinvestering van ongeveer een uur tot anderhalf uur, leuk om te doen en het levert per keer zo'n 40 tot 50 euro op. Voor mijn operatie werd ik drie keer uitgenodigd in vier weken. Dat zet meer zoden aan de dijk 🙂

  1. Die onderzoeken zijn voor mij geloof ik weer wat minder handig, vanwege de locatie. Of krijg je daar ook reiskostenvergoeding voor? Ik doe vooral mee met Panelclix als ik weer tegen een uitbetaling aan zit, anders kijk ik ook echt of ik er tijd voor heb en zin in heb. Maar eerlijk is eerlijk; als ik in de doelgroep val, dan levert dat wél de punten op.

 9. Er wordt hier en daar hoog opgegeven over dit type spaarprogramma's, maar voor wie niet veel via internet koopt en bestelt valt het erg tegen. En afhankelijk van je leeftijdscategorie word je vaker of minder vaak voor een enquete uitgenodigd (of vervelender, uitgenodigd en na vier pagina's vragen val je niet in de doelgroep en krijg je niets). Met eerlijk antwoorden viel ik niet in een categorie. Ik ben met beide programma's opgehouden en het geeft me heel veel rust als ik eerlijk ben!

  1. Als je weinig via internet koopt en niet in de doelgroep valt, dan moet je het inderdaad van aanmeldingen hebben. Anders schiet het niet hard op. Maar die liggen ook weer niet voor het oprapen. Wat dat betreft kan ik me voorstellen dat je er dan mee stopt.

 10. Ik doe mee aan euroclix sinds september 2014. Ik heb sinds die tijd 6500 clix gespaard. Hoewel ik wel in de door jouw beschreven doelgroep val kan ik je ervaringen niet onderschrijven helaas. Ik heb net gespaarde clix van laatste zes maanden zo ongeveer bekeken. Op mails klikken is ongeveer 35 mails per maand dus geen 1 tot 5 per dag. Onderzoeken gemiddeld 2 per week. December was wel een uitschieter qua onderzoeken en mails. Veel aanbieders willen verkopen met feestdagen en extra clix voor veel aanbiedingen overstappen zorg. Mijn clix zijn alleen voor invullen kenmerken, mails, onderzoeken, loterij. Plus 1 keer 10 clix voor bestelling Intertoys en 340 clix voor overstap gas.licht.com. Als ik online koop is dat altijd bij de goedkoopste aanbieder en dat is nooit een aanbieder via clix. Bekijk het altijd maar helaas. Sinds ongeveer drie maanden heb ik vinden.nl ingesteld op pc en smartphone. Door sites te bezoeken of nieuws te bekijken op/via vinden.nl spaar ik gemiddeld 300 clix per maand. Dat is veel voor de 'kleine' gebruiker. Nog nooit heeft iemand zich via mij aangemeld maar ik heb nog nooit iemand daarop geattendeerd. Voel ik mij niet prettig bij. Mascha.

 11. Ik vind dat klikken voor zo weinig geld tijdverspilling eigenlijk…je kan beter je overbodige spullen via marktplaats verkopen. Dat levert veel meer op in minder tijd. Je houdt meer tijd over, je wordt niet suf van het klikken achter de computer en het ruimt je huis lekker op!

  1. Ik vind het juist leuk om het allebei te doen. Het klikken kost (mij tenminste) helemaal niet veel tijd. Dingen op Marktplaats zetten levert idd meer op, maar kost ook meer tijd. Ook niet erg, maar ik heb altijd wel tijd om erbij te klikken!

 12. Grappig! Toen deze post van jou verscheen had in net een post gemaakt over panelwizard. Vandaag te lezen op mijn blog 😉
  Actueel onderwerpje blijkbaar, aan het begin van een nieuw jaar de verdien cijfertjes er eens bijpakken.

  1. Wat ik zo fijn vind aan panelwizard is dat je per vraag betaald krijgt. Ook als je na 2 vragen toch niet in de doelgroep valt. Vind ik wel zo netjes in elk geval!

  2. Haha, ja, inderdaad, even de cijfertjes er weer bij! En ik moet ook zeggen dat ik altijd extra enthousiast word als ik weer bij een uitbetaling in de buurt zit. Dan verbaas ik me er gewoon weer zo hard over dat je op die manier geld kunt verdienen en zeker in zulke aantallen, dat ik dat echt overal even rond kan roepen. Dat ineens buiten de doelgroep vallen en afgescheept worden met 10 clix of niets vind ik zelf ook echt naar. Daarom vul ik die enquetes alleen in als ik er echt de tijd voor heb of de punten goed kan gebruiken. Als je namelijk in de doelgroep valt, dan gaat het vaak weer wel vrij hard. Maar er zijn dus ook zeker periodes waarin ik niets invul, omdat ik gewoon echt even geen zin heb in dan buiten de groep vallen, nadat je toch wel wat ingevuld hebt.

 13. Ben net begonnen met Euroclix, dus kan nog niet goed zeggen wat ik ervan vind.
  De Bijenkorfcard (ook Mastercard) geeft 0.5% punten op aankopen. Weliswaar kun je die punten alleen besteden bij De Bijenkorf, maar het gaat dus wel 2x zo hard als de Euroclix Mastercard.

 14. Ik heb al mijn profielkenmerken ingevuld maar dit blijft op 73% staan. Heb jij enig idee hoe dit komt? Ik krijg het niet op 100%. En ik krijg ook nooit marktonderzoeken.. dus het sparen gaat voor mij super traag nu. Ik kan alleen maar hopen dat ik iets wil bij de lotteryclix ( denk ik). En ik heb ook zonet een aankoop gedaan dus een 2tal procent zal er normaal ook nog bijgeschreven moeten worden 🙂

 15. De score kun je beïnvloeden op verschillende manieren. De berekening is gebaseerd op de volgende factoren:

  Invullen van jouw profielkenmerken

  Bijhouden van jouw profielkenmerken

  Aantal keren dat je deelneemt aan een online onderzoek via PanelClix

  Recentheid van deelname aan een online onderzoek

  Lengte of duur van jouw actieve lidmaatschap bij PanelClix/EuroClix

 16. Mensen moeten soms niet denken dat je alles voor niks krijgt. Ja, je moet het ook leuk vinden natuurlijk, verder is het meegenomen dat je met een aankoop punten krijgt. Als je een beetje goed oplet, kun je er in een jaar zo 850 euro mee verdienen. Maar je moet er wel wat voordoen, zoals ik al zei, voor niks gaat de zon op.
  En de meeste enquêtes bij clix vind ik helemaal niet vervelend, en zijn niet zo ellenlang als sommige andere enquete bureaus.

 17. Euroclix is een top bedrijf. Het wordt wel pas echt interessant als je je vrienden ook lid maakt of de banners op je eigen website zet. Dan kun je er wel een leuk inkomen mee pakken. Er zijn trouwens ook nog andere sites zoals Euroclix. Bijvoorbeeld Gekkengoud.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.