IPL/laseren: nooit meer scheermesjes kopen?

Nu de temperaturen flink stijgen – en dat hopelijk gewoon lekker tot september/oktober blijven doen – wordt het steeds meer weer voor korte broeken, rokjes, bikini’s en shirts zonder mouwen. Kortom, de nood om het scheermes regelmatig te hanteren wordt weer wat hoger.

Met het scheermes heb ik altijd ruzie. Ik vind ze om te beginnen vaak al heel duur, maar merk wel dat echt de ‘kwartjesmesjes’ niet zo fijn werken. Als compromis koop ik meestal een wegwerpmodel van Gillette, dat ik dan vervolgens gewoon een aantal keer gebruik. Maar zelfs dan is het niet ideaal en blijf ik vrij snel last houden van stoppels, sneetjes en andere dingen waar die vrouw van de reclame onder de douche helemaal geen last van lijkt te hebben.

Alternatieven zijn ook weinig succesvol gebleken. Ik krijg al rillingen als ik weer terugdenk aan die paar epileerapparaatpogingen, pijnlijke harsmomenten en onsuccesvolle, stinkende pogingen met crème. Stiekem leek laseren me altijd wel wat, tenminste: het resultaat. Het proces zelf niet en de kosten al helemaal niet.  Je betaalt al snel €50 PER KEER.

Tot ik dus een maand of wat geleden op Vakantieveilingen van dit soort aanbiedingen tegen begon te komen. Dus: de stoute schoenen aangetrokken en meegeboden op een behandeling in de buurt. Inmiddels heb ik voor nog geen €18 (inclusief alle kosten) een voucher ‘gewonnen’ die goed is voor 6 behandelingen. Je mag kiezen tussen oksels en bikinilijn en ik ben maar voor dat eerste gegaan. De eerste behandeling is inmiddels achter de rug en het valt me alles mee. Het behandelen is wel pijnlijk, het zijn echt even soort hele hete steekjes, maar per oksel hoeven er maar ongeveer 15 gedaan te worden, dus het is echt even doorbijten en dan ben je klaar.

Wat me vooral verbaast is het resultaat. Gezien mijn ervaring met andere ontharingsmethoden, was ik er eigenlijk bang voor dat ik waarschijnlijk net weer dat ene geval zou zijn dat kon blijven laseren tot ze een ons woog. Niet dus. Het lijkt erop dat haartjes nu al langer wegblijven en ook een stuk minder hard groeien. En dan heb ik nog 5 behandelingen te gaan! Ik las al ergens dat je aan 3 ook wel genoeg hebt voor oksels en ben steeds meer geneigd dat te geloven.

Mocht dit echt een succes zijn, dan ga ik zeker ook informeren naar de verdere mogelijkheden. Als ik namelijk voor dit geld (wat voor mij ongeveer gelijk staat aan een jaarvoorraad scheermesjes, mits ik niet te veel wissel) altijd klaar ben voor korte mouwen, korte rokjes en zwempartijen, dan is dat het me meer dan waard. En de ‘investering’ heb ik er binnen no-time uit, want ik hoef dan praktisch niet meer aan de mesjes en andere rotzooi! Nadeel is wel dat benen e.d. waarschijnlijk pas vanaf september kunnen, omdat het niet goed is als je de onthaarde delen veel blootstelt aan de zon, tijdens de behandelingen. Met oksels is dat nog wel te regelen, maar om nu vanaf nu 6 maanden mijn benen te bedekken…

Omdat je maar één keer in de 4 weken behandeld mag worden, duurt het hele verhaal nog tot na de zomer. Mocht dat allemaal goed gaan, dan ga ik dan direct door met andere zones en zit ik er in de zomer van 2015 helemaal goed bij. Dat zou wel heel fijn zijn!

Heb jij ervaring met IPL/laseren? En zo niet, zou je het overwegen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

24 Comments
 1. Had zo'n epileerding die je onder water kan gebruiken, die was fijn tot ik m uit mijn handen liet vallen.Alleen oksels zou ik er niet mee kunnen. En meer bikinilijn dan ook echt de bikinilijn, zeg maar. Maar zo'n apparaat is duur joh. Kan je beter laseren inderdaad. Zou wel fijn zijn, nooit meer omkijken daar naar.

  1. O, daar ben ik ook wel benieuwd naar! Ik durfde dat niet te doen, omdat ik bang was veel geld te steken in iets dat dan net weer niet bij mij zou werken. Van wat ik erover gelezen heb kan deze behandeling in ieder geval geen kwaad. Het schijnt wel dat hormoonschommelingen (grote, dus zwangerschap/overgang) nog wel invloed kunnen hebben, dus dat het dan mogelijk toch wel weer gaat groeien en je nog een keer moet. Maar dat is ook weer niet bij iedereen zo.

 2. Klinkt goed!! Ik lees met je mee ben benieuwd of t werkt. Verder haal ik altijd mannenscheermesjes(zijn scherper) en weet niet waar je woont. Maar ik koop ze in duitsland net als mascara, douchegel shampoo etc scheelt bijna de helft!!! Gr susan

  1. Ik zal nog wel een paar keer een update posten 😉 Ik kom af en toe wel in Duitsland om boodschappen te doen, zal dan ook eens kijken naar de drogisterijartikelen. Die sloeg ik om onduidelijke reden altijd over, tot de wintersport. En daar merkte ik dat ze écht veel goedkoper zijn, dus nu ga ik daar zeker wel naar kijken.

 3. Ja, ervaring mee. Ging ook erg goed, bijna alle haren waren weg. Helemaal kan nooit zeiden ze toen al. Inmiddels ben ik een paar jaar verder en ben ik weer fijn in de weer met een ladyshave. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik wel heel erg last heb (had) van extreme overbeharing dus misschien dat dat ook van invloed is. Maar goed, voor de prijs die je er nu voor betaald hebt zou ik het geloof ik zeker nog eens proberen.

  1. Ze bouwden hier ook wel een paar mitsen en maren in, inderdaad; helemaal weg nooit, enzovoorts. Hoe lang heb jij er wel van kunnen 'genieten'? Ik heb volgens mij niet speciaal overbeharing, maar wel donker haar dat vrij rap groeit, in mijn beleving. Hopelijk blijft het hier wat langer weg.

   Maar misschien voor jou dan ook een tip; de vouchers beginnen steeds bij 1 euro en als je gewoon een limiet voor jezelf stelt, lukt het wel om er eentje goedkoop te scoren. Ik heb er inmiddels nog eentje voor hetzelfde bedrag bijgedaan, zodat ik als ik tevreden ben straks in september ook mijn bikinilijn kan doen of hem misschien met bijbetaling kan gebruiken voor benen.

  2. Ik geniet er nog steeds wel van. Heb er echt minder beharing aan over gehouden dus ontharen gaat makkelijker. En ik heb me er maar gewoon bij neer gelegd. Wie weet nog eens voor mijn gezichtsbeharing, heb het idee dat die donkerder en zichtbaarder gaat worden, dus wat dat betreft wel een handige tip om eens op vakantieveilingen te gaan kijken.

 4. Ik laat alles waxen (nouja, oksels benen en brazilian – armen niet). Dat doe ik eens in de 7-8 weken en ben dan 55 euro kwijt. Verder laat ik mijn bovenlip laseren voor 25 euro per keer (eens in de 6 weken). Maar dit wil ik afbouwen na de zomer. Dat harsen bevalt mij heel goed want goedkoper dan laseren en het is zo gebeurd eigenlijk. Het went ook als je vaker bent geweest.
  Mariska

  1. Bovenlip harsen voor 25 euro! Oeps. Ik betaal 6 of 8 euro. Maar ik vind dat het heel snel weer terugkomt.
   Mijn schoonheidsspecialist gebruikt wel speciale hars, ik schijn nogal gevoelig te zijn. Bij het epileren (wenkbrauwen) rolden de tranen over mijn wangen, bij het harsen ook. Maar nu met deze speciale hars bijna niet meer.
   Overigens hoort het epileren/harsen wenkbrauwen bij mijn gewone behandeling.

 5. Ik heb vorig jaar zelf een ipl apparaat aangeschaft, aangezien ik ook helemaal klaar was met scheren, harsen, ontharingscrème (ieeel)
  Ik ben momenteel bezig om mijn oksels en bikinilijn te behandelen en dat gaat prima. Steeds minder haartjes en ze groeien ook minder snel. Ik ben wel benieuwd of het uiteindelijk helemaal weg blijft, maar hiermee ben ik ook al ontzettend blij.

 6. Heb ik nou nog nooit gedaan, wel eens overwogen, maar ik dacht altijd dat dit veeeeeeel duurder zou zijn… Dit opent perspectieven…
  Fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 7. Ik heb ook laserbehandelingen gehad. De eerste serie voor de bovenlip maar na een aantal jaar kwam het weer terug. De laatste keer voor bovenlip,kin geweest maar hielp nog steeds niet. Ik heb het echter ook op mijn onderbenen gedaan en daar heeft het wel geholpen en is het echt nog steeds zo 90% minder dan daarvoor. Ik denk dat het per locatie verschilt of het weg blijft of weer terug komt. Ik denk dat mijn gezicht gevoeliger is voor hormoon veranderingen dan mijn benen maar ooit moeten ze toch iets uit kunnen vinden om het allemaal voorgoed te kunnen laten verdwijnen en dan sta ik vooraan om het te laten doen haha. Ik hoop dat het bij jou wel weg blijft evem afwachten nog.
  Gr Esther

 8. Ik gebruik een ladyshave, maar dan ben je wel 2x per week zoet. Sinds ik echter kokosolie met maizena gebruik als deo heb ik bij mijn oksels praktisch geen haargroei meer. Geen idee hoe het kan, maar toch is het zo (wat een troep he, die zelfgemaakte deo 😉 ). En mijn bikini heb ik ook niet wekelijks aan dus bikinilijn hoeft dan wat minder vaak. Dus ik laat het maar zo met de ladyshave. Daar ga ik dan geen pijn voor lijden.

  1. @jolanda en Lot, als jullie beiden het vermoeden hebben dat die zelfgemaakte deo er voor iets tussenzit dat er minder haargroei in de oksels is, hebben jullie dan nog niet geprobeerd of die 'deo' niet hetzelfde effect zou hebben indien je die gebruikt rond de bikinilijn ? In elk geval 't proberen waard bv 's nachts ?

 9. Ik gebruik al jaren een Silk epil van Braun voor het ontharen van benen en oksels en ben er heel tevreden over. In het begin doet dat wel ietwat pijn (vooral de oksels dan) maar na een aantal keren epileren, voel je het amper nog. Voordeel is dat de haartjes veel minder vlug en minder stug teruggroeien. Ik gebruik de silk epil minstens al 10 jaar en de beharing wordt minder en minder.

 10. Zou kunnen, ik had tijdens mijn zwangerschappen ook dat ik nooit ene haar op mijn hoofd verloor en na een maand of drie na de bevalling viel er dan een bos haar van het afgelopen jaar in mijn hoofd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.