Gratis sparen tegen hoge rente bij Nederlandse bank

gratis sparen hoge rente nederlandse bank

Heerlijk, die stijgende rentes. We zitten nog niet op 5 of 6 procent, maar het begint eindelijk weer een beetje aan te tikken. Dat maakt ook dat ik graag eens kijk naar verschillende mogelijkheden om te sparen tegen een aantrekkelijke rente. En het liefst natuurlijk ook gratis, zonder dat je verplicht een betaalrekening erbij hoeft te openen. Eerder bracht ik OpenBank hiervoor al onder de aandacht, nu ben ik eens rond gaan kijken bij Bunq – ook daar kun je namelijk gratis sparen tegen een hoge rente, bij een Nederlandse bank.

Een hoge rente bij een Nederlandse bank

Je kunt al wat langer een hogere rente krijgen, maar dit is nog niet altijd bij een Nederlandse bank. Daarom leek het me een mooi moment om de Easy Savings-rekening mét hoge rente, van de Nederlandse bank Bunq eens te onderzoeken. Wat biedt deze rekening?

Een gratis, online spaarrekening, in 5 minuten. Waarbij je 2,46 procent rente op je spaargeld krijgt (alleen voor persoonlijke spaarrekeningen). En waarbij je tegoeden tot 100.000 euro zeker worden gesteld via het Nederlandse depositogarantiestelsel.

Oh, en die rente krijg je ook nog eens elke maand uitbetaald (waardoor je kunt profiteren van het rente-op-rente-effect) én wordt verdiend uit duurzame investeringen. Ook niet onbelangrijk.

Klinkt niet gek, toch?

Ik vind het zelf fijn om verschillende spaarrekeningen bij verschillende banken te hebben, om ze aan te houden als potjes. Natuurlijk kan dat ook bij één bank, maar in de praktijk is dat voor mij niet heel handig. Dan zie ik het geld, voel ik me mega-rijk en geef ik het héél gemakkelijk uit. Bovendien; waarom niet een beetje spreiden en zo profiteren van hoge rente, zonder dat je meteen alles wegsluist (en daarmee natuurlijk ook weer soms wat ‘rentedagen’ verliest)?

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Hoe open je een gratis spaarrekening bij Bunq?

Oké, tijd voor zo’n gratis spaarrekening met een hoge rente. Hoe pak je dat openen aan?

Waar je even goed op moet letten, is dat het hier om een Nederlandse spaarrekening gaat. Voor betaalrekeningen moet je bij Bunq (en bij veel andere banken) namelijk wél betalen. Ga dus via deze link naar de juiste pagina om je aan te melden.

Je krijgt dan dit scherm te zien:

gratis nederlandse bank met hoge rente

Daar vul je je naam, geboortedatum en adres in en that’s it. Vervolgens krijg je een mailtje waarmee je je mailadres kunt bevestigen. Je hoeft daar echter niet op te wachten om in je account te kunnen.

veilig sparen nederlandse bank

Vervolgens krijg je in het aanmeldscherm meteen een groen ‘succes-scherm’: het openen van je rekening is gelukt. Als je oplet, zie je hier staan dat je gratis Easy Green Trial-abonnement ingaat en dat je daar 30 dagen gratis gebruik van kunt maken.

Om te profiteren van GRATIS SPAREN, heb je deze niet nodig. Sterker nog, die maakt het NIET gratis 😉 Dus we gaan hier even kijken, aan de linkerzijkant:

Via die knop ‘Wijzig abonnement’ kom je bij de mogelijkheid om je abonnement te wijzigen:

gratis nederlandse bank sparen met hoge rente

Klik hier op de optie Easy Savings. Die is namelijk helemaal gratis. Je krijgt dan te zien wat je wél krijgt, maar ook wat je niet meer krijgt:

hoge rente nederlandse bank

Klik hier op ‘Wijzig in Easy Savings’. Vervolgens komt er nog een belangrijke stap. Om gebruik te kunnen maken van Easy Savings, heb je dus alleen een spaarrekening nodig. Daarom sluit je het account dat ‘Main’ genoemd wordt. Klik hier op ‘Sluit’.

Klik nog een keer op Sluit subrekening voor de bevestiging.

Je ziet nu dat het groene vakje over Easy Green verdwenen is en dat je alleen de GRATIS spaarrekening over hebt gehouden. Nu ben je bijna klaar om te sparen tegen een hoge rente 😉

Hoe gebruik je de rekening?

Nu heb je rekening geopend, maar kun je hem nog niet volledig gebruiken. Daarvoor moet je nog een aantal extra stappen voltooien, namelijk deze:

verifieer rekening

Klik op Voltooi je aanmelding nu om verder te gaan. Je wordt dan stap voor stap door het proces geloodst. Let op: bij het overnemen van de code die naar je telefoonnummer wordt gestuurd, moet je het streepje niet meenemen. Alleen 6 getallen dus.

videoverificatie rekening

Je identiteitsbewijs wordt geverifieerd via videoverificatie.

kies jouw identiteitsbewijs

De makkelijkste manier om dit te doen, is via je telefoon. Je krijgt dan een QR-code te zien die je met je telefoon moet scannen, vervolgens maak je een foto van je identiteitsbewijs.

door op telefoon

Daarna krijg je de opdracht om drie getallen hardop te zeggen en je gezicht een kant op te draaien. Heb je dat gedaan, dan kun je zowel de video als de foto automatisch weer via je computer inzenden.

En dan is het even afwachten, tot 24 uur, voor je je rekening kunt gebruiken.

verificatie klaar hoge rente nederlandse bank

Wat zijn de addertjes van Bunq sparen?

Ik doe ook altijd mijn best om te kijken wat precies de addertjes onder het gras zijn. Een van die adders vind ik zéker de standaard instelling van Easy Green. Als je niet in de gaten hebt dat die instelling erop zit, dan kan dat je zomaar (ongemerkt?!) bijna 18 euro in de maand kosten. Niet helemaal netjes, vind ik persoonlijk. Maar: als je ’t weet is het gemakkelijk uit te schakelen.

Nog een addertje: je mag tot twee keer per maand ‘instant’ geld opnemen. Wat betekent dat in de praktijk? Dat je eigenlijk een superflexibel deposito hebt, maar dat je deze rekening dus niet moet gebruiken om elke keer als je bij de kassa geld tekort komt, even bij te storten.

Welke spaarrekening gebruik jij momenteel en zou Bunq sparen iets voor je zijn?

Open hier je gratis spaarrekening >>

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
 1. Ha Adine, dank voor deze info. Mijn partner en ik willen graag een en/of rekening om samen te sparen bij Bunq vanwege de aantrekkelijke rente en de gratis rekening. Echter op dit en/of lijkt de gratis rekening niet van toepassing. Ben jij daar iets over tegen gekomen tijdens je onderzoek naar deze spaarrekening?

 2. Hoi Adine,

  Even een onbenulligheidje:

  Je schrijft: “Oh, en die rente krijg je ook nog eens elke maand uitbetaald (waardoor je kunt profiteren van het rente-op-rente-effect)”

  Is dat rente-op-rente-effect al meegenomen in de jaarlijkse 2.01%? Of is dat niet zo en is de werkelijke rente per jaar dus nog net iets hoger dan die 2,01%

  Alvast bedankt.

  1. Ik heb even gekeken, maar ik moet zeggen dat ik het niet helemaal kan ontdekken. Ik zie wel: “De rente is samengesteld, wat inhoudt dat de opgebouwde rente wordt opgeteld bij de hoofdsom en er vervolgens weer rente wordt berekend op het nieuwe totaal.” Dat doet mij dan vermoeden dat het idd zelfs per jaar nog ietsje meer is, maar ik durf het niet met zekerheid te zeggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.