Kringloop-theepotje levert 2500 euro op

Theepot blijkt duizenden euro's waardKoop je voor een paar centen iets in de kringloopwinkel in Enschede, blijkt die ‘prul’ een paar duizend euro waard te zijn. Ik denk dat iedereen wel eens stiekem droomt van zo’n onverwachte klapper. En het gebeurt dus écht nog wel eens.

Antiek aardewerk

De vrouw bezocht een kringloopwinkel in Enschede en kocht daar een aardewerken theepotje. Hier betaalde ze een paar tientjes voor. Dit theepotje bleek een antiek potje uit de Chinese stad Yixing. Een Chinees bood er op een veiling maar liefst 2500 euro voor. Geen gek rendement op je investering.

Ik noem het ‘investering’, omdat ik me niet kan voorstellen dat de vrouw dit niet wist. Meestal koop je niet iets om het even later via een veilinghuis aan te bieden. Dan denk ik dat je wel weet dat het een bepaalde waarde vertegenwoordigt.

Kunst of kitsch?

Het lijkt wel een beetje op Tussen Kunst & Kitsch; als toeschouwer op de bank kun je wel eens een beetje gniffelen als iemand net heeft gepocht over een enorme antieke vondst, die twee minuten later toch niet door Rembrandt, maar door tante Tiny geschilderd blijkt te zijn. Of dat prehistorische potje, dat toch een minder geslaagd resultaat van iemands pottenbakcursus bleek te zijn.

Natuurlijk kun je ook wél geluk hebben. Neem bijvoorbeeld deze schuur in Frankrijk, waarin een enorme collectie klassieke auto’s ontdekt werd. Die leverden miljoenen op!

Voorlopig zal het hier nog wel even bij dromen blijven, maar… ik blijf mijn ogen open houden!

Heb jij wel eens een ‘schat’ gevonden?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

18 Comments
 1. Oeps er ging iets mis! Wat leuk als je zo’n goede vondst kunt doen, stel dat ze het niet wist zou het helemaal een leuke verrassing zijn. Wij hebben nog nooit zo’n vondst gedaan helaas. Komen regelmatig in de kringloop om even te snuffelen, maar hebben ook niet gevoeg verstand van wat waarde heeft haha!

 2. Nou, als je in de kringloop ergens “een paar tientjes” voor betaalt, dan weten zowel de verkoper als de koper dat het niet zomaar iets is…
  Wat mij wel eens overkomt: 15 cent betalen voor iets waar je in de antiekhandel vijf of tien euro voor zou (moeten) geven, en daar krijg je dan een enorme kick van. Of je het zelf dan weer kunt verkopen voor die € 5 of € 10, dat is dan weer de vraag en in elk geval lastig en tijdrovend. Misschien via Marktplaats…? Procentueel gezien is zoiets natuurlijk een prima investering, maar of het de tijd en moeite waard is, betwijfel ik.

 3. Wij hebben een keer een mooie reproductie van Mondraan gekocht voor een euro die toch zo’n 50 euro waard bleek te zijn maar voor het grote werk, mis ik denk ik toch het gevoel en de kennnis.

  1. Haha, hier ook hoor! Maar dan bedenk ik me weer dat de zolder helemaal vol staat met mijn eigen, niet-antieke spul 😐

   Toch blijf ik bij een nieuw huis altijd een klein sprankje hoop hebben dat daar ergens nog een schat verborgen ligt. Wie weet over een paar jaar weer een kans wat dat betreft!

 4. Geen antiek maar wel kleding.

  Ik kocht eens een aparte top in zwartwit en rozen erop en vleesmuismouwen en googlde later de naam op het merkje. Bleek een duur merk te zijn en ik kocht hem voor 4,50 en verkocht voor 75. Zo af en toe kom ik wel eens iets tegen wat ik weer verkoop met 10-20 euro winst.

 5. Wel eens aan het einde van de rommelmarkt een tweelingbuggy gekocht voor 0,25 cent.
  Toen op een kaartje bij AH te koop gezet en verkocht voor 75,00 gulden.
  Het is al 25 jaar geleden maar ik zal het nooit vergeten.

 6. Om iets te ontdekken wat waarde heeft, gaat volgens mij veel kennis aan vooraf. Misschien al vaker iets gekocht en gedaan. Gelijk denk ik aan mijn schilderijtje dat in mijn huis hangt. Geschilderd in de geest van de Haagse school. Toch maar eens naar laten kijken. Leuk hoor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.