Lekker vrekken

Toen ik merkte dat ik gisteren toch een beetje aan het ‘hangen’ was, dacht ik dat ik die tijd net zo goed nuttig kon besteden. Zonder me te bewegen, natuurlijk. Ik heb via YouTube een aflevering van Catherine Keyl gezien: over vrekken. Het Vrekkenechtpaar kwam in beeld, maar ook dame die op haar 50e gestopt is met werken, een echtpaar dat die kant op gaat én twee vrouwen die ongewild moesten vrekken.

Geïnspireerd door die filmpjes, besloot ik om eens te kijken hoe 2011 er voor mij uit zou zien. Op het ene blad inkomsten en uitgaven opgeteld en op het andere blad de dure ‘huisdoelen‘ gezet. Dat zijn dan bijvoorbeeld: stucwerk, goten vervangen, vloeren, etc. Na het optellen bleek dat het verschil tussen de twee helemaal niet zo groot was als ik had gedacht!

Nu zou het wel betekenen dat ik me ontzettend strak aan mijn budget moest houden en echt alles in het huis moet stoppen. Of ik dat wil doen, weet ik nog niet. Aan de ene kant wil ik echt graag dat het af komt, en het liefst zo snel mogelijk. Aan de andere kant wil ik een reserve opbouwen, aflossen op de hypotheek en ook gewoon dingen doen die ik kan doen, omdat ik er voor werk. Zo staat een mooie, professionele garderobe nog hoog op mijn verlanglijstje (en dat is niet in één keer gevonden, and boy, it ain’t cheap), wil ik ook wel eens een dagje weg, enzovoorts.

Wat ik precies met deze uitkomst ga doen, weet ik nog niet, maar het sterkt me wel in het idee dat ik uit The Secret heb opgepikt: er is meer dan genoeg, ik krijg meer dan genoeg en het hebben van een plan werkt. Bovendien draagt ook dit lijstje bij aan het masterplan waar ik aan (probeer te) werk(en).

Waar ik wel benieuwd naar ben: maken jullie wel eens échte plannen voor een nieuw jaar? Dus niet een halfslachtig voornemen, maar concreet iets op papier? En wat zet je erin, hoe stel je de doelen en hoe meet je de resultaten?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
 1. Het vervelende is dat er altijd wel weer wat tussenkomt. Althans bij ons. Waardoor je hele doel / plan bijna onuitvoerbaar wordt…

  Maar ons uiteindelijke doel in naar Noorwegen verhuizen, liefst binnen vijf jaar na heden. En we doen ons best daar te komen 🙂

  Echt lachen volgens mij die oude afleveringen kijken, dat haar… die kleren…. hahaha

 2. Klopt, ook bij ons komt er vaak iets tussen maar ons doel blijft en met vallen en opstaan komen we er uiteindelijk wel.

 3. Ik ga zo ook even de linkjes bekijken!
  Wij hebben geen concrete doelen, het komt niet zo precies bij ons. Wel hebben we een soort plan in grote lijnen voor elk jaar, dat heeft niet altijd met geld te maken. Ons "doel" is namelijk ook al 2 keer geweest een kindje krijgen. Het doel voor aankomend jaar is de uitbouw. Daarvoor hebben we heel hard gespaard en wat dingen verkocht. In grote lijnen weten we wat het ons gaat kosten en dat we het geld daarvoor hebben en dat we nog wat overhouden. Onze ervaring is namelijk dat zulke dingen toch altijd duurder uitvallen dan berekend, dus je kan je wel op een paar euro vastpinnen maar dat werkt niet (bij ons dat tenminste).
  Wij vinden het fijn om naar een bepaald doel toe te werken, voor zover het binnen de mogelijkheden ligt natuurlijk.

 4. I think setting a list of house targets, a saved amount each month and how much you think each house target will cost, will make it a lot more concrete.

  not just writing it down, but putting numbers and a deadline towards it, if not.. it's just a dream or a wish if you don't have a plan or a deadline.

  Every year I pick ONE THING to do for the whole year. Once it was get my driver's license.. then it was go green .. and this year it's to not shop for clothes the whole year (hanging in there..)

  Next year I don't know. Move to Dallas? 🙂

 5. Onze droom is om binnen 5 jaar verhuisd te zijn naar een kleiner huis met wat grond in de buurt van de bossen.

  "Alleen" het juiste huis nog vinden en ons huidige huis verkopen……………

 6. Ik heb het Catharine Keyl filmpje gekeken, wat leuk om te zien. 🙂 Dat haar en die kleren inderdaad. Mijn moeder droeg vroeger ook van die sjaaltjes. Jeugdsentiment, haha!

  Ik heb de afgelopen twee jaar wel goede voornemens gehad, en me daar aan gehouden. Het had alleen niet zozeer iets met geld te maken. Het was namelijk voor 2009: biologisch vlees, eieren en zuivel kopen, en voor 2010 hiernaast nog zvm fairtrade, ecologisch, en zo milieu vriendelijk mogelijke producten kopen. Dat is natuurlijk gemakkelijk te meten. Je doet het of je doet het niet.

 7. Ik heb ook een aantal doelen voor op de korte termijn < 1 jaar maar ook lange termijn > 5 jaar. Ik ben nu een soort prikbord aan het maken met allemaal plaatjes die ermee te maken hebben. Dat staat ook in de secret. Best leuk om daar mee bezig te zijn.
  Ik heb het Catherine Keyl filmpje ook bekeken, grappig om te zien! Ik keek het vroeger altijd als ik uit school kwam. Was vaak rond 4 uur volgens mij.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.