Drie stappen vooruit, één stap terug

Bedankt voor alle lieve, opbeurende en motiverende reacties op mijn blog van gisteren! Door die stomme bug is de helft weer verdwenen (ik ben er nog steeds niet achter hoe ik dat IntenseDebate er weer af kan gooien), maar ik heb ze natuurlijk wel gelezen en ik herken in veel van de reacties wat. Zo schreef Koningin dat ze er last van had als ze niet lekker in haar vel zat. Dat is ook precies zo’n periode waarin het bij mij op kan spelen, als er onzekerheid is met werk, als het zo druk is met van alles en nog wat dat ik voor mijn gevoel geleefd word en helemaal niet meer zelf kan nadenken, of als ik me gewoon beroerd voel. Niet té beroerd, want dan hoef ik juist helemaal niets, dus dat zijn voor het besparen weer betere buien.

Colinda gaf aan dat ze dit vaak kreeg als ze teveel hoort en ziet van wat andere mensen doen. Ook dat is herkenbaar. Vrienden van ons zijn nu bijvoorbeeld ook aan het verbouwen en dat gaat als een tierelier. Alles wordt grondig aangepakt, van top tot teen. Wij gaan ook door, maar niet op die manier, omdat we daar simpelweg het geld niet voor hebben. Als je de enige bent die in je omgeving aan het verbouwen is, dan valt dat niet zo op, maar als je ziet hoe hard het ook kan gaan als je wél geld hebt, dan kun je (lees: ik) daar toch af en toe behoorlijk van balen. Maar ja, zij zijn wat ouder, hebben al een carrière achter de rug plus twee keer een dikke erfenis (en dus ook geen ouders meer). Je kunt je dus afvragen of je daarmee wilt ruilen. Ook heb ik een paar familieleden waarvan je af en toe kunt denken ‘die doen maar’, maar aan de andere kant weet ik ook dat zij hun kruizen te dragen hebben, dus zou ik daar nu écht mee willen ruilen? Nee, ook niet.

Ook veel van de andere reacties waren heel herkenbaar. De ene keer is het de verbouwing waarin ik harder wil lopen, de andere keer opruimen, weer een andere keer aflossen en weer een andere keer wil ik gewoon een flinke kast nieuwe kleding met lekker veel keuze. Terwijl ik van veel van die dingen weet dat het of niet sneller kan, of dat het me echt niet gelukkiger zal maken. Maar weten en voelen is toch weer wat anders.

In ieder geval hoort het er volgens mij bij, een paar stappen vooruit en een paar stappen terug. Nu is het gewoon een kwestie van de – hopelijk tijdelijke – realiteit onder ogen zien en genieten van de dingen die wél kunnen. Zo ben ik wat leuke klus-/knutselprojecten aan het opzoeken. Je kunt bijvoorbeeld met flessen of potten en een beetje verf hele leuke dingen maken. Ook ben ik begonnen met een klein bijzettafeltje. De ‘ingrediënten’ hebben we hier en daar nog liggen, dus het is een mooie manier om iets uit te proberen, zonder er geld aan kwijt te zijn. Ik wil dit jaar graag wat meer in dit soort DIY-projecten oefenen, omdat ik eigenlijk héél héél graag wil kijken of ik ook niet in staat zou zijn om zelf een klein keukentje te maken. Volgens mij moet je met het juiste gereedschap ver kunnen komen, maar ik wil natuurlijk ook niet als een blinde vink denken dat het met gereedschap alleen werkt; je moet ook bepaalde vaardigheden hebben. Dus ik begin nu met dit kastje en heb o.a. ook nog twee lampen op de planning staan. Maar één voor één, stapje voor stapje.

Gaan jullie vandaag ook weer stapjes vooruit?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.