Freddie Mercury 1946-1991

© AmericanSongwriter.com

Het heeft helemaal niets met consuminderen te maken, maar ik wilde het toch graag even hier kwijt. Rond deze tijd voel ik me altijd een beetje triest. Afgelopen woensdag, 24 november, was het precies 19 jaar geleden dat Freddie Mercury overleed aan de gevolgen van AIDS. Rond deze periode haal ik mijn Queen cd’s wat vaker uit de kast en sta ik er nog maar eens extra bij stil wat een geweldig figuur het was. Niet alleen een ontzettend goede zanger, maar ook een echte entertainer. De frontman van Queen, of zoals hij zelf zei: ‘I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.’

Hoewel de groep eigenlijk ‘van voor mijn tijd’ was, hebben de nummers me door heel wat moeilijke periodes heen geholpen. Als ik nu wel eens een nummer op de radio hoor, voelt het altijd als een cadeautje. Een favoriet nummer heb ik niet, dat is bijna niet te kiezen uit de 100+ nummers. Een paar favorieten heb ik natuurlijk wel, waaronder het nummer dat na Freddie’s dood werd geschreven, No-one But You. Voor wie het nog nooit gehoord heeft, zie hieronder. Geniet ervan!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
  1. Aaah geweldige post. Denk dat mijn Queen-fan oom Wout hiermee toch wel een beetje de basis voor mijn latere liefde voor metal heeft gelegd. Ik vond het ook echt erg dood ging, ik was zeven ofzo toen. Jij ook zoiets, gok ik?

    Geweldige muziek in elk geval <3

    Heb ook nog een leuk filmpje voor je. Word er erg blij van om te kijken, zo zit ik ook in de auto bij dat nummer, haha.

    http://www.youtube.com/watch?v=nTheG–2NE0

    Geweldig nummer trouwens, kende het niet maar mooi! Thanx (:

  2. Als grote Queen fan was ik erg geschokten heb dage lopen huilen. Ik was nl. in mijn tienerjaren heel erg aan ze verknocht. Heb alle platen en ging naar alle concerten. Ik had er pijn van dat ik op huwelijksreis ging en ik niet naar hun concert kon gaan. Ik draai hun muziek nog regelmatig. Jammer dat hij zo vroeg is overleden. Naar de tegenwoordige concerten van Queen ga ik niet. De nieuwe zanger haalt het wat mij betreft niet bij Freddy. Gr. LZV

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.