Focus oktober

September was een beetje een rommelige maand, zonder echte doelen. Oktober wordt weer een ouderwetse maand, mét doelen. Dat geeft toch een beetje houvast en zorgt er ook voor dat dingen gebeuren, iets dat gewoon prettig voelt. De focus ligt vooral op het huis. Het dak is straks mooi dicht, dat is fantastisch. En als dan straks ook overal alles geïsoleerd is, zijn we helemaal klaar voor de winter. Wat er deze maand op het programma staat:

1. De zolder: schoonvegen, gereedschap naar de schuur en de dozen weer naar zolder
2. De logeerkamer: dozen naar de zolder en schoonmaken
3. CV ruimte: opruimen, spullen naar zolder, zodat we daar verder kunnen klussen
4. Sparen: niets (nieuws) kopen deze maand, behalve echt noodzakelijke klusspullen. Geld dat we daarmee (be)sparen is nodig als buffer na de rekening voor het dak én om de rest van het huis dicht te maken.
5. Buiten zijn: lekker in de tuin bezig, wandelen, skeeleren, fietsen, gewoon niet de hele herfst binnen zitten, maar een beetje genieten van de positieve kanten van dit seizoen.

Volgens mij is het best overzichtelijk zo, met name de eerste drie doelen hangen heel erg met elkaar samen en als we dat met z’n tweetjes aanpakken, dan is het hooguit een kwestie van een dag of anderhalf en dan kunnen allerlei andere dingen ook ineens weer makkelijker doorgaan, dus dat heeft wel een enorm effect. Sparen, tsja, dat is nu even essentieel, maar er moet natuurlijk ook ruimte zijn voor leuke dingen, zoals lekker buiten zijn en genieten van wat de herfst allemaal te bieden heeft. En dat is meteen ook een mooie manier om vast te wennen aan ‘zelf’ bewegen, als ik straks stop met de sportschool!

Wat zijn jullie plannen voor deze maand?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
 1. Eind volgende week krijgen wij de nieuwe meubels. Best wel snel. De oude staan op MP en intussen een bod gekregen. Dus wij gaan deze maand verhuisdozen vullen, kasten leegmaken, oude meubels er uit, nieuwe er in, goed schoonmaken en inruimen.

  Volgend weekend staat gepland voor de meubels.

  Als de benedenverdieping klaar is, is de bovenverdieping weer toe aan de grote schoonmaak. Dat ligt een beetje te versloffen door de verbouwing.

  Dus de maand oktober is al erg gevuld.

  Maar in november gaat de knip er op. Dan wil ik een hele maand niets uitgeven.

  Liefs Frederique

 2. Deze maand heb ik geen plannen. Ja, uitkomen met mijn geld en de schilders verzorgen. Ik heb net al heerlijke wafels gebakken. Dan kunnen wij er een paar dagen tegenaan. Kost bijna niets en je hebt een hele doos vol. In de herfstvakantie met de kinderen een dag erop uit. Lekker veel thuis zijn zal het deze maand zijn.

 3. Leuke doelen! Heb ook weer zin om te skeeleren 😀
  Zie ze nu elke dag in de kast staan, grrrr. Had ze net gekocht toen ik zwanger (en moe) werd. Ze rijden niet weg, gelukkig 🙂

  Hier ook weinig nieuws deze maand, lekker herfstvakantie met de kindjes en manlief is ook een paar dagen vrij. <3

  Hoop dat je aan het einde van de maand weer het begin van een spaarpotje hebt! Maar dat gaat vast wel lukken! 🙂

 4. Mooie en overzichtelijke doelen heb je gesteld.

  Bij mij is mijn energie met name op de schotten van Oudste zijn kamer gericht. Zaterdag gaat hij een gedeelte leegmaken (restantjes aan platen e.d.) de stofzuiger moet hij er doorheen jassen en dan kan ik allerlei bakken die precies onder de verwarmingsleiding door kunnen neerploffen…

  Dat geeft ruimte voor de volgende stap…

 5. Overzichtelijke doelen die volgens mij veel voldoening op zullen leveren. En buitenzijn hoeft niet veel te kosten als je zelf eten en drinken meeneemt, maar ik denk niet dat ik je iets nieuws vertel. Mijn ervaring is wel dat vanaf september/oktober buiten een broodje eten nat en koud kan zijn.

  Hier zijn de doelen afvallen en daardoor 3x per week naar de sportschool. Daarnaast gaat mijn loopbaantraject nu echt van start. Ik denk dat ik daar mijn handen wel vol aan zal hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.