Winkelen in Duitsland

Winkelen in DuitslandTijdens mijn zoektocht naar betaalbaar amandelmeel, kwam ik ineens ergens het bericht tegen dat je dat in Duitsland veel goedkoper kunt vinden dan in Nederland. Ook voor veel andere gezonde dingen (bepaalde oliën, kruiden, noten, etc.) zou je daar veel voordeliger kunnen slagen. Nu ligt Duitsland hier niet direct om de hoek, maar extreem ver is het nu ook weer niet. Met een uurtje ben je toch wel in een flinke stad. Dus. hup in de auto voor een rondje winkelen in Duitsland!

Met succes 🙂 Ik was ook op zoek naar kokosolie en dat heb ik er niet gevonden, maar wel amandelmeel van omgerekend €6,50 per kilo. Dat ze het alleen in zakjes van 100 gram verkochten was wat minder, maar om eerlijk te zijn ben ik allang blij dat ik het nu redelijk voordelig gevonden heb. Op internet kwam ik meestal zo rond de €12-13 per kilo uit, da’s het dubbele. Ook redelijk voordelig heb ik wat cashewnoten en paranoten weten te scoren. Van die laatste schijn je er 2 of 3 per dag te moeten eten en dan gebeuren er bijna wonderen. Mooie nagels en mooi haar, helemaal gezond, je kunt het zo gek niet bedenken, of die paranoten zorgen ervoor. Teveel eten zorgt echter voor dikke maagkrampen en leegloop, dus je moet je ook niet laten gaan 😉

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Ook voor kruiden

Verder heb ik wat rondgekeken bij de kruiden. Frietkruiden gehaald voor mijn zelfgemaakte frieten, van die mooie peperkorrels die de soep altijd net wat ‘echter’ maken dan poederpeper, laurierblaadjes voor een fractie van de prijs. Ook scoorde ik nog Agar-Agar voor iets van €0,50 per pakje en veel geraspte kokos voor de helft van de Nederlandse prijs. Daarvan had ik onlangs ook al redelijk wat ingeslagen via een ander goedkoper adres, maar zo voordelig als dit was, kon ik het toch niet laten liggen. Ook lekker: een kilo lekker zoete aardbeien voor €2. Ik kan maar weinig fruit hebben (snel misselijk, om een of andere bizarre reden), maar dit gaat er wel in.

Gaan jullie wel eens winkelen in Duitsland en zo ja, wie heeft er nog tips voor een eventuele volgende keer? Ook qua winkel enzo?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

42 Comments
 1. Wij gaan één keer in de 3 maanden naar de Reaal supermarkt. Wij kopen dan cornflakes (grotere verpakkingen voor minder geld), waspoeder, Kassler rib vlees en wat ook goedkoop is zijn de scheermesjes. Daarnaast is broodbeleg soms goedkoper en ook snoep voor de kinderen. Voor de voorraad een paar blikgroente en groente in glas die hier in Nederland moeilijk te krijgen zijn bijv. witte breekboontjes of koolrabi. Altijd handig om en kleine voorraad te hebben maar natuurlijk is vers lekkerder.

  1. Het is inderdaad veel goedkoper om te winkelen in Duitsland, maar je moet wel opletten naar welke plaats je gaat. Ik heb de beste ervaringen in middelgrote plaatsen. In dorpen is het prijsverschil met Nederland niet zo groot. In grote steden zijn de parkeerkosten hoog of je mag er niet in als je geen milieusticker hebt. Maar plaatsen zoals Nordhorn, Gronau en Kleve zijn heel geschikt. Een handige site is grensgangers, daar staan de plaatsen genoemd en winkeltips.

 2. Wij gaan ook eens in de zoveel tijd, toevallig vandaag bij de duitse l i d l geweest. Noten, verse groente, fruit, kruiden, vleeswaren etc. Ik was op zoek naar amandelen om zelf spijs te maken maar die waren op, ligt er bij de bakspullen kant en klare amandelspijs voor maar 0,99 terwijl die hier al snel over de €2,- kost. (Die prijs was dus ook de reden om het zelf te maken)
  Groeten Roos

 3. Das helaas ver weg van hier, ich liebe die Heimat 🙂 Een broodje haloumi bij een donerkraampje, ook een goeie tip 😀 En verder natuurlijk bier. Alleen de Aldi vind ik al zo geweldig daar. En aardbeien, nu al?

 4. 'k Ga zo één keer per 2/3 maanden, meestal gewoon in Bunde, een dorpje met zo'n 1000 inwoners maar wel 3 giga supermarkten Aldi Lidl en Combi, naast en tegenover elkaar, op 4 kilometer van Nieuweschans, (dus eigenlijk om de hoek ;)voor mij)
  groet

 5. Wij gaan regelmatig als we bij familie in de grensstreek zijn. Altijd naar de Penny, de Netto of naar een Kaufland. Wijn is ook erg goedkoop, bepaalde vleeswaren, natuurlijk Reibekugen om zelf te bakken. Verder allerlei bakprodukten, soms sterke drank, en veel, heel veel vitamine en gezondheidsprodukten. En dus ook naar de DM (Deichmann, soort Etos) en de Apotheek voor heel veel schoonheidsprodukten voor een gevoelige huid. Vroeger woonde ik vlak bij de grens…

 6. Tip, ga naar het eerste beste dorp over de grens. In de grotere winkels in de grotere steden hangt er vaak ook een iets duurder prijskaartje aan. Ik ga vaak naar de K+K of de Coma, want die zitten hier pal aan de grens. Maar soms is het ook gewoon leuk om naar de gigagrote Marktkauf of Famila te gaan en dan niet de km die je moet afleggen door te rekenen 😉

 7. Ik bestel vitaminen en andere homeopatische zaken in duitsland en laat ze bezorgen.
  Ook medicatie die niet vergoed wordt bestel ik daar voor de helft van de prijs. Gewoon bij de apotheek.

  Mag ik vragen bij welke winkel/ welk keten je het amandelmeel hebt gevonden?

 8. Vwb die kruiden… zijn er geen toko's of Chinese/Turkse winkels bij je in de buurt? Dat scheelt echt bizar veel met supermarktprijzen.
  Of als je er enigszins in de buurt woont de Turkse markt in Beverwijk (bij de zwarte markt). Ook misschien leuk voor een uitje trouwens. Kan wel flink druk zijn als je later op de dag gaat.

 9. Als wij gaan, gaan we naar Famila in Leer, dat is voor ons het dichtste bij of Bunde natuurlijk. Wat we dan halen is voornamelijk deo, bodylotion, die scheelt me bijna 5 euro per flacon. Wasverzachter van Lenor, soms een paar flessen drank mochten we een feestje hebben en kruiden ben ik ook gek op! Zoetstof is ook goedkoper daar en scheermesjes….scheelt best veel met hier! We zouden vorig jaar al heen, is er niet van gekomen en nu wil ik in mei heen. Lekker even een dagje shoppen.

  Gr. Boukje

 10. Veel biologische producten van de aldi-sud. En de dm, vooral de dm. Alle Duitse merken scheelt belachelijk veel maar ook reformzaken. Super!

 11. Bij Kaufland altijd rode bieten (zonder zoette glibber maar gewoon puur) en tuinboontjes in pot. Ook de Kasseler bij de Reaal en de noten en amandelmeer bij Aldi of Lidl, Bij de Lidl ook 54% rum heerlijk aromatisch.

 12. Ik vind het bij ons vandaan net te ver, wel kunnen we in Belgie shoppen maar de Belgen komen allemaal hier, dus dan zal het wel niet goedkoper zijn 😉
  Kun je amandelmeel niet zelf maken door amandelen fijn te malen? Da's hetzelfde toch? Ik weet niet of je dan goedkoper uit bent, maar misschien de moeite waard om eens naar te kijken.

  1. Amandelen zijn hier ook erg duur en ik weet eigenlijk niet hoe ik ze fijn kan malen. Waar doe je dat mee? Zo heb ik ook speltvlokken waar je – niet fijngemalen – niet zoveel mee lijkt te kunnen, die zou ik ook wel graag fijn willen malen, zodat ik het als speltmeel kan gebruiken.

  2. Gewoon met een goede elektrische koffiemolen. Dat werkt goed. Ook harde specerijen als peper kun je er goed me malen.

   Groetjes Mariëlle

  3. Op de markt in een grote stad kun je amandelen nog wel eens voor een eurootje of 8 per kg scoren. Is wel iets duurder dan de 6,50 die jij noemt.
   Ik gooi ze in de keukenmachine om ze te malen.

 13. In duitsland goedkoper
  Syoss shampoo en crèmespoeling ( 2 flessen a 500 ml. voor € 4,00)
  Tampons (56 stuks 3,75)
  drank algemeen
  Bio limoensap (0,49)
  Amandelschaafsel (0,69)
  Hele amandelen (200 gram-1,79)
  Hazelnoten (0,69)
  Penne pasta (0,49)
  Paraboiled rijst (1 kg – 0,89)
  Fanta (1,25 liter 0,99)
  Coca cola (1,25 liter 0,99)
  Witte wijn (1 fles 1,79)
  Rosé ( 1 ltr 1,39)
  Bio bananen (0,700 gram 1,30)
  Lyoner worst (200 gram 1,70)
  Melk (6 liter 3,24)
  Houdbare slagroom (0,42)
  Ananas in blik (0,65)
  scheermesjes (ff geen prijs)
  kasseler nacken (4,99-5,99 kg)
  kasseler lachse (4,99 kg)
  bio producten in het algemeen
  chocolade (ook voor bakken)
  zaai goed (voor moestuin en bloementuin)
  electronica (vanwege btw verschil)
  jam en inmaak potten
  inmaaksuiker
  tandpasta
  en nog veel meer. Ik zet regelmatig op mijn blog een artikel over 'inkopen in Duitsland'

 14. Net terug van een paar dagen Düsseldorf en ook lekker veel ingeslagen bij de Lidl, Aldi en de Denn's-biomarkt. o.a. goedkoop gekocht: vodka voor als ik weer pruimenlikeur ofzo ga maken, biologische witte wijn, gecondenseerde melk, amandelen, amandelmeel, vleesvervangers, sojamelk en bak-camembert en bak-geitenkaas [nog niet gegeten maar heel nieuwsgierig naar] Verder budget-bio producten van Alverde bij de DM en eea bij de Rossmann waaronder haarverf van Excellence. Die koop ik altijd in Dld want véél goedkoper dan in Nederland [kost daar 5,45 euro en soms zelfs minder] In Düsseldorf zelf ook een geweldige japanse supermarkt bezocht dus ik ben helemaal blij met al mijn boodschapjes thuis gekomen.

  1. Oh ja, en voor mijn lief weer een voorraadje Paulaner hefe-weizen bier, een euro per halve liter goedkoper dan hier. Niet dat hij het hier koopt hoor, maar nu kan ie weer even genieten van af en toe een heerlijk biertje.

 15. Sterke drank, wasmiddel, tandpsta, chocolade,vlees, scheermesjes zijn hier favoriet. We lopen eigenlijk de hele winkel op ons gemak door en kopen wat voordeliger is en we graag willen hebben. Na afloop gaan we vaak lekker uit eten. Ook dat kan hier voor een habbekrats. De laatste keer kwamen we langs een mooi zwembad en die doen we de volgende keer ook aan. Nemen we wel koeltassen en koelelementen mee. Ook de dierenparken in Duitsland kosten geen drol. Nee wij zijn fan. We gaan in mei naar Italie, daar ga ik voor de limoncelli. Paar fles extra om cadeautjes van te maken….

 16. Steeds meer Nederlanders weten de weg te vinden bij onze Oosterburen als het gaat om het kopen van producten en/of de afname van diensten. Of het nu gaat om lekker uiteten, de dagelijkse boodschappen, aankoop van een nieuwe keuken of een auto, tanken, de aanschaf van nieuwe winterbanden, kopen van speelgoed als lego en playmobil. In Duitsland is de keuze groter, de kwaliteit en service veelal beter en ligt de prijs vaak lager.

 17. Wij gaan regelmatig naar de Kaufland in Kleef. Veel is daar goedkoper en ze zijn elke avond tot 22.00 uur geopend! Vooral vlees , bakproducten, jam,drank, boillonpoeder, juspoeder en niet te vergeten vele kruiden zijn daar veel goedkoper. Denk ook een aan diepvriesgebak! Veel voordeliger en lekker! Ook de Aldi en de DM zijn favoriet bij ons. Vanwege het aanbod maar ook zeker vanwege de prijs. Veel succes met je inkopen.

 18. Nog een goede tip. Als het mogelijk is ga dan met een paar vriendinnen . Dan kun je de benzinekosten samen delen en als je dan ook nog in Duitsland tankt scheelt het nog meer. Let wel op dat je niet overal kunt pinnen bij de tankstations, neem dan contant geld mee.

 19. Wij zijn al een paar keer in Kleve bij de Kaufland geweest. Vooral de drogisterijspullen zijn er veel goedkoper dan in Nederland. Ik heb 2 potjes dagcreme van L'oreal gekocht met een winkelwaarde in Nederland van 15,99 was daar per 2 5,50!!
  Dat is dus 2,75 per potje en is dus meer dan 5 maal goedkoper! Je kunt ook op internet kijken wat de aanbiedingen zijn.

 20. Ik ben een paar weken geleden in de Kaufland in Kleve geweest. Daar was op dat moment de dagcreme van L'oreal in de aanbieding: 2 potjes voor 5,50. In Nederland is de normale prijs 15,99 per potje dus meer dan 5 maal goedkoper!!
  Een tip is om van te voren de aanbiedingen op internet te bekijken!

 21. Als ik naar Nederland ga (want ik woon in Duitsland) neem ik altijd voor al mijn zussen een flinke voorraad haarverf mee. Dat kost in Duitsland maar een fractie van wat het in Nederland kost. Ter vergelijking: mijn L'Oreal haarverf heb ik in Nederland wel eens voor 14,95 op de schappen zien staan, terwijl het in Duitsland maar 5,95 kost!!
  Kom graag eens langs op mijn site als je nog meer tips over goedkope dingen in Duitsland zoekt.

 22. Hallo,
  Ik ben onlangs speciaal naar Duitsland gegaan om 'goedkope'biologische producten te halen. De Marktkauf had vrij weinig en nog erg duur. Waar gaat u altijd winkelen voor biologische producten?

 23. Bij welke winkels ben je geweest voor je amandelmeel, dan? Ik heb laatst in Leer van alles gevonden, maar amandelmeel zat daar niet tussen… Het hazelnootmeel heb ik wel gevonden! Ook de macadamia noten zijn daar gauw een euro goedkoper dan in NL bij dezelfde winkelketen (Lidl)… Heel fijn!

  Dank voor je reactie 😀

 24. De winkel in Leer waar je goedkoop drank en nog veel meer dingen kan kopen heet : HAKA markt. Let bij een aantal producten wel op de houdbaarheidsdatum.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.