Op de rem

Net toen ik dacht dat het geld bijna niet harder weg kon vliegen, kwam de zaterdag. Nu zijn zaterdagen met hulp vaak al duurder dan normaal, maar dit keer leek er maar geen einde aan te komen. Wel was het allemaal voor het goede doel: er waren best wat onderdelen in huis die niet meer werkten en nu zijn volgens mij alle problemen opgelost. Van lekkende kraan tot gecrasht kastje. En daarnaast zijn we ook weer een paar stappen verder met isoleren en voor zover ik nu kan zien, zijn de grootste materiaalkosten in ieder geval geweest. Tenminste, we krijgen nog een rekening van wat materiaal, maar daarvoor heb je altijd een betaaltermijn van 30 dagen.

Dat neemt niet weg dat er in de magere reserves die we hadden, nu een enorme krater geslagen is. De rem moet er dus op en flink. Dat is wel vaker nodig, juist om dit soort situaties. Ik vind het dan prettig om een paar ‘maatregelen’ te nemen, die ons hopelijk op de korte termijn wat meer vet op de botten geven. Dit zijn de maatregelen die in ieder geval tot het einde van het jaar van kracht zijn:

Spaarprioriteiten weer strikt aanhouden
• Weekmenu maken (vriezer begint aardig vol te raken met restjes, dus daar kunnen we ook wel wat mee)
• Klussen (het materiaal dat ingeslagen is eerst eens verwerken, zodat de betaalde hulp niet langer hoeft te werken dan nodig is)
• Rust nemen (afgelopen week was hectisch en tijdens hectische weken vliegt geld er sneller uit)
• Kooprem op luxeartikelen (ik heb de laatste tijd nog een paar kledingstukken gekocht, op zich wel nodig omdat ik praktisch niets meer had, maar nu dus even niet. Of tenminste, niet voor geld. Ik heb nog wel wat waardebonnen die ik daar eventueel voor kan inzetten, als het wel noodzakelijk is)

Op zich vind ik het ook niet erg om weer even de rem erop te hebben. Ik ben ontzettend blij met de vorderingen die we gemaakt hebben en kan daar de komende tijd ook volop van genieten. Bovendien helpen ze hopelijk ook weer met besparen. Als alles is zoals het hoort te zijn, dan hoef je ook niet te kijken naar wat anders. En als we toch even moeten letten op het geld en dus ook meer moeten werken met het materiaal dat we hebben, werken we ook weer extra aan het dichtmaken van het huis, wat straks hopelijk flink op de gasrekening gaat schelen, of tenminste het langverwachte comfort brengt voor dat geld.

Dat die rem-periode straks ook tijdens de feestdagen geldt, dat vind ik niet erg. Wij vieren Sinterklaas met z’n tweetjes meestal met wat (zelfgebakken) lekkers en b.v. een leuke film en met kerst doen we ook geen cadeaus. Dan eten we vaak ook gezellig en rustig, maar dat kan net zo goed boerenkool zijn als b.v. gourmetten. En als ik straks mijn sportschoolabonnement opzeg (dat scheelt trouwens ook al lekker €40 in december), dan wil ik helemaal wat extra opletten op eten, want ik wil natuurlijk nog steeds graag aan het einde van het jaar onder de 60 kilo zitten. Dat gaat overigens tot nu toe goed. Ik heb nog niet gewogen, maar heb al tijden geen chips op en probeer ’s avonds ook niet meer te snacken. Gisteren heb ik wel wat cashewnoten op en twee stukjes rookkaas, maar de drang om Pringles in te slaan (en op te vreten) heb ik wel weten te weerstaan. Tussen de middag hebben we met de hulp wat snacks gegeten, maar dat is ’s avonds weer wat gecompenseerd met geen volledige maaltijd, maar soep en brood. Verder drink ik eigenlijk de hele dag door thee (natuurlijk zonder suiker), dus volgens mij gaat dat zo gek niet.

Hoe was jullie weekend? En moet bij jullie in december de rem er nog op, of laat je dan de teugels even vieren en begin je komend jaar weer?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.