Klus / DIY inspiratie

Ik ben de laatste tijd veel op allerlei blogs aan het kijken voor klusinspiratie. Ik wil eerst graag een aantal kleine projecten doen (heb bijvoorbeeld net een mandje op wielen gemaakt, naar voorbeeld van Martha Stewart) en na verloop van tijd overschakelen op wat lastigere projecten. Niet omdat ik zo graag moeilijke dingen doe, maar wel omdat die moeilijke dingen vaak zo ontzettend mooi zijn. En als je weet hoe het moet, hoeven ze soms ook niet eens zo heel moeilijk meer te zijn.

Nu kwam ik onlangs een website tegen die veel van die ontzettend moeilijke dingen een stuk makkelijker maakt, door uitgebreide beschrijvingen. Het gaat om de website van Ana White. Deze moeder uit Alaska is zelf haar huis aan het verbouwen en heeft daarbij (ook) geen onbeperkte middelen tot haar beschikking. Dus: veel maakt ze zelf. En van wat ze maakt, plaatst ze heel uitgebreide beschrijvingen op internet. Inmiddels is de site zo gegroeid, dat er ook veel andere mensen zijn die hun plannen plaatsen, waardoor je een mega-verzameling krijgt met fantastisch leuke projecten.

Mijn persoonlijke favoriet (en doel om naar toe te werken) is op dit moment het keukeneiland/bar dat één van de gebruikers geplaatst heeft. Als je het ziet, ziet het er heel ingewikkeld uit, maar als je de beschrijving leest, dan valt het toch wel weer mee. Bovendien zouden de materiaalkosten ervoor onder de €200 moeten blijven. Tenminste, als je een beetje slim inkoopt.

Daarnaast zie ik ook wel wat dingen die ik kan hergebruiken. Scharnieren heb ik bijvoorbeeld nog van de deuren, als die nog recht genoeg zijn, dan kan ik die in een kleurtje spuiten dat géén messing is en kunnen ze hier weer goed dienst doen. En handgreepjes heb ik misschien ook nog wel ergens. Maar voor ik ga beginnen, zal ik de boel eerst goed uit moeten vertalen, uitmeten naar of het in het Nederlands nog klopt met de afmetingen die ik heb en verzamelen. Ik wil natuurlijk niet al het hout zomaar ergens kopen, want dan schiet ik m’n doel ook weer een beetje voorbij. Ik wil mijn exemplaar wél voorzien van een wasbak, dus des te lager de materiaalkosten, des te lager het totaalbedrag. Want ik vermoed dat ik die wasbak niet zo makkelijk ergens voordelig vandaan kan halen.

Voor ik hier überhaupt aan ga beginnen, wil ik natuurlijk wel eerst het toilet af maken. Hoe staat het daarmee? Ik ben nog niet veel verder gekomen, heb wel een nieuwe bus kit gehaald. Vandaag of morgen wil ik de boel afkitten en daarna kan ik verder met grondverven. Ik heb besloten om qua aankleding in ieder geval niets nieuws meer te kopen. Ik heb een waxinelichtjeshouder die ik om kan toveren tot een leuke lamp, een kastje dat met een likje verf leuk opgehangen kan worden en andere dingen kan ik vast ook nog wel ergens vandaan toveren. Het enige dat ik nog wel moet kopen, is verf. Hopelijk kan ik het grondverven wel doen met de restjes die we nog hebben, maar de uiteindelijke kleur zal ik wel moeten kopen. We hebben niets waarvan ik denk: dat is daar leuk. Het scheelt wel weer dat het maar een kleine ruimte is. Dan lukt het misschien wel met b.v. 1 pot. Maar voorlopig eerst nog kitten en grondverven, dus aan die laatste 1 of 2 lagen ben ik nog helemaal niet toe. Als het toilet afgerond is, dan ga ik weer kijken naar wat nieuws. Mogelijk begin ik dan met het bovenstaande project, maar het kan ook zijn dat ik eerst in de keuken/kelder bezig ga. Het grote werk kunnen we dan nog wel niet doen, maar wat kleinere dingen (opruimen, voorbereiden, kasten opnieuw doen) zijn wel te doen, dus daar kan ik in ieder geval een begin mee maken.

Hebben jullie nog leuke tips voor websites waar je doe-het-zelf dingen kunt vinden, liefst ook met een beetje duidelijke plannen, zodat het ook zonder écht timmermansinzicht te maken is?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.