Van alles wat

Wat een prachtig weer was het dit weekend! Ik moest ook nog aan het werk, dus heb er niet de hele dag van kunnen genieten, maar toch. Heerlijk dat het weer eens vrolijk is als je naar buiten kijken!

Nu weer het begin van een nieuwe week en eigenlijk kon ik alleen maar op allerlei ditjes en datjes komen.

Zo zijn we nog niet toegekomen aan beslissen wat we doen met de riolering. Waarschijnlijk zal het gewoon verholpen moeten worden, dat is het slimst. Voorlopig gebruiken we de douche en het toilet dat op een andere afvoer aangesloten zit. Schandalige luxe 😉

Dit weekend ben ik bezig geweest met gezonder eten en heb in plaats van chips/koek/snoep een redelijk verantwoorde appelkruimeltaart gebakken. Ik weet nog niet precies hoe het nu zit met roomboter. Het lijkt mij niet zo gezond, maar het schijnt weer beter te zijn dan margarine. Ik houd het er maar op dat je het prima kunt eten, maar dat je ook niet hele boterkoeken weg moet gaan werken. Daarnaast bestaan m’n ontbijtjes nu steeds uit wat paranoten en aardbeitjes. Aardbeitjes omdat ze op moeten en paranoten omdat die dus erg gezond schijnen te zijn. Als tussendoortje heb ik cashews en een klein zakje met superfruits (ook uit DLD), waarvan ik er dan een paar doorheen doe. Dat was best een prijzig zakje, dus vandaar dat ik het er niet in één keer doorheen kiep. M’n lunch is een beetje rommelig, want zondag had ik een flink stuk taart op en zat ik stampvol en heb ik overgeslagen. Vrijdag was m’n lunch erg geslaagd, met wortel, wat nootjes, aardbeien, een ei, een boterham met roomkaas en nog wat. Ik moet eerlijk zeggen: ik heb dit weekend ook een bus Pringles op, maar dat was het enige en ook direct de laatste. Verder viel het me qua honger eigenlijk wel mee. O, en ’s avonds was het op zaterdag volkoren spaghetti met zelfgemaakte saus en gisteren boerenkoolquiche. Die was niet zo succesvol, zat wat te veel boerenkool in naar verhouding, waardoor het niet echt lekker at. Heeft iemand nog een tip om die te redden? Wegdoen is zonde, maar ik geloof niet dat ik er nog twee borden van zou willen eten :$

Dan, geld. Dat gaat wat minder. Ik had weer een periode met veel werk en buikpijn en dat is funest voor m’n centen. Positief verwoord: ik heb mezelf getrakteerd op drie nieuwe jurkjes. Ben er erg blij mee, dat wel, dus verder kijk ik maar even niet. Ik moet wel m’n saldi weer bijwerken, dat zal wel even iets minder florissant zijn. Ik krijg vandaag weer een bedrag op PayPal binnen, dat waarschijnlijk volgende week vrij zal worden gegeven. Ik denk dat ik daarmee m’n saldo aanzuiver en dan de rest weer op de normale manier verdeel over m’n potjes. Ik moest vorige week ook nog dik €100 afrekenen bij de dierenarts en dat verreken ik liever zo, dan dat ik m’n buffersaldo (ook al is het tijdelijk) omlaag zie gaan. Daarnaast tikten de boodschappen behoorlijk aan. Omdat ik niet zeker wist hoeveel er nog op de gezamenlijke rekening stond, heb ik dat van m’n eigen rekening betaald. Ik ga nog wel even kijken of ik daarvoor iets terug kan boeken, maar dat is maar even de vraag, want we hadden ook deel 1 van de gemeentelijke belastingen en dat tikte ook behoorlijk aan. Vandaag of morgen ook weer factureren voor maart, dan komt er tenminste ook weer geld binnen.

Dat brengt me bij de boekhouding; die moet echt deze maand af. Ik heb er nog bijna niets aan gedaan. Op een of andere manier schuif ik dat altijd door naar het laatst mogelijke moment, maar als je bedenkt dat ik heel 2012 en Q1 van 2013 nog in moet boeken, dan is dit zo’n beetje wel het laatste moment. Ik heb er ook geen zin in dat ik pas in september of oktober weet waar ik aan toe ben. En m’n btw-aangifte voor dit kwartaal doe ik het liefst direct via m’n nieuwe software, zodat dat allemaal op orde is.

Kortom, nog genoeg te doen. Nu eerst maar even lekker ontbijten, de vaatwasser leegruimen en met de eerste deadline aan de slag gaan. Ik duim voor een productieve dag, kan ‘m wel gebruiken!!

Wat zijn jullie plannen voor vandaag?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
 1. Als je nog sanitair ter beschikking hebt, is het dan geen optie om de voorzieningen met slechte afvoer af te breken en niet meer te vervangen? Of zit die net op de meest handige plek in het huis, op de plek waar je je definitieve sanitair wil gaan steken?
  Succes vandaag, het zonnetje helpt vast wel je energiepeil de lucht in.

  1. Het probleem is in onze grootste badkamer, die ook aan onze slaapkamer zit, dus het zou wel fijn zijn als dat wel werkt. Het toilet maakt wat minder uit, hoewel het wel handig als je van buiten komt, want dat zit veel dichter bij de deur. Natuurlijk kan 1 toilet op zich wel, maar ik kan me voorstellen dat als je hier met een gezin woont, dat de extra badkamer en extra toiletten wel pluspunten zijn en zo proberen we er (qua eventuele verkoop) ook een beetje naar te kijken. Alles weghalen dat problemen geeft, brengt het aantal toiletten van 4 naar 1…

  2. Ben je echt van plan te verkopen? Anders doe je toch gewoon je eigen ding zonder daar rekening mee te houden. Wie weet wat "de norm" is over 30-40 jaar, tenminste zo redeneren wij omdat we hier helemaal niet weg willen… en liefst nog wat langer dan dat blijven ook 😉
   Wij zijn met 5 en inderdaad, 2 toiletten zijn handig! 2 badkamers zou ik helemaal niet willen, dat moet allemaal schoongemaakt worden. 2 lavabo's lijkt me dan wel weer handig met een gezin, misschien dat dat er wel komt in de nieuwe badkamer. Of één grote waar je gemakkelijker met z'n tweetjes bij kan staan

  3. Ik houd er wel rekening mee, niet omdat we hier per se weg willen, maar we hebben dit gekocht toen we 3,5 inkomens hadden. Daar was het ook gedeeltelijk op berekend (gelukkig niet helemaal). Nu zitten we ten opzichte van die tijd op ongeveer 1,5 inkomen en als de economie nog lang zo door blijft gaan, dan weet ik niet hoe lang we dit nog kunnen blijven (en willen) volhouden.

 2. Biij ons was de riolering bij de bij bouw niet voorzien van een ontluchting, daardoor liep de riolering slecht en zoog regelmatig de watersloten en zwaanhaks leeg en vacuüm, opgelost door plaatsen van een ontluchting, moekijk bij jou ook het probleem, onderzoek door syphon los te draaien van bv de wastafel, en de douche laten lopen, loopt deze dan wel door, dan is de ontkluchting het probleem
  Gr jacky

 3. Jammer dat de boerenkoolquiche je niet zo beviel. En als je er een aardappeltje bij eet? Of aardappelpuree? Het restant door een pannenkoek? Krijg je een hartige pannenkoek. Ben benieuwd hoe je het hebt opgelost. Groeten Gezond leven van Jacoine

 4. Dank je wel voor de tip, 'anoniem'! Ik had hetzelfde probleem en stond op het punt om m'n mooie decoratieve tegles te slopen om bij de afvoer te tomen, toen ik jouw tip zag. En het bleek inderdaad de ontluchting te zijn, die bij een ander verbouwinkje dichtgestopt was. Nu werkt het weer, en m'n badkamer is no even mooi!!!
  Mvg. David.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.