Tips om gratis of goedkoop te sporten

Tips om goedkoop of gratis te sporten

Nu mijn sportschoolabonnement is opgezegd en ik besloten heb geen nieuw abonnement aan te schaffen in verband met de kosten, moet ik mijn beweging weer ergens anders vandaan halen. Nu is het wel de bedoeling dat dat leuk is, maar ik heb liever niet dat het geld kost, ook niet voor nieuwe kleding of schoenen die vervolgens maar zelden gebruikt worden. Dus, tijd voor een aantal tips om gratis of goedkoop te sporten!

1. Zoek een virtuele trainer; via Exercise TV (wel op YouTube, de site zelf lijkt offline te zijn) of Nederland in Beweging (ja, dat lijkt suf, maar is nog best pittig!) kun je een programma volgen. Via YouTube kun je gratis sporten, via sites als Fitchannel kan dit redelijk goedkoop.

2. Voeg je bij een (wandel)club. Wandelen is lekker en gratis, maar in je eentje kan het saai (of eng, ’s avonds laat of in het donker) zijn. Als je je bij een wandelclub aansluit, heb je hier geen problemen mee. Je kunt er ook zelf eentje vormen. Houd het niet bij wandelen, maar verhoog ook regelmatig je snelheid, zodat je wat extra calorieën kwijtraakt.

3. Stort je op de moestuin. Ploegen, onkruid wieden, bukken, omhoog, bukken, omhoog; als je een moestuin hebt, hoef je niet bang te zijn dat je niet aan je beweging komt. En daarna kun je nog heerlijk eten ook!

4. Ga hardlopen. Niet voor iedereen, maar met programma’s als Couch to 5K (app) of Evy’s Start to Run kun je toewerken naar bijvoorbeeld het rennen van 5 kilometer. Let wel op een fatsoenlijke warming-up en cooling down en probeer zoveel mogelijk structuur aan te houden, zodat je lijf er ook een beetje aan kan wennen.

5. Volg gratis lessen. Heb je een paar sportscholen in de buurt? Vraag dan of ze ook gratis lessen geven. Vaak mag je bijvoorbeeld drie of vier weken gratis proberen. Daarna kun je langs de volgende. Denk er wel aan dat ze er alles aan zullen doen om je binnen te houden. Je moet dus wel een beetje stevig in je schoenen staan. Dit is misschien geen manier om duurzaam gratis te sporten, maar wie weet kun je er wel een goedkoop abonnement uit slepen.

6. Doe het samen. Gratis of goedkoop sporten gaat nog makkelijker als je iemand in de buurt hebt die bijvoorbeeld een rondje met je wil wandelen. Schakel wat vriendinnen in en kom van de bank. Heb je niemand in de buurt? Dan kun je je resultaten ook delen via Facebook of Twitter. Dat is minder gezellig, maar werkt vaak wel motiverend.

7. Doe het meteen. Bewegen wordt lastiger naar mate de dag vordert. Probeer er daarom mee te beginnen, het liefst zo vroeg mogelijk. Al is het maar een kwartiertje; wat je gedaan hebt, heb je maar vast binnen.

Heb jij nog leuke tips om goedkoop of gratis te sporten?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

3 Comments
 1. Leuk stukje. Het schoonmaken heb ik al lang uitgesteld. Vanavond stortte ik me op de keuken en de gang.
  Scheelt ook weer 1 gram.
  Zaterdag, nog net voor de vorst de moestuin,klein stukje, met de riek omgespit.

 2. Ik zag dat ze bij een landelijke drogisterijketen dvd-tjes in de aanbieding hebben om thuis power-yoga te doen. Ga ik eens proberen. Kosten: nog minder dan een halve yoga-les.

 3. Ik fiets overal naartoe.
  En mijn fiets-afstand groeit dus gestaag. Op dit moment vind ik 20 km enkele reis prima te doen (ellke dag van de week). Mijn werk is op 24 km, en dat lukt door de thuiswerkdagen ook. Incidenteel wil ik ook wel verder fietsen.
  "Verder" sport ik niet….. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.