#FreedomFriday: Freedom Junkies

#FreedomFriday: Freedom Junkies

Bloggen vind ik ontzettend leuk, maar het lezen van blogs vind ik minstens zo interessant. Je krijgt een kijkje in het leven van iemand anders en je kunt ontzettend veel goede ideeën en inspiratie opdoen. Ik krijg regelmatig leuke tips door van blogs die ik écht een keertje moet lezen. Veel daarvan blijf ik daarna ook volgen. Daarom leek het me leuk om nu zelf ook eens wat tips te delen. Om dat een beetje gestructureerd te doen – anders vergeet ik het straks weer en dat is zonde – roep ik hierbij #FreedomFriday in het leven.

Waarom #FreedomFriday?

Waar ik eerst blogs over alleen consuminderen en besparen las én scheef, merk ik dat mijn focus in met name de laatste twee jaar wat verschuift. Flink consuminderen en sparen is een tijd echt noodzaak geweest. Nu is het meer een bewust keuze die onderdeel uitmaakt van een groter doel: een vrij leven. Wat voor jou vrijheid is, kun je natuurlijk zelf bepalen, dat is niet voor iedereen gelijk. Bovendien is het – voor mij tenminste – niet in één noemer te vatten. Daarom licht ik in deze ‘rubriek’ websites en blogs uit van mensen die een bepaalde mate van vrijheid hebben die mij persoonlijk aantrekt.

Deze week: Freedom Junkies.

Wie, wat, waar?

Meestal kom ik tijdens mijn zoektocht naar nieuwe, interessante blogs uit op blogs van Amerikanen. Ik ben door mijn voorliefde voor Amerika natuurlijk toch een beetje bevooroordeeld in die richting 😉 Dit keer kwam ik echter in Australië uit.

De website Freedom Junkies is van een stel, Nicole & Michael. Zij besloten in 2012 om al hun bezittingen te verkopen om te beginnen aan een reis om de wereld. Een reis om de wereld zonder einde, zo was het plan. Voor ze tot die beslissing kwamen, werkten ze allebei keihard. Ze maakten lange dagen en hadden eigenlijk niet echt de tijd om van hun succes te genieten. Van een afstandje leek het of ze het geweldig voor elkaar hadden, maar in werkelijkheid waren ze totaal niet gelukkig.

Dus verkochten ze al hun spullen, hun huis en haalden ze hun spaargeld van de bank. Met dat geld én één tas per persoon gingen ze op reis. Omdat dat niet genoeg was om oneindig van te leven, besloten ze om onderweg online te ondernemen. Daarvoor was immers alleen een laptop nodig.

En: dat werd een succes. Inmiddels verdienen ze ‘six figures’ (dus dat ligt dan ergens tussen één ton en bijna een miljoen, in beide gevallen – not bad!) met parttime werken en verblijven ze in 5-sterrenhotels en luxe huurappartementen. In de afgelopen vier jaar hebben ze al 45 landen bezocht. De kennis en ervaringen die ze op deze manier opdoen, delen ze via hun website.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

De Freedom-factor

Geweldig: gewoon al je spullen verkopen en kijken waar het leven je brengt. Ik heb het ongetwijfeld al eerder gezegd, maar spullen zijn helemaal niet zo fijn als je vaak denkt. Je moet ze opruimen, schoonmaken, het kost geld om ze te kopen of ze te hebben en als je er genoeg van hebt, met een huis eromheen, dan zit je ook nog eens vast aan je omgeving.

Zo zwart hoeft het natuurlijk allemaal niet te zijn, maar je begrijpt het idee.

Wat Nicole en Michael zeggen is iets waar ik ook wel in geloof: iedereen kan dit doen. Je moet het alleen graag genoeg willen. Ik vind het mooi om te zien hoe zij hun dromen hebben waargemaakt en nu een – zo te zien – prachtig leven hebben. Het voelt ook een beetje als een bevestiging van waar ik mee bezig ben: mijn leven op een manier inrichten die werkt voor mij, in plaats van een manier die (vooral) werkt voor anderen.

[wp_ad_camp_3]

Wat kan ik hiervan leren?

Het leuke van de website Freedom Junkies is dat Nicole en Michael zelf ook ondernemer zijn en zich daar ook heel specifiek op richten. Ze hebben zelfs een aparte ‘business blog’ en een ‘lifestyle blog’. Overigens had die scheiding van mij niet per se gehoeven, want ik vind dat beide zaken toch een beetje in elkaar overlopen.

Wat ook fijn is: ze zijn gewoon eerlijk. Natuurlijk ziet het er allemaal geweldig uit, maar ook als je een online bedrijf hebt dat goed loopt en je de prachtigste plekken op de wereld ziet, is niet alles altijd hosanna en geweldig. Zo schrijven ze bijvoorbeeld over de ‘mindset meltdown‘ die onlangs plaatsvond. Het mooie daarvan is echter wel dat meteen gekeken wordt naar een oplossing. Oké, misschien is het de ene keer makkelijker dan de andere keer, maar hoe houd je die mindset wél goed?

Leuk voor jou?

Ook als je geen ondernemer bent, is dit een interessante website. Het is sowieso natuurlijk leuk om een kijkje te nemen in het leven van een ander. Bovendien vind je hier heel veel praktische tips die je kunt gebruiken om zelf het heft in handen te nemen en je leven in te richten zoals JIJ dat wilt. Ook als je helemaal niet de intentie hebt om de wereld over te reizen.

Aanbevolen artikelen:

Are you ready for the truth? – De titel zegt niet zoveel, maar wat eronder komt wel: succes komt niet aanwaaien. Je moet bewust de keuze voor succes maken en geloven dat het haalbaar is. Anders ondermijn je jezelf. In dit artikel vind je onder meer een handig lijstje met 9 mentale vaardigheden die je helpen om succesvol te worden. En dan gaat het echt niet specifiek over ‘zakelijk succesvol’, maar meer succesvol in je leven.

How to Make Traveling Full Time Work for You – Ik weet natuurlijk dat je bij sommige vakken niet meer dan een laptop nodig hebt om te kunnen werken. Ik neem m’n werk ook vaker wel dan niet mee op vakantie. Maar dat is vaak maar even en om eerlijk te zijn vind ik dat ook steeds minder prettig. Dus hoe werkt dat als je eigenlijk geen vast ’thuis’ meer hebt, maar alles achter die laptop én onderweg doet?

This post could change your life. Op de website is heel veel aandacht voor mindset. En dat klinkt leuk, maar hoe zorg je ervoor dat je die juiste mindset ontwikkelt? Door hele kleine stapjes te zetten. Zolang je het maar elke dag doet, dan kom je vooruit. In dit artikel vind je allerlei voorbeelden daarvoor, van positieve affirmaties tot een vision board maken of veel lachen. Gewoon praktisch en eigenlijk héél goed te doen.

Ik ga deze website in ieder geval wat vaker bekijken en ga ook een kijkje nemen in de Facebook-groep. Wie weet wat ik nog meer van Nicole en Michael kan leren!

Kende jij deze website al?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

13 Comments
 1. Natuurlijk kan iedereen het doen maar voor mij zou het niks zijn, ik zou er ongelukkig van worden. Superleuk om te lezen van anderen inderdaad, maar ik wordt gelukkiger van een eigen huisje met katten erin. ? Wel denk ik op den duur wel een kleiner huis te willen, de tiny house movement trekt me nou wel weer heel erg. Op zich heb ik een heerlijk huis, maar het is best groot en je moet het inderdaad allemaal maar schoonhouden. Voorlopig beperk ik me maar tot zoveel mogelijk spullen opruimen en wegdoen zodat het allemaal wat minder bewerkelijk is.
  Wel is het zo dat je van dit soort ondernemingen alleen maar de successtories leest, ook anderen zullen het gedaan hebben die het niet gelukt is. Dit soort verhalen is ook altijd wel een tikje geromantiseerd denk ik. ? Maar goed, het is wel leuk leesvoer, dat ben ik met je eens.

  1. Ik betwijfel ook wel eens of ze allemaal al zo succesvol zijn als ze zeggen, maar ik weet uit eigen ervaring dat je veel werk volledig online kunt doen. Hierdoor maakt het natuurlijk niet uit waar je zit. En als je dan gewoon een slim bedrijf op weet te bouwen (veel automatiseren, mensen voor je laten werken, e.d.), kun je er natuurlijk voor kiezen om op een andere manier te leven dan wat hier gebruikelijk is. Ik moet eerlijk zeggen: ik zou het ook niet willen. Wel de vrijheid van minder/niet/overal werken, maar ik zou me niet prettig voelen als ik altijd uit een koffer leefde, hoe luxe die koffer dan ook was. Maar goed, daarom zoek ik natuurlijk ook naar mijn eigen versie hiervan 😉

  1. Snap ik! Maar als ik dit stel goed begrijp, zijn ze in feite gewoon met hun ‘normale’ werk begonnen en is het later uitgegroeid tot dit bedrijfsmodel. Als je bijvoorbeeld ontwerper of tekstschrijver bent en overal kunt werken, dan kun je in feite ook zo’n levensstijl hebben. Het gaat er vooral om dat je jezelf en je werk locatieonafhankelijk maakt. Als je dat wilt natuurlijk 😉

 2. Ik kende ze nog niet! Leuk dat je zo ook andere blogs laat zien, iedereen ziet toch weer wat anders en zo kom ik ook weer nieuwe interessante blogs tegen!

  1. Tuurlijk, en ik denk ook dat veel van dit soort verhalen in de categorie ‘Fake it til you make it’ vallen. Tegelijkertijd biedt internet tegenwoordig zoveel kansen en denken we vaak wat te moeilijk. Jij en ik zouden ook prima zo kunnen leven als zij: we doen vrijwel alles online en kunnen daardoor vanaf elke locatie werken. En als je die locatie dan in bijvoorbeeld Thailand neerzet, dan kun je voor de prijs van drie kroketten in een vijfsterrenappartement zitten. Je moet zo’n keuze dan vervolgens natuurlijk wel willen maken. Persoonlijk vind ik reizen prachtig, maar zou ik niet zo’n leven ‘op de weg’ willen hebben.

 3. Ik hou er ook echt van om dit soort blogs te lezen, maar ik merk dat ik het minder doe dan eerst. Misschien omdat ik minder ‘zoekende’ ben en steeds beter weet hoe ik het beste werk en hoe ik mijn eigen succes definieer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.