Au!!!+ de pleister

Gisteren schreef ik al dat het met geld niet helemaal lekker ging. Ik was het overzicht kwijt en had het idee te veel te hebben uitgegeven. Dat idee zat er zelfs geen klein beetje naast helaas. Ik heb alle rekeningen weer bijgewerkt en schrok best een beetje van hoe het ervoor stond. Omdat er dus deze/volgende week nog geld aankomt, boek ik tijdelijk niet over van de spaarrekening. Aan de ene kant misschien stom, aan de andere kant vind ik dan ook dat ik maar een beetje moet ‘voelen’ dat ik te veel heb uitgegeven. Ook wel stom, misschien.

Maar nu, die lelijke cijfers moeten wel weggewerkt worden. Hoe gaat dat gebeuren?

– Boodschappen deze maand alleen nog maar van de gezamenlijke doen. Dat betekent dat er nog een budget van +- €50 over is, dus dat wordt goed opletten, restjes eten enzovoorts.
– Ik zag net twee enquêtes in de mailbox rollen, die zijn altijd weer goed voor punten (=bonnen), dus hupsakee, doen.
– Ik heb nog de papieren voor een geld-terug-actie van €50 liggen, die gaan de deur uit, zodat de centen ook van daar binnen mogen stromen
– Vakantiegeld opvragen heeft nog niet zoveel zin, daar heb ik nog maar €25 mee opgebouwd, dus dat laat ik nog even staan.
– Wat wél zin heeft; heel hard duimen voor extra Clix bij Euroclix. Ik ben nog maar 269 clix verwijderd van de Ik bereikte gisteren de magische uitbetalingsgrens van €325. Euroclix betaalt over het algemeen altijd lekker snel uit, dus dat zou dan deze maand hopelijk ook bijgeschreven kunnen worden.
– Goed voor mezelf zorgen. Me slecht/overwerkt voelen is niet goed voor m’n portemonnee en ook niet voor m’n hoofd, dus klaar daarmee.
– M’n inmiddels al maanden gewenste kappersbezoekje uitstellen en in het vooruitzicht voor mei zetten, mits m’n saldo er weer wat vrolijker uitziet
– Marktplaatsen! Het gaat de laatste tijd niet zo hard meer, maar misschien helpt het als ik weer wat nieuwe dingen online zet. Je weet nooit!

Pfff, zo kun je zien, hoe snel het weer helemaal de verkeerde kant op kan gaan als je even niet oplet. Hebben jullie dat ook wel eens? Of houd je je geld eigenlijk altijd wel goed in de gaten?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

22 Comments
 1. Wij kochten vorige week een tv-kast uit teak om het ikea-model dat inmiddels uit elkaar valt te vervangen… Even pinnen en zomaaar 935 euro armer… Ik troost me met de gedachte dat we er goed over nagedacht hebben en dat het potje leuke dingen er niet voor niks staat (stond). We vervangen al enkele jaren telkens een meubel door een duurzaam (recuperatie)teak model dat wel duur is maar ons leven lang zal meegaan. En geen lijmen die stoffen blijven afscheiden waar je niet blij van wordt. Zo krijgen we ooit wel een bij elkaar passende uitzet 😉

 2. Ik vind dat altijd een enorm glijdende schaal: kom je eenmaal aan het glijden dan gaat het heel hard! Maar goed je hebt het wel aangevoeld, en nu doe je er iets aan. Dat is toch supergoed.

 3. Ja dat gebeurd hier ook af en toe. Maar dan is het de knop weer omdraaien en in de bespaarstand gaan. Vaak koop ik in zo'n periode wel vooral dingen die al even op het lijstje stonden, sommige dingen misschien nog niet direct nodig, maar dan hebben we het maar alvast in huis.

  1. Ik heb het de laatste tijd o.a. met kleding en eten. Qua eten let ik dan minder op. Op zich eet ik dan vaak wel gezond, want dan koop ik b.v. makkelijker biologisch, terwijl ik dat anders wel heel duur vind. B.v. voor pindakaas ofzo (wat ik dan normaal gesproken niet eet, maar dan ineens bio zou kopen). En kleding is ook wel een zwak punt, omdat ik daar zolang niets aan heb gedaan, dat ik echt het idee heb dat ik mijn garderobe weer vanaf bijna niets op moet opbouwen tot iets dat bij m'n leeftijd past.

 4. het gebeurt mij ook wel, maar ik ben zo'n lijstjesnerd dat ik een paar keer per week mijn overzicht bijwerk. Ik weet dus altijd waar ik sta en wat de impact van mijn gesplash is. Neemt niet weg dat kopen doet kopen en een rondje stad soms duurder uitpakt dan gepland, maar mijn saldo is zelden tot nooit een verrassing. Saai he 🙂

 5. Oh hier ook. Heb 10 kg kattenvoer besteld en een vriezer vol rundvlees, over week hebben we de verjaardag van dochterlief 1, heb bessenstruiken en zaden gekocht, en dan komt nog de rekening voor mijn gebit. En oh ja, manlief gaat moestuinbakken voor me maken, kost ook weer zo 100 euro aan planken en grond. Maar ja, we zijn lekker bezig.

 6. Ja natuurlijk heb ik dat ook! Soms vliegt het geld sjoep zo van je bankrekening af, en soms is dat ook zoooo lekker! Gelukkig grijp je gelijk in nu je signaleert dat het niet zo goed gaat, zo voorkom je verdere problemen en komt het vast snel weer helemaal goed, succes!

 7. Haha, hier ook hoor (lacht als een boer met kiespijn).
  Afgelopen twee maand een nieuwe eetkamertafel en stoelen gekocht, een nieuwe fiets voor dochter (voor communie alvast en 't was ook heel erg nodig) en nu krijg ik zojuist een bekeuring omdat ik ben vergeten mijn auto te keuren! Zo ongelofelijk stom en ook niks voor mij om dat te vergeten, maar heb dit jaar ook geen herinnering voor de keuring gehad (of doen ze dat niet meer?).. Als de sodemieter de auto weggebracht en daarvan ook maar even afwachten wat de schade is.

 8. Natuurlijk heeft iedereen dat. Afgelopen week 400 euro meer betaald aan de auto dan verwacht. Gelukkig kan ik dat gemakkelijk opvangen met de spaarrekening. Voor het overige gaat het eigenlijk super. (afkloppen) Dat wat in de envelopjes zit mag op. Gaat ook bijna altijd op dat is dan wel het nadeel. Voor de rest heb ik potjes op de spaar. Ja best saai als het goed gaat, maar o zo heerlijk.

 9. Moet je over die €325 inkomstenbelasting betalen? Ik neem aan van wel toch en is het dan wl zinnig het bedrag zo hoog op te laten lopen?

  1. Maakt dan toch niet uit of je vele kleine beetjes krijgt of 1 groot bedrag?
   Als je het moet opgeven kan ik me voorstellen dat je ook de gemaakte kosten mag aftrekken; zoals elektriciteit en afschrijving PC.

  2. Nee, dat maakt idd niet uit, maar je zou kunnen denken dat banken dat sneller signaleren en eventueel doorgeven aan de Belastingdienst. In principe moet je al je verdiensten opgeven aan de BD en het maakt dan niet uit of je tien keer 10 euro krijgt of 1 keer 100 euro.

  3. Ja dat begrijp ik dat je dan ook een tientje op moet geven maar €325 loopt nou eenmaal meer in het zicht.En kosten aftrekken voor dat soort zaken mag al jaren niet meer.

  1. Het valt me eigenlijk nog mee hoe lang ik ermee bezig ben geweest, volgens mij heb ik ergens vorig jaar nog een uitbetaling gehad. De laatste tijd ging het een stuk harder, omdat ze die nieuwe regeling hebben, dat je ook een deel krijgt van de verdiensten van mensen die via jou aangemeld worden (zonder dat die mensen dan minder krijgen). En omdat er regelmatig lieve mensen zijn die zich via m'n blog aanmelden, is dat toch wel goed voor zo'n 1000 extra clix in de maand, op dit moment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.