Downsized

In de Verenigde Staten is een nieuwe realityserie gelanceerd. Dit keer niet over rijke meisjes in Californië, of mannen met een heleboel vrouwen, maar over de familie Bruce: een familie die van ‘riches to rags’ is gegaan. Het bouwbedrijf van vader Bruce liep altijd erg goed. In een topjaar werd er zelfs een omzet van 1,5 miljoen dollar behaald. Maar die tijd ligt ver achter hun: tijdens de crisis raakten ze alles kwijt. Hun bedrijf, hun huis, hun bezittingen. De familie, bestaande uit vader, moeder en 7 (!!) kinderen, wordt in het programma Downsized gevolgd terwijl ze hun leven drastisch omgooien om toch nog rond te komen. Dat betekent ook dat mams met haar Master op zak toiletten schoonmaakt en dat de kinderen van dichtbij merken wat ‘dumpster diving’ is.

De reacties op de serie zijn nogal divers: veel mensen kunnen wel sympathie opbrengen voor de familie, anderen vinden het meer een geval van ‘boontje komt om zijn loontje’.

Als ik me even over de verbazing heen zet van veel-verdienen-niets-sparen, kan ik er wel wat sympathie voor opbrengen: die mensen hebben het heel goed gehad, zijn een hoge mate van luxe gewend en zijn nu niet bang om met hun billen bloot op nationale tv te komen, om maar uit de put te komen waar ze in zitten.

Zou deze serie jou aanspreken?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
 1. Dit zou mij ws ook heul erg aanspreken. En je opmerking over 'veel verdienen, niet sparen' is misschien niet heulemaal terecht, meestal is binnen bedrijven 'veel verdienen, veel investeren' het credo.
  In dat licht bezien is sparen een onttrekking van het verdiende geld aan je bedrijf.

 2. Sowieso weer eens iets anders dan de zoveelste serie over verwende pubers. Ik heb een voorbeeld van zo'n familie (niet in die extremen, maar wel vergelijkbaar) heel dichtbij. Vind ze niet slim maar kan het ook niet veroordelen, 't is een harde les die ze leren.

 3. Ik begreep wel dat ze echt naar die inkomsten geleefd hadden, dus dat het niet op is gegaan aan investeren. Ja, in de $4 per dag bij Starbucks, nieuwe auto's enzovoorts 😉

  Maar nogmaals, ze doen er dus wel wat aan, ook als ze misschien (in hun eigen beleving) hier een bepaalde 'status' mee verliezen. En daar heb ik wel respect voor!

 4. Ik zou er ook zeker naar gaan kijken dus als je me kan vertellen waar de serie te zien is en wanneer..
  Of is het alleen via inet te zien?
  Dan moet ik er vanavond maar eens voor gaan zitten.

  groetjes schuldenaar!

 5. ik heb er geen behoefte aan om zo'n serie te volgen, wel knap dat ze voor iedereen hun situatie bloot leggen, hopelijk brengt de serie deze familie weer eigenwaarde, dat is meer waard dan miljoenen, liefs marion

 6. Lijkt me helemaal geweldig om te kijken en je moet maar zo denken wanneer ze ernaar geleefd hebben, hebben ze er ook (onbewust) van kunnen genieten en dat neemt niemand ze meer af. Gr. LZV

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.