Wat is jouw dag waard?

In navolging op de lijstjes die ik gisteren gemaakt heb, heb ik ook gekeken hoeveel een dag van mijn leven nu eigenlijk waard is. Op dit moment kom ik uit op ongeveer €63. Voor elke dag dat ik €63 weet te sparen, kan ik een dag eerder stoppen met werken. Dit heb ik als volgt berekend:

Globale inschatting vaste lasten voor het jaar / 365

Als je dan vervolgens nog optelt hoeveel je per jaar spaart en dat deelt door (in mijn geval) €63, kun je zien hoeveel dagen je eerder kunt stoppen met werken als je een heel jaar optimaal spaart. En misschien motiveert het ook wel om de monetaire waarde van je dag zo laag mogelijk te houden, zodat de waarde van je tijd toeneemt.

Wat is jouw dag waard? En zou dit iets zijn waar je rekening mee houdt?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. Mijn dag of eigenlijk onze dag (verkering en mij) is zo'n 115 euro per dag, daar zouden we ruim van kunnen leven samen. Het zou nog iets minder kunnen maar we houden dit even aan.
  Dus moeten we nog even goed doorsparen 😉

 2. Oei, dat is wel een verschil zeg! En ik dacht dat ik met vaste lasten al hoog zat! Nu is dit wel vrij kaal, niet inclusief elke maand kleding shoppen ofzo. Maar goed, het is wel leuk om het even te weten, zeker als ik weer eens wat wil kopen dat ik eigenlijk niet nodig heb, maar dat me wel van mijn einddoel afhoudt 😉

 3. Ehh… Ben ik de enige die hier weinig van begrijpt? Bedoel je dat je elke dag omgerekend 63 euro kwijt bent aan vaste lasten?

  Waar heb je deze dingen vandaan? Uit een boek?

 4. Ik heb laatst een lijstje gemaakt met al mijn kosten per jaar, om zo te kijken hoeveel ik in theorie zou kunnen sparen (zie blog van gisteren). Op basis daarvan heb ik berekend wat ik nu eigenlijk tegenover een dag niet werken zou moeten stellen. Dat komt bij mij uit op €63. Dus voor elke €63 die ik heb, kan ik een dag uit mijn werkzame leven schrappen.

  Maar dit is natuurlijk wel een heel platte berekening; ik heb geen rekening gehouden met inflatie, spaarrente, het vervroegd aflossen van de hypotheek, enzovoorts. Het ging mij meer even om het globale beeld, de kleinere stapjes om toch het nogal grote doel (financieel onafhankelijk zijn) wat behapbaarder te maken!

 5. Ik begrijp het ook niet helemaal…denk ik maar wat als ik gewoon zeg wat ik nodig heb per dag op jaarbasis (aan alles)?
  Dan kom ik uit voor 4 personen op 67 euro ongeveer. Maar ja, de kinderen zullen groeien dan zal het wel meer zijn…
  Als ze dan uit huis gaan, zal het juist minder worden. Dus het zal wel misschien een goed gemiddelde.
  Klopt dit een beetje?

 6. Ik heb helaas geen verstand van zulke berekeningen. Ik denk dat het ook niet zoveel zin heeft. Er kan in 10 jaar tijd zoveel gebeuren.

 7. Als ik alleen kijk naar vaste lasten, dan zit ik op 18,55 per dag. Als ik ALLE uitgaven bij elkaar optel (gemiddeld), dan zit ik op 36 euro per dag.

  Wel handig om te weten, en goed om eens al je uitgaven op jaarbasis bij elkaar op te tellen (dan schrik je wel!). Ik ga er rekening mee houden in de zin dat ik ga proberen dit bedrag in 2011 lager te laten worden.

 8. Wat een leuk idee om er op deze manier naar te kijken. Ik ben altijd bezig met begrotingen op jaarbasis en maandbasis. Als ik alles bereken kom ik op 52,60 euro per dag. Hier zit al wel m'n kleedgeld, zakgeld en m'n leukedingenpotje in.

 9. Per jaar alles bekijken is ook een goed idee zeg, dat zal ik na 31-12 eens optellen (nou ja, export maken van bankgegevens in Excel..) en dan inderdaad proberen daaronder te blijven. Zal wel wat bijhoudwerk worden, maar dat is wel weer een mooie manier om een doel te stellen.

  Ik heb echt dat steeds als ik denk dat ik al goed bezig ben, ik weer nieuwe manieren zie. Niet altijd leuk (om er achteraf achter te komen), maar wel fijn dát ik zoiets dan weer zie!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.