Review: RentePlús Rekening van Centraal Beheer

review renteplus rekening

Ja hoor, de spaarrente begint eindelijk weer een beetje op te kruipen! Waar buitenlandse banken het tempo een stuk sneller oppikken, begint er ook wat beweging te komen bij Nederlandse bedrijven. Fijn, want niet iedereen durft de stap naar het buitenland even snel te zetten. Begrijp ik ook, daarom kijk ik niet alleen naar buitenlandse banken, maar kijk ik ook naar de opties op de Nederlandse markt. En daar is weer een mooie bijgekomen: de RentePlús Rekening van Centraal Beheer, waar ik eerder al een beleggingsrekening opende – tijd voor een review.

Wat is de RentePlús Rekening precies?

Eigenlijk heel simpel: een internetspaarrekening. De RentePlús Rekening kun je gratis openen, kost ook niets om aan te houden, brengt niet de verplichting tot het hebben van een betaalrekening met zich mee, is helemaal online te regelen en vraagt ook geen minimale inleg. Kortom; maximale vrijheid voor je spaargeld.

Deze rekening voelt voor mij vergelijkbaar met de MoneYou-rekeningen waar ik eerder fan van was. Die bestaan helaas niet meer, maar daar werd hetzelfde principe gehanteerd: je regelt alles gewoon online, hebt geen verplichte betaalrekening nodig en betaalt ook geen kosten.

Hier zit bovendien nog een extraatje aan vast: een lekkere rente (die is vandaag net omhoog gegaan, maar check hier vooral de actuele rente). Die nog een beetje hoger wordt als je er wél voor kiest om je geld vast te zetten.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Veiligheid

Wat ik zelf wel heel belangrijk vind bij een spaarrekening: valt hij onder het depositogarantiestelsel en zo ja, onder welk depositogarantiestelsel? Het depositogarantiestelsel dekt spaartegoeden tot 100.000 euro. Hoewel ik tegenwoordig steeds vaak verontrustende berichten krijg over de mate waarin die dekking bieden überhaupt mogelijk is, zeker bij grotere banken, lijkt het me altijd prettiger als zo’n rekening wél onder het stelsel valt en dan bij voorkeur ook onder het Nederlandse stelsel. Wel zo gemakkelijk. Check dus.

Voor wie is de RentePlús Rekening?

Als je als particulier wilt sparen en daar maximale flexibiliteit tegen 0 kosten wilt hebben, dan is de RentePlús Rekening iets voor jou.

Je moet wél minimaal 18 jaar zijn om de rekening te openen (dat geldt overigens bij alle rekeningen), je kunt er géén en/of-rekening van maken, je moet ingeschreven staan in Nederland en je mag hem dus ook niet openen op naam van je bedrijf.

Hoe open je de RentePlús Rekening?

Heel makkelijk. Je kunt je rekening hier openen. Zorg dat je je BSN (je burgerservicenummer, of je sofinummer voor de bejaarden onder ons 😉 ). Daarnaast heb je een tegenrekening nodig. Dat kan dan je bestaande betaalrekening zijn. Het is de bedoeling dat je geld straks via die rekening overmaakt naar je RentePlús Rekening.

Om je rekening te kunnen openen, moet je identiteit gecontroleerd worden. Daarvoor wordt iDin gebruikt. Daarmee log je via je eigen internetbankieren in, om vervolgens omgeleid te worden naar Centraal Beheer. Op die manier kunnen bepaalde gegevens al doorgespeeld worden, andere gegevens moet je zelf nog invullen.

Vervolgens komt er een stukje semi snail mail tussendoor: binnen twee werkdagen krijg je je rekeningnummer. Wel per e-mail, maar dus niet direct. Dan kun je inloggen, spaargeld gaan storten, rente trekken of je geld vastzetten tegen een iets hogere rente, als je dat wilt.

Is de RentePlús Rekening de moeite waard?

Is het nu de moeite waard om zo’n RentePlús Rekening te openen? Allereerst: de moeite is in dit geval niet zo heel groot, dat scheelt. Sommige banken hebben het openen van een rekening tot een kunst verheven, waardoor het een ingewikkeld, langdradig proces kan zijn. Dat valt hier reuze mee. Ik was in totaal 2 minuut 55 bezig, inclusief naar beneden lopen, mijn portemonnee pakken en mijn pas zoeken voor het iDin-deel.

De rente is prima. Het is niet de hoogste rente, maar ook niet de laagste rente. Ik krijg bij de Rabobank momenteel 1 procent. Bij Bunq zit ik op net iets meer dan 2 procent. Bij OpenBank krijg ik wel veel meer: zo’n 2,5 procent. Daar stal ik mijn geld dus het liefst 😉 Maar: dat is wel weer een bank die onder het Spaanse depositogarantiestelsel valt en dat vindt niet iedereen prettig.

Bovendien; wat ik fijn vind aan dit soort gratis rekeningen is dat je ze gewoon naast elkaar kunt aanhouden, en wat kunt schuiven naarmate de rente verandert. En dan is deze openen een kleine moeite en toch best wel wat gemak. Zeker omdat hij ook automatisch gekoppeld kan worden aan de beleggingsrekening die ik bij CB heb.

Dus… 7 van de 10 sterren. Niet de allerhoogste rente, maar wel optimale flexibiliteit én makkelijk gratis openen.

Ook iets voor jou? Open dan jouw RentePlús Rekening hier >>

Wat zijn jouw vereisten voor een spaarrekening?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments
  1. Heb ik ook genomen sinds MoneYou gestopt is en de ASN Ideaalsparen veel geld ging vragen voor het aanhouden van een spaarrekening. Hij bevalt me goed en ze verhogen de rente regelmatig.

  2. Door omstandigheden kan geen begrafenispolis afsluiten daarvoor heb ik nu zelf hiervoor mijn spaarbuffer aangelegd. Bij overlijden wil ik dat het bedrag snel opeisbaar is voor nabestaanden. Ik kan mijn geld (geen verzekering) onderbrengen bij Dela of Monuta tegen een aardige rente plm 2 % doch dat geld is alleen vast voor dat doel te gebruiken, de rekening van de begrafenis wordt bij indienen van de rekening door hun betaald. Eventuele overschotten vervallen naar Dela of Monuta. Dus vraag ik me is het net als bij de ING en duurt het eer het geld los komt voor nabestaanden. Of vindt u dat geen probleem of heeft u tips.

    1. Het lijkt me een beetje jammer als eventuele overschotten vervallen aan Dela of Monuta; dan moet het óf precies uitkomen, of je nabestaanden moeten alsnog meer betalen, wat je volgens mij ook niet wilt. Anders zou je dit niet voor ze regelen. Afhankelijk van hoe ingewikkeld je nalatenschap in elkaar zit, kan het soms best een tijdje duren voor geld opeisbaar is. Een optie die me zo binnen schiet: als je een erfgenaam hebt die je volledig vertrouwt en waarvan de kans dat diegene eerder dan jij overlijdt kleiner is (voor zover je dat kunt zeggen) een rekening laten openen en daar geld op storten. Dat kun je dan doen binnen de vrijstelling voor het schenken. Het is dan niet meer van jou, dus je hebt er ook geen zeggenschap meer over. Tegelijkertijd; als je overleden bent, kun je ook moeilijk nog bepalen wat er gebeurt…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.