Meedoen aan het CBS Budgetonderzoek

Af en toe krijg ik van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) een uitnodiging. Meestal alleen op adres en soms met redelijk dwingende tekst. Normaal gesproken doe ik niet mee, want: het kost tijd en levert meestal niets op. Behalve wat extra frustratie over het feit dat dingen niet gewoon gevraagd worden, maar min of meer opgelegd. Dat laatste is overigens wel meestal niet aan mij privé gericht, maar meer aan mij zakelijk. Maar dan nog, ik vind het niet sympathiek.

Nu had ik weer een brief. Of eigenlijk: twee. Ik trek namelijk meestal de interessante post uit de stapel en laat de rest liggen tot ik weer wat kattenbakvulling nodig heb. Dat was afgelopen weekend en zodoende kwam ik twee brieven van het CBS tegen. De eerste (eigenlijk de tweede, maar die zag ik als eerst) noemde iets over een budgetonderzoek en een vergoeding van een VVV-bon ter waarde van 30 euro voor het invullen ervan.

In de tweede envelop (eigenlijk de eerste dan) vond ik zelfs al een bon van €5! En er stond niets over terug sturen als je ‘m niet gebruikt, dus die is vast binnen. Nu kan ik die andere €30 (of €25 dan?) ook wel gebruiken, dus ik heb besloten me toch maar even aan te melden. Volgens mij is het wel een hoop invulwerk, maar gelukkig heb ik me voorgenomen om wat minder uit te geven. Dat scheelt dus mooi ook weer in het noteren. Bovendien mag je ook gewoon op vakantie in de periode en hoef je dan niets te noteren. Dat scheelt me toch weer een week! Je vult dus gedurende 4 weken je uitgaven in. Normaal gesproken alleen de uitgaven van meer dan €20, maar één week ook de aankopen voor lagere bedragen. Aan het einde van de rit krijg je dus een bon ter waarde van €30 en een overzicht van je uitgaven en vaste lasten. Een beetje extra inzicht dus. Dat heb ik wel eens voor minder in moeten maken 😉

Heb jij een uitnodiging gehad voor dit onderzoek? En doe je mee of zou je er aan mee doen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Zuinige miljonair: conciërge schraapt 8 miljoen bij elkaar
Was ik maar...


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
  1. Ik heb de uitnodiging wel ontvangen. De invulweken zijn voorbij en de bonnen zijn ontvangen 🙂 Het heeft niet veel tijd gekost om het bij te houden. Doen dus!
    Groetjes, Cam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback